Rivali doar 90 de minute: 10 momente care i-au apropiat pe Lucescu jr. și Dinu Gheorghe

Rivali doar 90 de minute: 10 momente care i-au apropiat pe Lucescu jr. și Dinu Gheorghe
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Prima manșă a semifinalei de Cupa României Petrolul – Astra are loc miercuri seara, de la ora 20:30, pe stadionul „Ilie Oană” din Ploiești
  • Partida e transmisă în direct de ProTV
  • Protagoniștii unui duel special vor fi doi buni prieteni: antrenorul Petrolului Răzvan Lucescu vs președintele Astrei Giurgiu Dinu Gheorghe

Prieteniile sincere legate de oamenii din fotbal își păstrează de la rar spre foarte rar dimensiunea inițială. Traiectoria pe care o iau carierele lor, diferitele medii în care își dezvoltă activitatea protagoniștii unei realții strânse sau sferele de interes care exercită asupra lor presiuni de toate felurile produc de foarte multe ori fisuri ce nu mai pot fi remediate. ProSport vă prezintă amiciția construită de doi oameni  importanți din fotbal,  o legătură care a rezistat în timp, o conexiune care va da o culoare specială meciului din această seară, dintre Petrolul și Astra, live pe ProTV, de la ora 20:30.

Răzvan Lucescu a povestit pentru ProSport, înainte de meciul tur din semifinalele Cupei României cu Astra Giurgiu, zece momente importante pe care le-a trăit alături de Dinu Gheorghe. Cei doi au colaborat împreună începând din sezonul 2002 – 2003, când Lucescu jr a fost vicepreședinte, iar Rapid a reușit să câștige campionatul cu Mircea Rednic antrenor. În sezonul următor, Răzvan a mers la FC Brașov, unde a avut un sezon bun care l-a propulsat la Rapid.

Lucescu jr a povestit cele mai importante moment trăite împreună cu Dinu Gheorghe la Rapid sau FC Brașov

PRIETENIE LA INFINIT. „Dinu e… domnul Dinu. E între un prieten și un părinte”

„Pentru mine… Dinu este domnul Dinu pentru că eu numai așa îi spun, este mult mai mult decât un prieten. Este între un prieten și un părinte. În 2004 m-a adus la Rapid după o primăvară foarte frumoasă la Brașov și am trăit cu el momente formidabile. Am fost alături în multe momente, multe momente dificile, una peste alta, am amintiri care nu se uită”.


8 august 2004, Rapid – Steaua 2-1. CUM S-A APRINS SCÂNTEIA. „În etapa a doua, pe Giulești…”

Îmi aduc aminte prima noastră bucurie, a fost victoria împotriva Stelei, în etapa a doua, pe Giulești. Și seara aia am petrecut împreună, eram extrem de încântat și eu eram la începutul carierei, un rezultat neașteptat, au fost și condițiile grele.


13 octombrie 2004, Brăila – Rapid 1-0. ELIMINAREA PREMATURĂ‚ „Suferea enorm, voia să-mi transmită o stare pozitivă”

„După aceea am trăit un moment urât, al eliminării din cupă în primul tur la Brăila. Dinu a fost alături de mine, ne-am întors de la Brăila, a stat lângă mine, suferea enorm, voia să-mi transmită o stare pozitivă”.  


Iulie 2005. EUROPA, VENIM! „Era primul obiectiv pe care îl atingeam”

„A venit finalul de sezon în care am prins cupele europene, în seara aia am petrecut împreună, Rapid revenea în cupele europene după o absență de doi ani. A fost ceva frumos pentru că era primul obiectiv pe care ni-l atinsesem, eram la un an și jumătate de când îmi începusem cariera de antrenor, iar o calificare în cupele europene era o performanță”.


2 Cupe ale României a câștigat Răzvan Lucescu

14 august 2005, Rapid – FC Argeș 1-1 MULȚUMESC, DOAMNĂ‚. Dat afară de Copos, Lucescu jr s-a sfătuit și cu soția lui Dinu Gheorghe

„Am început anul următor și a fost momentul când, după patru victorii și un egal cu FC Argeș în Giulești, a fost acea noapte când domnul Copos a decis să mă schimbe.

Meciul s-a desfășurat duminică seara, am fost anunțat luni, iar  seara am ieșit cu domnul Dinu și cu soția dânsului (n.r. -Reli) „Dumnezeu să o ierte”, am stat la masă a încercat să mă liniștească. Nu numai el mi-a fost apropiat, ci și familia lui, iar a doua zi când George Copos s-a răzgândit și a revenit asupra deciziei, eu am avut o discuție cu doamna. Fiind o persoană foarte echilibrată și cunoscând lucrurile din afară, m-am sfătuit și cu ea într-un fel, cunoscându-l foarte bine și pe Copos. Astea sunt momente extraordinare și nu ai cum să le uiți”.


