Rocada lui Reghe: campioana a obținut prima victorie din acest an, datorită unei alegeri tactice surprinzătoare: Steaua – Kielce 3-1

Redactor:
Florin Marian
Rocada lui Reghe: campioana a obținut prima victorie din acest an, datorită unei alegeri tactice surprinzătoare: Steaua - Kielce 3-1
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Steaua a obținut în această seară prima victorie pe anul în curs, campioana României învingând lejer, cu 3-1, modesta formație la care evoluează Pavel Golanski, Korona Kielce.


Reghecampf a trimis pe teren din primul minut toți jucătorii pe care îi avea mai buni. Inclusiv Varela a fos titularizat pe dreapta, după ce a făcut o repriză excelentă cu Lokomotiv Plovdiv. Însă inovația la care a apelat antrenorul stelist în acest meci și care a dat roade a fost coborârea lui Stanciu la mijloc în fața lui Prepeliță, trecerea lui Chipciu în spatele lui Piovaccari și revenirea lui Tănase în bandă stânga. Acesta a fost un test reușit, în care Steaua, pe lângă obținerea unui rezultat bun la pauză (2-0), a reușit să își creeze foarte multe ocazii de poartă. Totul într-un sistem 4-1-4-1.

În locul cui va mai intra Pintilii?

Însă se naște un mare semn de întrebare. În locul cui va intra Pintilii? Stanciu sau Prepeliță sunt cei expuși, deși ambii au jucat bine. Să o luăm cronologic. Echipa s-a dovedit periculoasă la fazele fixe încă din minutul 3, când Szukala și-a etalat lovitura puternică de cap, mingea trecând puțin pe lângă poartă. Apoi, a urmat cea mai frumoasă fază a meciului. Mingea a circulat dintr-o atingere pe traseul Stanciu, Chipciu, Tănase și ultimul a centrat excelent la colțul lung, unde însă Piovaccari nu a ajuns la timp.

Scorul a fost deschis de Gardoș, în minutul 20, după un corner bine executat de Stanciu. Florin a marcat cu capul de la 7-8 metri, deși era ținut de doi adversari. Un răspuns bun pentru cei care susțineau că nu sare bine la cap. Steaua își putea majora avantajul opt minute mai târziu, dacă mingea lobată de la 16 metri de Chipciu nu ar fi fost scoasă de pe linia porții de un fundaș al lui Korona Kielce.

Liniștea la pauză a fost adusă de Piovaccari, care a înscris ca un atacant veritabil în minutul 45, după o centrare în gura porții furnizată de Popa. Polonezii nu au avut nicio șansă în prima repriză, Steaua fiind o echipă scurtă, care nu a lăsat deloc spații adversarului.

Stanciu i-a arătat lui Keșeru cum se bate o lovitură liberă
În repriza a doua, Szukala a fost oprit la cabine din cauza unei ușoare accidentări și Râpă i-a luat locul în centrul apărării. Prepeliță a fost și el înlocuit cu Răduț în minutul 54, iar după 60 de minute, considerând că testul i-a reușit, Reghecampf a schimbat foarte mulți jucători, inclusiv portarul. I s-au mai acordat astfel ceva minute lui Bogatinov de a se acomoda cu coechipierii. Ar mai fi de remarcat că atacantul Keșeru a ieșit, în sfârșit, în evidență cu ceva, în minutul 69, când în urma unei combinații frumoase cu Iancu a obținut o lovitură liberă din care Stanciu a înscris, scorul devenind 3-0 pentru Steaua. Keșeru a avut și el șansă să arate că e un executant la astfel de faze fixe, în minutul 77, dar ca și în meciul cu bulgarii, a tras în zid.

Până la final, cu excepția golului de onoare marcat de Korona prin fundașul Dejmek în minutul 86, nimic notabil nu s-a mai întâmplat, steliștii urmând să rețină, în vederea reluării campionatului, numai ce s-a întâmplat în prima repriză. 

Mai jos ai cele mai importante faze ale meciului:

Min 90+3 – FINAL DE MECI! Steaua se impune în fața polonezilor de la Korona Kielce, scor 3-1. Ultimul amical al stagiului de pregătire din Spania va fi contra suedezilor de la Elfsborg.

Min 89 – Golanski bate înșelător un corner, Niță respinge peste

Min 85 – GOL KORONA 3-1! Dejmek reduce din diferență, după ce reia cu capul de lângă Gardoș o minge bătută perfect din lovitură liberă

Min 83 – Keșeru trage de la 25 de metri, portarul polonez nu are probleme

Min 75 – Meciul traversează o perioadă moartă, cu puține faze importante

Min 69 – GOL STEAUA 3-0! Stanciu bate impecabil o lovitură liberă de la 20 de metri, în colțul din stânga portarului

Min 60 – La Steaua, intră Keșeru, Pârvulescu, Iancu și Kapetanos în locurile lui Latovlevici, Tănase, Chipciu și Piovaccari. De asemenea, Bogatinov i-a luat locul lui Tătărușanu

Min 56 – La Steaua, intră Răduț în locul lui Prepeliță

Min 46 – A început partea secundă! Râpă a intrat în locul lui Szukala și va juca tot în centrul apărării, nu pe dreapta

Min 45+1 – FINAL DE PRIMĂ‚ REPRIZĂ‚!

