Revine Valerii Moraru în Liga 1? Fiul ultimului finanţator al Rapidului este team manager la o echipă de play-out

9 ian 2018 6182 afişări Comentează şi tu Liga 1
Revine Valerii Moraru în Liga 1? Fiul ultimului finanţator al Rapidului este team manager la o echipă de play-out
  • Octavian Moraru, fiul lui Valerii Moraru, ultimul patron al Rapidului, urmează să fie prezentat drept noul team manager al clubului Gaz Metan.
  • Medieşenii sunt în insolvenţă şi speră să scape de retrogradare, pentru a putea plăti datoriile de 880.000 de euro pe care le mai au.


Noul an aduce schimbări importante la Gaz Metan Mediaş. În tentativa de a se salva de la retrogradare, clubul a început “curăţenia”, iar contractele cu Paulo Jorge, Surugiu sau Golubovic au fost reziliate. De asemnea, medieşenii l-au vândut pe Ovidiu Bic la CS U Craiova. În locul acestora, medieşenii plănuiesc să aducă mai mulţi jucători stranieri, patru dintre ei fiind prezenţi şi la primul antrenament, ca şi Valentin Creţu, fostul la ACS Poli Timişoara.

De transferuri se ocupă anul acesta Octavian Moraru, cel care va fi prezentat oficial drept noul team manager al echipei. Acesta este fiul lui Valerii Moraru, omul de afaceri din Republica Moldova care a fost finanţatorul Rapidului. Octavian Moraru a mai ocupat funcţii de conducere la Zimbru Chişinău, unde a fost finanţator, şi la Poli Iaşi, de unde a fost însă înlăturat.

Noul conducător al Gazului este om de încredere al moldoveanului Arcadie Zaporojanu, cel care deţine firma de impresariat Fotbal Hebdo, cea care în prima parte a sezonului a colaborat cu CSM Poli Iaşi, însă de care s-a despărţit nu tocmai amiabil. Prin Moraru, ”Fotbal Hebdo” încearcă să preia puterea la clubul din Mediaş.

Medieşenii sunt singura echipa din Liga 1 care se mai află în stare de insolvenţă. Gaz Metan a început anul cu datorii rămase de 880.000 de euro, care trebuie plătite în decurs de 3 ani, conform planului de reorganizare. Gaziştii au făcut rost de 200.000 de euro, cât a reprezentat valoarea transferului mijlocaşului Ovidiu Bic, la Universitatea Craiova.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.