10 septembrie 2005, Oțelul Galați – Rapid 3-3. PICAJUL DE LA GALAȚI ȘI CALIFICAREA CU FEYENOORD. „Am discutat vreo patru ore”

„O altă amintire care ne leagă e meciul de la Galați. De la 3-0 pentru noi la 3-3, cu două penalty-uri acordate în două minute pentru Oțelul. În fine, nu mai contează. După meci am spus că nu știu dacă este normal să continui, am stat cu el și cu doamna, am ieșit și am stat de vorbă, cred că vreo patru ore, am analizat, m-am descărcat. Ei m-au încurajat, am decis că nu are niciun rost  să renunț și trebuie să pregătim foarte bine meciurile cu Feyenoord (1-1 / 1-0, calificare în grupe Cupa UEFA) și am plecat acasă la 1 noaptea. La cinci dimineața a venit Marian Rada la mine și am plecat la Rotterdam”.

7 mai 2006, Rapid – Farul 0-0. SO FAR, SO GOOD.

„Era normal ca Farul să facă orice, foarte corect din partea lor, așa se joacă, problema este alta. Pe teren au fost și niște arbitri la momentul ală. Problema a fost că în alte meciuri, Farul nu s-a dăruit la fel. Astea sunt lucruri pe care nu vreau să mi le amintesc acum. A fost o dezamăgire, o satisfacție a noastră că făcusem niște lucruri formidabile în acel an”


Iulie 2006 E TIMIȘOARA. BA NU E TIMIȘOARA! „Domnul Dinu m-a făcut să mă răzgândesc”

„Eu  am vrut să plec de la Rapid în vara lui 2006, apăruse varianta Timișoara, au fost foarte apropiate discuțiile, în final tot Dinu Gheorghe m-a făcut să mă răzgândesc, deși el în primul moment trebuia să meargă la Timișoara. Probabil a avut o discuție cu Copos, au pus anumite lucruri la punct. Eu eram decis să plec la Timișoara și el m-a convins să rămân, spundu-mi că lucrurile vor fi altele, vom fi mult mai apropiați și cu domnul Copos, dar nu au fost așa. Lucrurile s-au deteriorat destul de repede”.


26 mai 2007, Rapid – Timișoara 2-0 A FOST PESTE TOT ACASĂ‚ „M-a convins să mă duc la Brașov”

„Domnul Dinu a fost obligat să plece, eu am rămas, el a ajuns la Brașov. Am trăit acel moment superb de la Timișoara, cu câștigarea Cupei fără el. Însă Dinu a fost lângă mine, a venit la meci. M-a convins să mă duc la Brașov și nu pot uita asta pentru că am făcut-o și pentru el. În multe rânduri mi-a fost alături. De la câștigarea cupei și participarea în cupele europene m-am dus la un club care era pe locul 11 în liga a doua. M-am simțit foarte bine la Brașov în prima mea parte și acest lucru a contat în decizia de atunci”


Mai 2011 DUPĂ‚ RĂ‚U VINE BINE „După plecarea mea la echipa națională, relațiile noastre s-au…”

„După plecarea mea la echipa națională pot să spun că relațiile noastre s-au îndepărtat puțin, nu a mai fost aceeași situație, el cu lucrurile lui, eu cu ale mele. Ne-am reapropiat atunci când la Rapid nu mergeau lucrurile bine, erau pe locul șapte și m-am hotărât să plec de la echipa națională. M-a întrebat dacă nu vreau să mă întorc și i-am spus să mă lase să mă gândesc puțin. Mi-a spus: „Dacă vii tu, lucrurile se vor schimba și vom fi împreună. Am făcut pasul pentru că întodeauna a fost aproape de mine, m-am simțit bine”


2011 – 2012 MARILE AȘTEPTĂ‚RI ȘI ÎNCEPUTUL SFÂRȘITULUI. „Domnul Dinu a plecat pentru că nu a putut face nimic”

„Am venit la Rapid cu mari speranțe și foarte repede s-a dovedit că existau prea multe interese și tensiuni, iar în scurt timp s-a ajuns la o situație în care a trebuit să plece Dinu. A fost dezbinare totală la conducere și cred că și la suporteri s-a văzut asta. Nu a mai fost un an cu amintiri frumoase, cred că a fost un an tensionat, încărcat, dar și atunci a fost anul cel mai bun de la plecarea din 2007. Cu calificarea în grupele Europa League, calificarea în finala Cupei României și lupta pentru titlu până în ultima etapă. Nu m-am așteptat să fie așa, probabil că ceea ce s-a întâmplat după demonstrează că lucrurile erau deja stabilite. Mă așteptam la o altă atmosferă, să fie unitate, entuziasm, iar acest lucru nu a existat. Îmi aduc aminte că domnul Dinu a plecat pentru că nu a putut să facă nimic și că era inutil”

