S-a retras "Mitraliera"! Bratu, despre SCANDALUL care a dus la îndepărtarea sa de la Dinamo: "M-a durut mult!" FOTO Momentele care i-au marcat cariera:

7 feb 2013 16075 afişări Comentează şi tu Liga 1
S-a retras "Mitraliera"! Bratu, despre SCANDALUL care a dus la îndepărtarea sa de la Dinamo: "M-a durut mult!" FOTO Momentele care i-au marcat cariera: S-a retras "Mitraliera"! 4 imagini http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/581/7946/10547599/2/untitled-4.jpg

"Bratone" va începe Şcoala de Antrenori, însă până atunci va fi consultant la o televizune de sport

"Mitraliera" spune că cea mai mare greşeală a sa a fost când a plecat ultima oară de la Dinamo

Florine, de ce te retragi? La 33 de ani, alţi jucători îşi prelungesc înţelegerile, nu e o vârstă care condamnă la acest gest...
La un moment dat, am făcut o mare greşeală. A fost atunci când am plecat de la Dinamo. De fapt, forţat de împrejurări, am fost nevoit să o fac. Am mers împrumut în Bulgaria, am avut rezultate, iar când m-am întors mi-a fost oferită prelungirea contractului. Nu am vrut, am preferat să merg la Gaz Metan, pentru că mereu mi-au plăcut provocările.

Şi ai ales bine?
Nu. Mi-a fost greu, nu m-am integrat în echipă, în grup. M-au perceput ca o vedetă, lumea a avut aşteptări mari de la mine, pe bună dreptate, dar eu nu am putut să joc la adevărata mea valoare.

Accidentarea pe care ai suferit‑o în 2008, la genunchi, a cântărit mult?
Imens. După acel moment, nu mi-am mai recuperat calităţile, am simţit mereu că ceva e rupt în mine. Puţini ştiu, dar în şapte luni am fost operat de trei ori, iar timp de 11 luni nu am făcut nici măcar o tură de teren. Eu cred că accidentările la genunchi sunt cele mai grave pentru fotbalişti, chiar mai grele decât fracturile de tibie sau peroneu. Mai mult, a mers greu şi cu recuperarea, organismul meu nu m-a mai ascultat. Creierul a vrut mereu, corpul din păcate...

Să revenim la Dinamo. Nu pot să nu te întreb de episodul "microbuzul". Nu ai vrut să deschizi subiectul, dar eu cred că plecarea ta de la Dinamo se leagă de acel moment...
Eram unul dintre liderii vestiarului, iar după un meci pierdut, în Cupă, cu CFR, toţi am mers la hotel şi am luat masa. Discutam de meci şi am văzut că lipsea N'Doye. El nu ne respecta, avea ieşirile lui, iar toţi plăteam pentru ce făcea el. Am discutat cu băieţii şi eu am luat poziţie oficială, apoi l-am întrebat pe domnul Prunea unde este colegul nostru. Mi-a răspuns că e în oraş, că e învoit, iar dacă o să continui să cer explicaţii a doua zi o să plec şi eu cu el la Bucureşti. Nu mi s-a părut că e normal, repet, era părerea întregului grup. Iniţial au spus că pleacă toţi, dar în final am rămas şase sau şapte.

"Nu o să antrenez niciodată Steaua"

Totuşi, de acolo a venit despărţirea ta de Dinamo?
Da. Atunci s-a rupt tot, nu am mai avut viaţă la Dinamo. Mi-au spus că trebuie să plec, că am stricat atmosfera. Unul dintre şefi chiar mi-a transmis ceva ce m-a durut!

Ce anume?
Clar în faţă: «N'Doye joacă, tu nu». Eu veneam după accidentare, eram în recuperare, stăteam în tribună. De parcă nu îmi rupsesem piciorul în tricoul lui Dinamo! M-a durut, dar asta e viaţa, a trebuit să plec. Nu vreau să dau numele celui care mi-a spus acest lucru.

Dar ai avut şi momente bune. În 2008, la derby-ul cu Steaua, te-ai ales cu o poreclă de care nu cred că o să mai scapi toată viaţa...
Mitraliera! Sunt mândru de ea. Şi acum mă opreşte lumea şi mă strigă aşa. A fost un meci special, cel mai tensionat al carierei mele. Toată lumea spunea că nu o să ne apărăm corect şansele, dar am demonstrat că avem caracter. Am făcut dinamovişti fericiţi atunci, văd şi astăzi cum le sclipeşte bucuria în ochi când mă salută pe stradă.

Ce vei face acum? Ţi-ai pregătit costum pentru birou sau treningul de antrenor?
O să încep Şcoala de Antrenori, dar până atunci o să fiu consultant fotbalistic la Digisport.

Succes, dar înainte de final te mai întreb ceva! Când o să ajungi antrenor, o să accepţi să antrenezi Steaua?
Nu! Sunt conştient că am fost un jucător foarte urât acolo. Respect Steaua, e un club mare, dar nu mă văd acolo niciodată!


14 selecţii a bifat Florin Bratu la naţionala României, pentru care a marcat două goluri

Cele mai dragi meciuri din carieră:
Partida cu Steaua din 2008 (2-1 pentru Dinamo)

Supercupa din 2005 (3-2 pentru Dinamo)

Dinamo - Everton, Cupa UEFA (5-1 pentru Dinamo)

Dezamăgirile carierei:
Dinamo - Lazio 1-3 din 2007 (Preliminarii CL)

Anderlecht - Rapid 3-2 din 2003 (Preliminarii CL)

Danemarca - România 2-2 din 2003 (Preliminarii CE 2004) 

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.