Revansă pentru campionatul pierdut. Astra – ASA Târgu Mureș 1-5. Echipa lui Miriuță e liderul campionatului

Revansă pentru campionatul pierdut. Astra - ASA Târgu Mureș 1-5. Echipa lui Miriuță e liderul campionatului
  • Publicat:
  • Actualizat:

ASA Târgu Mureș a umilit Astra, chiar la Giurgiu, scor 5-1, după un meci dominat de la un capăt la celălalt de echipa antrenată de Vasile Miriuță.

„Răzbunarea e arma prostului” e o zicală care, logic, nu-și are loc în fotbalul românesc. Pauza competițională dintre cele două ediții de campionat nu a fost destul de lungă pentru ca rănile ASA-ului din finalul sezonului trecut să apuce să se cicratizeze. Cu alt antrenor, dar cu fotbaliști care au în memorie titlul pierdut în mare măsură la Giurgiu, ASA a venit pe terenul Astrei cu un obiectiv clar, acela de a-și lua revanșa pentru înfrângerea, scor 1-3, din penultima etapă a stagiunii trecute.

Șumudică, un antrenor cu imaginație, căruia îi place riscul, a încercat să scoată din joben o formulă nouă. Un 3-4-3 care l-a ajutat să obțină multe puncte cu Concordia Chiajna. Doar că, după doar 12 minute, guralivul tehnician se vedea nevoit să schimbe deja. Era 0-2, după un gol al lui Mureșan, care l-a păcălit pe Seto la un corner al lui Brandan, și o eroare gravă a lui Silviu Lung Jr., care i-a pus pe tavă un gol lejer lui Jazvic, fotbalistul adus de Miriuță de la CFR. Pe cealaltă bancă tehnică, fostul antrenor de la Ceahlăul și CFR știa foarte bine ce trebuie să facă echipa sa: efort, agresivitate, pressing și contraatac.

Cu o singură sincopă, eroarea lui Stăncioiu din minutul 24, care i-a permis lui Budescu să reducă din diferență, mureșenii au controlat jocul, iar restul meciului s-a transformat într-un coșmar pentru giurgiuveni. Jazvic din nou, Axente și Manolov au marcat, ultimii doi din două pase ale lui Golanski, pentru a stabili scorul final. 1-5, iar înfrângerea din urmă cu doar câteva săptămâni e de domeniul trecutului.

Astra – ASA 1-5 (Budscu 24 / Mureșan 7, Jazvic 12, 40, Axente 77, Manolov 89)

  • Astra: Lung Jr – Oros, Lovin (Pedro Queiros),   Ricardo Alves –   Enache, Takayuki, Boldrin (Florea),   Junior Morais – Teixeira,   Budescu, De Amorim (Al. Stan 66)
  • ASA: Stăncioiu –   Golanski, Lopez Gonzalez, Bejan, Balic –   Mureșan (Hanca 78), Gorobsov,   Brandan (Manolov 66)-   Jazvic, Axente, Luis Pedro (Velayos 68)


22:55 Final de meci, final de coșmar pentru Astra! ASA face unul dintre cele mai bune meciuri ale istoriei sale în Liga 1 și se impune categoric la Giurgiu, 5-1. Jazvic de două ori, Gabi Mureșan, Axente și Manolov au înscris pentru echipa lui Vasile Miriuță, în timp ce Budescu a punctat pentru giurgiuveni. În urma acestei victorii, ASA devine a patra echipă care acumulează patru puncte, după CSMS Iași, Dinamo și Steaua, dar ocupă primul loc, grație golaverajului superior.


22:51 GOOOOOOOOOOOOOL ASA! Ei bine, lucrurile arată acum catastrofal pentru Șumudică și ai lui. Golanski dă încă o măsură a valorii incontestabile și îi pune mingea pe tavă lui Manolov, în fața porții. Bulgarul nu face decât să pună latul și îl învinge pe Silviu Lung pentru a cincea oară în această seară. Scorul de pe tabelă e incredibil, dar perfect normal, dacă ne uităm la felul în care a jucat ASA în această seară. Așa arată un antrenor a cărui echipă primește cinci goluri pe teren propriu:


 


22:39 GOOOOOOOOOOOL ASA! Mureșenii își iau revanșa după înfrângerea din campionatului trecut și duc scorul la 4-1, prin Mircea Axente, marcatorul singurului gol din Supercupa cu Steaua. Atacantul lui Miriuță primește mingea în careu de la Golanski, la fel ca în mecil de la Constanța, și reia din prima, la colțul scurt. E 4-1, iar Astra nu arată, cel puțin după primele două etape, ca o pretendentă la titlu.