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Reghecampf dă de pământ cu Anamaria Prodan. Declarații incendiare făcute de fostul soț
Reghecampf dă de pământ cu Anamaria Prodan. Declarații incendiare făcute de fostul soț
Gigi Becali, bun de plată? Cum poate ajunge să plătească o avere pentru Siyabonga Ngezana
Gigi Becali, bun de plată? Cum poate ajunge să plătească o avere pentru Siyabonga Ngezana
Anunțul făcut de Carmen Harra despre Florin Piersic! Totul se întâmplă la scurt timp după ce marele actor a fost mutat la un alt spital din Capitală: „Nu este încă timpul”
Anunțul făcut de Carmen Harra despre Florin Piersic! Totul se întâmplă la scurt timp după ce marele actor a fost…
Protocolul UEFA, încălcat grav în timpul partidei de pe Santiago Bernabeu: „Imaginile nu pot fi arătate pe stadion”
Protocolul UEFA, încălcat grav în timpul partidei de pe Santiago Bernabeu: „Imaginile nu pot fi arătate pe stadion”
Cine sunt medicii care ar fi operat-o pe Kate Middleton | Detaliul, ținut secret de clinica privată din Londra
Cine sunt medicii care ar fi operat-o pe Kate Middleton | Detaliul, ținut secret de clinica privată din Londra
Reacția tulburătoare a Iuliei Albu după ce a aflat că fostul său soț are cancer: „S-a adeverit ce bănuiam”
Reacția tulburătoare a Iuliei Albu după ce a aflat că fostul său soț are cancer: „S-a adeverit ce bănuiam”
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am învățat minte... de azi nu mai conduc cu viteză. Ștrulă: - De ce?
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am învățat minte... de azi nu mai conduc cu viteză. Ștrulă: - De ce?
Vremea 13 mai - 10 iunie 2024. ANM anunță ploi și vânt în toată țara; se încălzeşte spre finalul săptămânii viitoare
Vremea 13 mai - 10 iunie 2024. ANM anunță ploi și vânt în toată țara; se încălzeşte spre finalul săptămânii…
A fost găsit LOCUL de VECI al unui MARE filosof! „Era chiar sub nasul tuturor”
A fost găsit LOCUL de VECI al unui MARE filosof! „Era chiar sub nasul tuturor”
Singurul fiu al lui Nicolae Ceaușescu care mai e în viaţă, interviu rar! Discurs uimitor
Singurul fiu al lui Nicolae Ceaușescu care mai e în viaţă, interviu rar! Discurs uimitor
Dezvăluiri tulburătoare făcute de Iulia Albu, după ce fostul soț a anunțat că are cancer: ”S-a adeverit ce bănuiam!” + Promisiunea făcută
Dezvăluiri tulburătoare făcute de Iulia Albu, după ce fostul soț a anunțat că are cancer: ”S-a adeverit ce bănuiam!” +…
DECIZIE pentru Elena Udrea. Se întâmplă chiar pe 6 iunie
DECIZIE pentru Elena Udrea. Se întâmplă chiar pe 6 iunie
Florin Piersic, inconștient la Terapie Intensivă! Breaking news
Florin Piersic, inconștient la Terapie Intensivă! Breaking news
Divele care au atras toate privirile cu cele mai 'obraznice' ţinute! Imagini incendiare
Divele care au atras toate privirile cu cele mai 'obraznice' ţinute! Imagini incendiare
Rise of the Ronin Review: potențial imens, în mare parte irosit
Rise of the Ronin Review: potențial imens, în mare parte irosit
Luptător de la Trupele Speciale, filmat masturbându-se la serviciu. Poliția Sibiu, zguduită de anchete
Luptător de la Trupele Speciale, filmat masturbându-se la serviciu. Poliția Sibiu, zguduită de anchete
S-au tras la sorţi semifinalele din Final Four-ul Cupei României la handbal masculin
S-au tras la sorţi semifinalele din Final Four-ul Cupei României la handbal masculin
Fabrica la care se va produce noua limuzină a lui Putin
Fabrica la care se va produce noua limuzină a lui Putin
Ce a putut să găsească Mihai Morar într-o casă abandonată din Maramureș. A publicat imaginile tulburătoare în mediul online
Ce a putut să găsească Mihai Morar într-o casă abandonată din Maramureș. A publicat imaginile tulburătoare în mediul online