S-a născut în Coasta de Fildeş, a jucat în Ungaria, Cipru şi Belarus, dar experienţa în România l-a marcat: "A fost foarte dur!" Ce a păţit

10 oct 2016 17649 afişări Liga 1
S-a născut în Coasta de Fildeş, a jucat în Ungaria, Cipru şi Belarus, dar experienţa în România l-a marcat: "A fost foarte dur!" Ce a păţit

Fousseni Bamba, un fundaş care a jucat pentru Gloria Bistriţa în perioada 2012-2013, a vorbit despre perioada petrecută în fotbalul românesc. Jucătorul ajuns acum la 26 de ani susţine că în Liga 1 a găsit cele mai dure condiţii din întreaga sa carieră.

Fousseni Bamba, un fundaş central născut în Coasta de Fildeş, a ajuns în fotbalul românesc în anul 2012, după ce şi-a încheiat conturile cu Szeged (Ungaria). Până atunci mai evoluase doar pentru Viry-Châtillon, din Franţa. Aventura în fotbalul românesc l-a marcat însă. Într-un interviu pentru publicaţia footballski.fr, Bamba spune că în România a găsit cele mai grele condiţii:

”Gloria a fost atunci singurul club care a făcut o ofertă concretă pentru mine, aşa că am plecat în România. Dintre toate campionatele în care am fost, cel românesc a fost cel mai dur. Există o evidentă lipsă de bani, lucru care ridică mari probleme în dezvoltarea fotbalului local, dar există un bazin impresionant de tineri promiţători. Am avut şansa de a juca împotriva unor echipe precum Steaya şi Dinamo, echipe de nivel continental”, mărturiseşte Bamba.

Nu este însă singura problemă pe care a întâlnit-o în Europa de Est. Bamba spune că a fost deranjat reacţia maghiarilor şi românilor din localităţile mici, atunci când aceştia vedeau o persoană de culoare: ”În România şi Ungaria, când joci în capitală este bine. Oamenii sunt obişnuiţi să vadă persoane de culoare. Dar atunci când mergi în provincie... Când mă plimbam prin oraşe, toată lumea voia să facă poze cu mine, a fost destul de deranjant. Nu era rasism în adevăratul sens al cuvântului. De fapt, n-am apucat să cunosc foarte bine Europa de Est, doarece nu prea ieşeam din casă din cauza asta”, mai spune Bamba pentru footballski.fr.

Ultima aventură pentru fundaşul de 26 de ani a fost în Georgia, la FC Zugdidi, echipă de care s-a despărţit în această toamnă. Ivorianul a semnat primul contract de profesionist cu ES Viry-Châtillon, Franţa. A trecut apoi pe la Szeged 2011 (Ungarua), Gloria Bistriţa, UJA Maccabi (Franţa), Ayia Napa (Cipru) şi Slutsk (Belarus).
 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.