22:27 Oros își arată limitele ca fundaș central. Aleargă în reluare, Axente trece pe lângă el lejer, îl deposedează și rămâne singur cu Silviu Lung Jr., dar își imaginează probabil că e Messi și încearcă o scăriță, care ajunge în brațele goalkeeper-ului giurgiuvean.


22:22 Au trecut primele 15 mintue ale reprizei secunde. ASA se apără bine, e capabilă să închidă spațiile dintre linii, iar Astra nu găsește momentan soluțiile, cu toate că are pe teren atât fotbaliști tehnici, cât și rapizi.


22:11 Pentru că s-a dovedit un fiasco, tehnicianul Astrei a renunțat la sistemul 3-4-3 și a trecut la un 4-1-4-1, cu Pedro Queiros, Oros, Găman și Junior Morais în defensivă, Seto închizător, Enache, Teixeira, Budescu și Amorim în spatele lui Florea.


22:06 A început partea secundă. Șumudică a făcut două schimbări: Pedro Queiros și Florea au intrat în locul lui Lovin și Boldrin.


21:48 Final de primă repriză la Giurgiu. ASA conduce cu 3-1, după unele dintre cele mai bune 45 de minute pe care le-am văzut în ultimii ani în Liga 1. În mod cert, Șumudică trebuie să schimbe ceva la pauză, pentru a nu rănâne fără victorie pe teren propriu în primele două meciuri ale campionatului. Ne recitim odată cu startul reprizei secunde.


21:42 GOOOOOOOOOOOOOOOOL ASA! Croatul Jazvic marchează pentru a doua oară în această repriză, după o execuție superbă. Interiorul, de la marginea careului, pe lângă Lovin, și mingea poposește lângă bara porții apărate de Lung, rămas fără reacție.


21:40 Boldrin trebuia să meargă la cabine. La doi metri de arbitrul Cătălin Popa, brazilianul intră mult prea tare, cu talpa direct pe tibia lui Gorobsov, dar scapă, inexplicabil, fără cartonaș galben, deși ar fi trebuit să vadă cartonașul roșu.


21:34 Nu ne-am înșelat atunci când am spus că așteptăm un meci spectaculos. S-au scurs cele mai frumoase 30 de minute din această ediție de campionat. Meciul are ritm, ocaziile apar mult mai des decât în majoritatea partidelor din Liga 1, iar Șumudică și Miriuță au un duel tactic interesant. Între timp, galben pentru Morais și Budescu.


21:26 GOOOOOOOOOOL ASTRA! Budescu, omul de la care așteptăm în fiecare partidă execuții spectaculoase, înscrie și în acest meci. De data aceasta, cu ajutorul lui Stăncioiu, care nu se hotărăște la timp dacă să prindă sau să respingă un șut de la 25 de metri al decarului și scapă mingea în poartă. E 2-1 pentru ASA, au trecut 25 de minute și am văzut deja trei goluri.


21:15 GOOOOOOOOOOOOOL ASA! Gafă imensă a lui Silviu Lung Jr., care primește o pasă de la Oros, încearcă să-i retrimită fundașului, dar mingea poposește în piciorul lui Jazvic. Mijlocașul ofensiv adus de Miriuță de la CFR îl driblează pe portarul Astrei, rămâne singur cu poarta goală și începlinește o simplă formalitate. E abia minutul 15, iar oaspeții au marcat deja de două ori. Lucrurile nu arată bine pentru Șumudică.


21:12 Un alt detaliu interesant e acela că Șumudică încearcă să implementeze la Astra sistemul pe care l-a folosit campionatul trecut la Astra. Lovin e coborât pe linia de fund, alături de Oros și Ricardo Alves, iar Enache și Junior Morais acoperă cele două benzi, într-un 3-4-3, care pe fază defensivă se poate transforma ușor în 5-4-1- E un sistem pretențios, în care jucătorii de pe flancuri au un rol important.


21:09 GOOOOOOOOOOOOOL ASA! Brandan execută bine un corner de pe partea dreaptă, Gabi Mureșan apare liber la finalizare, scăpat din marcaj de Seto, și reia din centrul careului. Șut puternic, pe centrul porții, dar la care Silviu Lung Jr. nu mai are ce face. E 1-0 pentru oaspeți, ceea ce înseamnă că Astra va trebui să atace, lucru care pe noi, spectatorii neutri, ne avantajează.


