Rezerva rezervelor lui Pintilii, cel mai bine plătit mijlocaş de la FCSB! Decizie curioasă a lui Gigi Becali cu fotbalistul eşuat pe banca de rezerve

17 sep 2018 13200 afişări Liga 1
Rezerva rezervelor lui Pintilii, cel mai bine plătit mijlocaş de la FCSB! Decizie curioasă a lui Gigi Becali cu fotbalistul eşuat pe banca de rezerve

foto: Mediafax

Accidentarea lui Mihai Pintilii a dat peste cap planurile tactice la FCSB. Veteranul este cel mai în formă fotbalist din lotul vicecampioanei în acest sezon, iar absenţa acestuia afectează vizibil jocul echipei. În meciul din Gruia, 1-1 cu CFR Cluj, mijlocul terenului a fost asigurat de cuplul Filip - Nedelcu, ”închizători” pe care tocmai Becali i-a recomandat într-o intervenţie televizată recentă, însă cei doi au fost departe de a oferi siguranţa pe care o dădea Pintilii.

Criticaţi după meci, Filip sau Nedelcu şi-ar putea pierde locul de titular în favoarea lui Junior Morais, un fundaş stânga pe care FCSB l-a reprofilat pe postul de mijlocaş central. ”Recomandarea” Morais îi aparţine tot lui Becali, cel ale cărui indicaţii au fost respectate de Nicolae Dică până acum. Cu toate acestea, lotul FCSB mai oferă o variantă pentru postul cu pricina, în absenţa lui Pintilii. Şi nu orice variantă, ci una dată de fotbalistul care are cel mai mare salariu între mijlocaşii centrali în lipsa veteranului accidentat: Ovidiu Popescu.

Fotbalistul transferat de la Timişoara a ajuns, aşadar, rezerva rezervelor obişnuite ale lui Pintilii, asta în condiţiile în care e recompensat financiar ca un titular de drept. Popescu încasează lunar 12.500 de euro, salariu mai mare decât cel al lui Nedelcu (12.000 de euro) şi decât cel al lui Lucian Filip (9000 de euro). Totuşi, prestaţiile acestuia l-au transformat într-un obişnuit al băncii de rezerve şi, după ultimele declaraţii ale finanţatorului, se pare că şi reprofilatul Junior Morais este o variantă mai bună. Chiar şi fotbalistul adus recent pentru acest post, bulgarul Zlatinski, primeşte ”doar” 10.000 de euro pe lună.

Salvat de Mihai Stoica în vară

Ovidiu Popescu a întârziat să impresioneze la FCSB, în ciuda PR-ului entuziast făcut de Becali după transfer. De la ”noul Lampard”, Popescu s-a transformat rapid în ”o dezamăgire, nu e de Steaua”. De altfel, aşa cum ProSport scria în primăvară, Ovidiu Popescu a fost pe lista cu indezirabili de care Becali şi-a propus să scape în această vară, alături de Ionuţ Larie. Dacă fundaşul a fost convins să plece, în cazul lui Popescu a intervenit Mihai Stoica, cel care l-a adus pe mijlocaş de la Timişoara, şi cel care i-a transmis patronului că Popescu este unul dintre cei mai serioşi fotbalişti din lot atunci când vine vorba despre pregătirea la antrenamente.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.