Min 45 – GOL STEAUA 2-0! Adi Popa combină în viteză în bandă, centrează perfect pentru piovaccari, care reia imparabil în colțul lung

Min 36 – Szukala are nevoie de îngrijiri medicale, după un contact mai dur

Min 30 – Piovaccari cade în careu după un duel cu Golanski, dar arbitrul lasă jocul să continue

Min 28 – Combinații în viteză ale steliștilor, mingea ajunge la Adi Popa, acesta întoarce până la Chipciu, care alege ca soluție un lob. Unul dintre fundașii polonezi scoate de pe linia porții

Min 21 – GOL STEAUA 1-0! Gardoș reia cu capul impecabil, după un corner bătut de Stanciu

Min 15 – Steaua domină partida, însă o face steril, cel puțin pentru moment

Min 5 – Tănase combină în viteză cu Stanciu, dar șutul lui din 6 metri se duce puțin pe lângă poarta polonezilor

Min 3 – Szukala reia cu capul puțin pe lângă, după un corner

Min 1 – A început partida, cu lovitura de start a polonezilor


UPDATE 19:25 – Meciul dintre Steaua și Korona Kielce va fi amânat cu un sfert de oră, pentru ca ambele echipe să aibă timp să își facă încălzirea

UPDATE 19:20 – După ce a învins-o pe Guangzhou Evergrande într-un meci amical, antrenorul dinamovist Flavius Stoican a rămas la stadion pentru a urmări și jocul test al Stelei, în compania polonezilor de la Korona Kielce. Steaua și Dinamo se vor întâlni în primăvară de trei ori, o dată în campionat și de două ori în semifinalele Cupei României.

UPDATE 19:15 – Pawel Golanski va fi titular la Korona Kielce. Fostul stelist l-a salutat la stadion pe Cristi Tănase, singurul supraviețuitor din perioada când polonezul a jucat în Ghencea.

UPDATE 18:45 – Steliștii au ajuns la stadion și se uită la ultimele minute ale partidei dintre Dinamo și Guangzhou (2-0).

UPDATE 18:41 – Avem echipa de start a Stelei: Tătărușanu – Varela, Gardoș, Szukala, Latovlevici – Tănase, Prepeliță – Ad. Popa, Stanciu, Chipciu – Piovaccari

Primul cantonament al iernii, desfășurat tot la Marbella, a fost unul neproductiv pentru Steaua din punct de vedere al scorurilor din amicale. Laurențiu Reghecampf și staff-ul tehnic au explicat extrem de clar că, în acea fază a pregătirii, rezultatele nu contează, esențial fiind ca Tănase&Co să acumuleze din punct de vedere fizic.

Lipsa viziunii în joc și carențele la construcție au continuat să macine formația lui Reghecampf, chiar dacă, pe hârtie, fotbaliștii ar trebui să se exprime cât mai aproape de adevărata lor valoare. Mai mult, după înfrângerea cu Lokomotiv Plovdiv, au apărut și primele semne de nemulțumire legate de joc, din partea conducerii. „Au fost jucători care trebuie să-și schimbe atitudinea, altfel vor vedea meciurile din tribune! Nu există scuze după un asemenea meci!  Indiferent cine e pe teren… împotriva unui adversar ca Lokomotiv Plovdiv trebuie să-ți creezi ocazii și să arăți altfel, nu neapărat să câștigi„, a fost discursul lui Mihai Stoica, menit să-i responsabilizeze pe fotbaliștii debusolați ai campioanei.

Astăzi, roș-albaștrii au ocazia să șteargă într-o oarecare măsură jocul slab practicat în aproape toate meciurile de pregătire (doar remiza cu Dinamo Kiev a făcut excepție, fotbaliștii din Ghencea fiind în multe momente peste adversar, chiar dacă acesta se afla aproape de finalul cantonamentului), iar premisele sunt favorabile. Adversarul este unul modest, Korona Kielce luptăndu-se pentru retrogradare în Polonia. Mai mult, victoria de acum aproximativ o săptămână obținută de Dinamo în fața aceluiași adversar ar trebui să îi motiveze pe steliști.

Partida Steaua – Korona Kielce este astăzi, de la ora 19:30, pe DigiSport. Partida are acoperire totală pe www.prosport.ro.

AMICALELE STELEI DIN IARNA LUI 2014

Steaua – Nurnberg 1-5

Steaua – Werder 0-0

Steaua – Union Berlin 1-1

Steaua – Lucerna 0-1

Steaua – FC Baku 0-2

Steaua -Dinamo Kiev 0-0

Steaua – IFK Goteborg 0-0

Steaua – Lokomotiv Plovdiv 1-2
 

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
Fernando Torres semnează! Prima echipă care pe care o va antrena la nivel de seniori
Fernando Torres semnează! Prima echipă care pe care o va antrena la nivel de seniori
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns de un parapet vechi. Acasă, doi copii îşi vor aştepta tatăl în zadar
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns de un parapet vechi. Acasă,…
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un marocan mai tânăr. Abia după 18 luni, a aflat cine e iubitul ei, de fapt
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un marocan mai tânăr. Abia după…
Toți românii au INTERZIS. Legea peste care nu poate trece NIMENI. Se dau amenzi de 5.000 de lei
Toți românii au INTERZIS. Legea peste care nu poate trece NIMENI. Se dau amenzi de 5.000 de lei
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune ce urmează
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Cât a ajuns să coste renovarea unui apartament în marile orașe ale României. „Chiar am avut un șoc”
Cât a ajuns să coste renovarea unui apartament în marile orașe ale României. „Chiar am avut un șoc”
Prima competiţie de frumuseţe AI din lume
Prima competiţie de frumuseţe AI din lume
Un nou SUV s-a lansat pe piața din România. Bate BMW sau Mercedes-Benz?
Un nou SUV s-a lansat pe piața din România. Bate BMW sau Mercedes-Benz?
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am pierdut?! E corect să iasă!”. Ce au filmat camerele
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am pierdut?! E corect să iasă!”.…