Rezervele nu știu tiki – taka:** Steaua – Mlada Boleslav 0-1!** A fost al cincilea amical consecutiv fără succes pentru trupa lui Reghe

Rezervele nu știu tiki - taka:** Steaua - Mlada Boleslav 0-1!** A fost al cincilea amical consecutiv fără succes pentru trupa lui Reghe
  • Publicat:
  • Actualizat:

Steaua a rămas cu o singură victorie în amicalele iernii, 2-0 cu Dinamo Kiev, la Marbella

Râpă și-a dat autogol în minutul 90 al meciului de aseară

Un gol marcat pe meci. Aceasta a fost media de reușite pe care Steaua a înregistrat-o în cele șapte amicale jucate în această iarnă, până la partida de aseară, cu Mlada Boleslav (0-1). „Seceta” din compartimentul ofensiv ar fi putut căpăta proporții mai mari dacă nu ar fi fost Rusescu, marcator a două goluri, cu Dinamo Kiev și Sturm Graz. Totuși, contra locului 5 din Cehia, golgheterul a absentat, accidentat fiind, iar Tatu, Nikolic și Mihai Costea au intrat din primul minut. Au fost trei atacanți pe un loc în examenul pentru obținerea unui post de titular pe Amsterdam Arena. Prestația acestora a fost una ștearsă, în nota echipei, și Steaua rămâne cu o singură victorie în opt partide amicale.

Tatu, singurul care s-a zbătut
Carențele evidente la capitolul pregătire fizică arătate în cantonamentul din Marbella au dispărut la Tatu. Sau cel puțin asta a fost impresia lăsată aseară de brazilian, cel care a arătat că poate să alerge. Tatu a fost folosit în spatele vârfului împins, Nikolic, și a terorizat apărarea cehilor printr-un presing susținut și agresiv. Fără să fi fost eficient la finalizare, Tatu a avut rolul de servant, reușind o pasă excelentă în minutul 40 pentru Prepeliță, însă mijlocașul nu a avut limpezime în fața porții, din 10 metri. A fost schimbat în minutul 71 cu Iulian Roșu.

Mihai Costea și-a enervat colegii

„Nilă” nu se dezminte. Umbra atacantului care impresiona la Craiova, Costea cel mic și-a continuat prestațiile haotice. A alergat cu capul în pământ atunci când a primit mingea, iar din acest motiv nu a observat culoare de pase sau coechipieri demarcați. În minutul 14 a recuperat excelent o minge la centru, însă a plecat pe contraatac cu capul în pământ și nu a găsit soluții de pase, preferând un șut de la 25 de metri. Mult peste poartă! Atitudinea lui „Nilă” a fost taxată și de Reghe, dar și de jucătorii care l-au certat pe teren pentru modul greșit în care judecă fazele de atac. La fel și în minutul 52, atunci când scăpat singur spre careul advers, el a refuzat să combine cu Nikolic și a fost ajuns din urmă și deposedat de un adversar.

Nikolic e înalt și puternic. Degeaba!
Inutil. Forța și sprintul pe distanțe scurte, calități pe care staff-ul tehnic i le atribuie, nu l-au ajutat aseară să iasă în evidență. Nici măcar înălțimea nu a ajutat echipa, muntenegreanul pierzând un duel aerian în propriul careu, care a dus la un gol marcat de cehi. Reușita din minutul 20 a fost anulată inexplicabil de arbitrul partidei. În a doua repriză, Nikolic a fost complet absent de pe teren și mereu prins pe picior greșit de pasele venit de la Chipciu ori Filip.

Apărarea e dezorganizată, fragilă și ezitantă
Și cum grijile lui Reghe nu erau suficiente, nici defensiva nu a aratăt mai bine aseară. Florin Gardoș – Doru Bratu, cuplul de fundași centrali pe care Reghecampf l-a folosit aseară, a arătat extrem de prost. Primul a avut o evoluție ezitantă, pigmentată cu momente în care a preferat soluții complicate de ieșire din careu și a pierdut mingea. Bratu arată că nu e încă integrat în sistemul defensiv al steliștilor și a arătat probleme la poziționare, asta pe lângă evidentele carențe la capitolul pregătire fizică, fiind doborât după fiecare duel în forță. „Benzile”, adică Râpă și Latovlevici, totul culminând cu autogolul ex-gălățeanului din minutul 90.

