'S-a tras' cu rachete! Bonfim putea să moară pe teren!

27 oct 2009 12 afişări Liga 1
'S-a tras' cu rachete! Bonfim putea să moară pe teren! Putea să moară pe teren!

O torţă aruncată, potrivit primelor estimări ale Jandarmeriei,din peluza arenei din Gruia în minutul 2 al partidei CFR - FCTimişoara ar fi putut să-i fie fatală lui Bonfim, fundaşulportughez al echipei bănăţene.

Lucrurile au luat-o razna în fotbalul românesc. Săptămânatrecută, în Europa League, 1.000 de jandarmi l-au păzit pe Becalide fanii care îl contestă. Duminică, la Cluj, un anume suporterintră fără nicio problemă pe stadion cu o rachetă şi a fost la unpas să provoace o tragedie. Cu toate acestea, sunt voci care afirmăcă racheta ar fi putut fi lansată din afara arenei, dar fapta estecel puțin la fel de gravă și autorul trebuie cu atât mai multprins.

Acţiunea nesăbuitului suporter a pus pe jar Jandarmeria Cluj,care a declanşat o anchetă, la finalul căreia speră să-l descoperepe făptaş şi să-l pedepsească. Momentan, Jandarmeria a intrat înposesia casetei cu înregistrarea camerelor de supraveghere aflatepe stadion.

Racheta "adispărut"

Şocant este faptul că ceea ce l-a lovit pe Bonfim nu a fost nicipetardă, nici torţă, ci o rachetă! "Oficialii lui CFR ne-au dat azicaseta cu înregistrările, o vom studia şi sperăm să găsimvinovatul. Din primele investigaţii, ştim sigur că racheta a fostaruncată din peluză, dar nu e clar dacă din sectorul galerieitimişorene sau din cel ocupat de clujeni. Din păcate, la finaluljocului nu am găsit racheta, deşi am căutat-o pe terenul de joc. Oastfel de rachetă poate produce vătămarea corporală a victimei, iardacă încărcătura e mare, poate duce chiar la pierderea vieţii", adeclarat Ilie Milici, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Cluj,care a precizat şi ce riscă făptaşul. "I se va întocmi dosar penalpentru introducerea şi folosirea de materiale pirotehnice pestadion, faptă ce se pedepseşte cu închisoarea de la şase luni lacinci ani", a precizat Milici.

Acuze între oficiali
Dacă Jandarmeria, în ciuda faptului că înaintea meciului a prins laintrarea pe stadion doi suporteri bănăţeni care deţineau asupra lormateriale pirotehnice, evită să tragă încă o concluzie, oficialiicelor două echipe îşi aruncă săgeţi otrăvite. "Petarda a venitdinspre galeria lor (n.r. - a bănăţenilor)", a atacat IuliuMureşan. "Nu din sectorul alor noştri a venit torţa, ci dinspre celal galeriei CFR-ului", a replicat Chivorchian.

Petarda a fost aruncată de clujeni. Nu avea cum să vinăde la noi, pentru că eram la 60 de metri distanţă, doar nu suntemla olimpiadă
fan Timişoara

O astfel de rachetă e deosebit de periculoasă, iar dacăîncărcătura e mare, poate duce chiar la pierdereavieţii
Ilie Milici, purtător de cuvânt Jandarmeria Cluj

M-am speriat foarte tare pe moment. Nu mai auzeam bine, dar mi-amrevenit repede

Eder Bonfim, fundaş Timişoara

Se urăsc de cinci ani

Alb-violeţii au afişat mereu dispreţ faţă de suporterii lui CFR,apăruţi "peste noapte", însă nu i-au băgat în seamă până în aldoilea an al echipei "feroviare" în prima ligă. Atunci, suporteriilui CFR au înjurat Timişoara, iar bănăţenii le-au răspuns cuaceeaşi monedă. A urmat un meci pe terenul lui Poli, în caretimişorenii le-au furat un banner celor din Gruia, recuperat însăcu ajutorul forţelor de ordine. De atunci, "ceferiştii" afişează lafiecare meci cu Poli mesaje ironice.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.