Rivalele din Cluj propun viitorul cuplu de fundaşi centrali pentru naţională

14 nov 2011 1746 afişări Liga 1
Rivalele din Cluj propun viitorul cuplu de fundaşi centrali pentru naţională Tandem pentru România! Marile rivale ardelene propun viitorul cuplu de fundaşi centrali al naţionalei!

Rareş Cucui ("U" Cluj) şi Cornel Ene (CFR) sunt în primul rând prieteni, apoi stoperii naţionalei Under 19, dar şi rivali la echipele celor două cluburi clujene. Cei doi speră ca într-o zi să fie titulari în naţionala de seniori a României.

Rareş Cucui şi Cornel Ene, doi puşti de 18 ani, sunt fundaşii centrali propuşi de Ovidiu Stângă, antrenorul naţionalei Under 19 a României, pentru viitorul selecţionatei lui Piţurcă. Primul este căpitan sub tricolor şi se pregăteşte deja cu echipa mare a Universităţii Cluj, iar Ene se antrenează sub comanda lui Alin Minteuan, la CFR II. Răutăţi, rivalităţi, aluzii maliţioase între ei? "Nici vorbă. Între fotbalişti nu există aşa ceva", lămuresc cei doi la unison.

Ambii trăiesc clipa marilor speranţe. Cucui a fost deja monitorizat de Parma, Siena sau Aston Villa. Ene a ajuns la Cluj după ce Gheorghe Vasile, şeful Centrului de Copii şi Juniori din Gruia, l-a urmărit timp de doi ani. "Eram la Satu Mare, la Viitorul, centru coordonat de Zoltan Ritli. De acolo am ajuns la CFR", dezvăluie Ene, originar din Satu Mare. Cucui nu se lasă copleşit de atenţia pe care i-o acordă scouterii din Occident. "Mă bucur că am posibilitatea să joc la «U». Domnul Badea vorbeşte constant cu noi şi ne dă încredere. În viitorul apropiat vreau să-mi regăsesc numele în primul «11» al echipei mari", subliniază apărătorul.

Cucui: "Îi datorez totul tatălui meu"

Rareş Cucui asudă zilnic pentru a-şi îndeplini visul. O face pentru omul care-l alerga în copilărie cu scuterul pentru a-l înzestra cu rezistenţa şi forţa de care dispune astăzi. Tatăl său. "Eu sunt băiat simplu, de la ţară, şi nu mi-e ruşine să recunosc asta. Tatăl meu nu mai este astăzi, dar a făcut tot posibilul să mă dezvolt", se confesează sincer Cucui. Mihai Georgescu, antrenorul care l-a reprofilat din fundaş lateral în stoper, i-a fost mereu ca un părinte spiritual. "El m-a promovat şi m-a adus de la Şcoala Ardealul la Universitatea", mai mărturiseşte Cucui.

Secretul unei victorii istorice

Atât Cucui, cât şi Ene au lipsit în toamnă de la cluburile lor, fiind "reţinuţi" de responsabilitatea de a fi stâlpii apărării naţionalei Under 19 a României, antrenată de Ovidiu Stângă, în preliminariile Campionatului European. Misiune încununată cu două victorii, 2-1 cu Italia şi 3-0 cu Azerbaidjan, şi o remiză albă cu Suedia, rezultate care au propulsat naţionala Under 19 la turneul de elită, ultima fază preliminară înaintea turneului final.
"Am avut în faţă adversari legitimaţi la Juventus, Inter sau Milan. Asta ne-a motivat şi mai mult", explică Cucui succesul. "I-am surprins prin organizare şi determinare. Am stat excelent în teren şi am greşit mai puţin. Sper să ajungem la Euro, iar peste câţiva ani la echipa naţională de seniori", îşi completează Ene colegul din defensivă.

Pe Cucui l-am adus de la Cetatea de Baltă, de la ţară, în 2008. Are forţă, e luptător şi e extrem de echilibrat psihic. Are şi un picior stâng foarte bun
Mihai

Georgescu, tehnician copii şi juniori "U" Cluj

Ene are viteză, plasament şi forţă. Pentru un fundaş central dispune şi de o tehnică foarte bună. În plus, este un băiat extrem de serios şi liniştit
Gheorghe

Vasile, coordonator Centrul de Copii şi Juniori CFR Cluj

Meciul dintre CFR şi «U» trebuie să se joace doar pe teren. Sper că va fi o atmosferă deosebită în tribune, ca la Milan - Inter
Rareş Cucui, fundaş "U" Cluj

Îmi doresc ca formaţia mea să câştige. Vreau ca peste câţiva ani să mă duelez cu prietenul meu Cucui şi să îl înving. La naţională însă vom fi amici
Cornel Ene, fundaş CFR Cluj

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.