7 goluri a marcat Steaua în primele opt partide amicale susținute în această iarnă în stagiile de pregătire din Spania și Turcia

Amicalele Stelei jucate până acum
Steaua – Celtic Glasgow 1-2 (Nikolic)
Steaua – FC Basel 1-1 (Pintilii)
Steaua – Dinamo Kiev 2-0 (Rusescu, Tănase)
Steaua – Ferencvaros 1-2 (Chipciu)
Steaua – FC Qabala 0-1
Steaua – Sturm Graz 1-2 (Rusescu)
Steaua – Dinamo Moscova 1-2 (Tatu)
Steaua – Mlada Boleslav 0-1

Amicale rămase
7 februarie Steaua – Slovan Bratislava
9 februarie Steaua – FK Jablonec


Steaua a încheiat cu o înfrângere amicalul cu Mlada Boleslav (0-1), în care Laurențiu Reghecampf a văzut la lucru mai mulți fotbaliști din linia a doua. Testul, care a fost al cincilea la rând fără succes, a fost picat de majoritatea jucătorilor, antrenorul stelist fiind exasperat de erorile dese făcute contra cehilor. Următorul amical este împotriva lui Slovan Bratislava.

Min 90+1 – FINAL DE MECI: Steaua pierde cu 0-1 amicalul cu Mlada Boleslav
Min 90 – GOL MLADA 0-1! Râpă înscrie în proprie poartă, forțat de Zahustel
Min 89 – A Pușkaș vede roșu pentru o inbtrare criminală
Min 85 – A Prepeliță vede galben
Min 83 – Chipciu trage de la mare distanță, dar nu prinde poarta cehilor
Min 78 – Stanca intervine excelent în fața unui atacant ceh, în 6 metri
Min 77 – A intrat Pușkaș în locul lui Doru Bratu
Min 76 – A intrat Lupu în locul lui Latovlevici
Min 73 – Sivric trage pe jos de la 16 metri, Stanca prinde
Min 72 – Brunclik trimite puternic din marginea careului, peste poartă
Min 70 – A intrat Roșu în locul Tatu
Min 65 – Condrejka trece ca prin brânză de Bratu și Latovlevici, dar șutul lui se duce peste
Min 61 – Intră Năstăsie în locul lui Mihai Costea
Min 60 – A Stohanzl vede și el cartonașul galben. Meciul este fragmentat de durități
Min 57 – A Chipciu vede galben
Min 54 – A Sivric vede galben
Min 47 – Latovlevici centrează perfect pentru Nikolic, dar muntenegreanul ratează lovitura de cap
Min 46 – Scuk trage de la distanță, la un metru peste poarta lui Stanca
Min 46 – A început partea secundă a meciului! Reghecampf nu a făcut nicio schimbare la pauză
Min 45 – Final prima repriză! Steaua intră la egalitate cu Mlada Boleslav, scor 0-0
Min 40 – Tatu îi întoarce lui Prepeliță la 11 metri, dar șutul acestuia este respins cu piciorul de portarul cehilor
Min 38 – A Filip vede și el galben
Min 37 – A Johana ia galben
Min 33 – Johana trimit peste din 7 metri și ratează cea mai mare ocazie a meciului
Min 31 – Stohanzl trage milimetric pe lângă poartă
Min 29 – Sirl șutează din careu, mingea este deviată, Stanca scoate de sub bară, dar jocul este întrerupt pentru un fault în atac la portarul stelist
Min 28 – A Sirl vede galben după un fault dur, din spate, la Râpă
Min 25 – Râpă urcă în atac, dar centrarea sa este blocată
Min 20 – După un corner, cehii profită de marcajul slab al steliștilor și înscriu, dar arbitrul semnalizează fault în atac
Min 16 – Fază complicată în careul Stelei, încheiată cu o minge în brațele lui Stanca, dar și cu unul dintre cehi șchiopătând
Min 15 – Mihai Costea trage puternic de la 20 de metri, însă peste poartă
Min 11 – După începutul mai dur al cehilor, Steaua a echilibrat partida, dar ocaziile de poartă întârzie să apară
Min 6 – Gardoș se resimte după un duel tare. Cehii au un început de meci presărat cu foarte multe durități
Min 1 – A început meciul!


Cum va arăta Steaua, în amicalul contra cehilor:

STEAUA: Stanca – Râpă, Gardoș, Doru Bratu, Latovlevici – Prepeliță, Filip – Chipciu, Tatu, Mihai Costea – Nikolic


*Steaua va fi privată, în următoarele zile, de aportul celor mai buni jucători, iar staff-ul tehnic are griji suplimentare înainte de dubla cu Ajax.

Reghecampf are ceva mai mult de o săptămână pentru a pune la punct problemele pe care Steaua le întâmpină, dar semnalele nu sunt pozitive. După un parcurs excelent în prima parte a sezonului, atât în campionat, cât și în Europa League, roș-albaștrii suferă, dacă este să ne ghidăm după rezultatele din amicale.

Rusescu&Co au alibiul că au fost „încărcați” prea mult de preparatorul Thomas Neubert, dar acest lucru nu justifică greșelile de marcaj, erorile din apărare și lipsa de luciditate în atac.

Ca și cum nu s-ar confrunta cu suficiente probleme legate de jocul fotbaliștilor, Reghecampf se va vedea lipsit, în următoarele zile, de aportul celor mai buni jucători. Astfel, la partida din această seară ( ora 19.30), contra lui Mlada Boleslav, tehnicianul din Ghencea va trimite o echipă experimentală, din care vor lipsi „greii” Tătărușanu, Chiricheș, Pintilii, Bourceanu, Tănase – plecați la națională -, dar și accidentații Szukala, Rusescu și Adi Popa (dacă primul nu se va antrena deloc săptămâna aceasta, ceilalți doi vor fi odihniți, după loviturile primite în partida de ieri, cu Dinamo Moscova).

Două motive de bucurie: Tatu e OK, revine și Iancu

Există și vești bune, totuși. Dacă Tatu a bifat contra formației lui Dan Petrescu primul joc de la revenire ca titular (a și marcat), Iancu nu a apucat să bifeze niciun minut în partidele de pregătire din această iarnă. Semnalele sunt pozitive în ceea ce- privește, astfel că există șanse mari ca fostul jucător al lui Hagi să fie aruncat în luptă, mâine, pe final.

Daniel Vlad / Autor
Daniel e jurnalist sportiv din anul 2003, în prezent fiind reporter special la ProSport. Din 2003 și până în 2013 a lucrat la ProSport, după care în perioada 2013 - 2019 a activat la Fanatik. Din 2019 a revenit în echipa ProSport, unde evoluează și în prezent. În cei 21 de ani de presă, ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Fanii n-au mai suportat! Ce a făcut jucătorul lui Arsenal, după ce echipa a fost eliminată din UCL: ”Dați-l afară!”
Fanii n-au mai suportat! Ce a făcut jucătorul lui Arsenal, după ce echipa a fost eliminată din UCL: ”Dați-l afară!”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
Cum să evitați epuizarea la locul de muncă: sfaturile utile de la specialiști
Cum să evitați epuizarea la locul de muncă: sfaturile utile de la specialiști
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli pârjoliti, două…
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli pârjoliti, două…
"Unde mai joc și eu la aparate?!" Vieţile românilor care s-au trezit într-o nouă realitate, fără păcănele
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a ţinut-o ascunsă
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a ţinut-o ascunsă
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Vor dispărea BANCNOTELE definitiv?! Moment de cotitură în lumea banilor
Vor dispărea BANCNOTELE definitiv?! Moment de cotitură în lumea banilor
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
FCSB – Rapid evidențiază o situație dezolantă pentru echipa lui Dan Șucu: giuleștenii au luat o decizie bizară
FCSB – Rapid evidențiază o situație dezolantă pentru echipa lui Dan Șucu: giuleștenii au luat o decizie bizară
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de la Taverna Racilor într-o singură zi
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de la Taverna Racilor într-o singură…