21:00 A început partida.


20:48 Cheia meciului. În mod cert, cea mai interesantă luptă se va da pentru supremația la mijlocul terenului. Astra propune o linie puternică, cu Seto, Boldrin și Lovin, în timp ce Vasile Miriuță păstrează în acel compartiment doi dintre cei mai buni fotbaliști din sezonul trecut, Mureșan și Gorobsov.  Pe hârtie, Astra are superioritate numerică, dar mureșenii au demonstrat sezonul trecut că au una dintre cele mai bune linii de mijloc. E o luptă echilibrată, în care Teixeira de la Astra și Brandan de la ASA pot juca, de asemenea, un rol important.


20:38 E Astra favorita meciului, așa cum sugerează cotele oferite de bookmakeri? Giuriuvenii au avantajul unui lot omogen, format din fotbaliști care evoluează de ceva vreme împreună și un antrenor care a fost pe bancă și pe finalul sezonului trecut. În schimb, ASA are un antrenor nou, venit după începerea sezonului, și un lot decimat de plecările oamenilor care s-au speriat de problemele financiare de la Târgu Mureș. Oricum, cu un mic plus pentru giurgiuveni, ne așteaptă o partidă interesantă.


20:26 Cu siguranță, unul dintre punctele de interes ale meciului va fi evoluția lui Constantin Budescu. Decarul Astrei e unul dintre cei mai în formă fotbaliști români în acest început de sezon, iar în primele două meciuri oficiale ale echipei sale, egalul cu Concordia și victoria din Scoția, a reușit două bijuterii din lovitură liberă. Stăncioiu are, însă, și alte motive să se teamă în această seară. În afara lui Budescu, Șumudică se poate baza în compartimentul ofensiv pe Teixeira și De Amorim, fotbaliști cu mult peste media campionatului românesc.


20:22 După meciul câștigat de echipa sa joi, 1-0 cu Inverness, Marius Șumudică îi amuza pe jurnaliștii britanici prezenți la conferința de presă de la finalul partidei, întrebându-i când este vară în Scoția. Ei bine, dacă acum trei zile se plângea de vremea urâtă. tehnicianul giurgiuvenilor poate sta liniștit astăzi. La ora meciului vor fi 34 de grade, ceea ce înseamnă că pauzele de hidratare nu vor lipsi.


 


20:16 Bună seara! Nu peste mult timp va începe probabil cel mai așteptat meci al etapei secunde din Liga 1 și ultimul al zilei de duminică. Astra și ASA, echipele pe care mulți specialiști le văd ca principale adversare ale Stelei în lupta pentru titlu, se vor întâlni, de la ora 21:00, la Giurgiu. Niciuna dintre formații nu a reușit să câștige în prima rundă a noii ediții de campionat, așa că ne putem aștepta la un meci spectaculos. Între timp, cu două minute înaintea finalului, CFR conduce pe ACS Poli, scor 1-0, grație unui gol marcat de Jakolis.


Astra caută prima victorie a sezonului în Liga 1. Echipa lui Șumudică a remizat în prima etapă cu Concordia, scor 2-2, și a înregistrat o victorie spectaculoasă în preliminariile Europa League, scor 1-0 cu Inverness.

De partea cealaltă, ASA Târgu-Mureș are aceeași „linie” în debutul stagiunii. Ardelenii au câștigat Supercupa în meciul cu Steaua și a încheiat la egalitate partida cu Dinamo din prima rundă.

Meciul de duminică seară va reprezenta ultimul test pentru giurgiuveni înainte de partida decisivă contra scoțienilor. ASA se pregătește și ea pentru startul sezonului european, echipa lui Miriuță având drept adversar pe francezii de la Saint-Etienne.

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit agenta de la Rutieră
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit agenta de la Rutieră
Mihai Stoica îl așteaptă la FCSB, dar fotbalistul pune o condiție. ”Vreau să joc fotbal”. Reacția lui Ilie Dumitrescu
Mihai Stoica îl așteaptă la FCSB, dar fotbalistul pune o condiție. ”Vreau să joc fotbal”. Reacția lui Ilie Dumitrescu
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce îl urmărea pe presupusul amant al iubitei sale!
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce îl urmărea pe presupusul amant…
Detalii tabu din viața intimă a unei actrițe: și-a pierdut virginitatea la 35 de ani
Detalii tabu din viața intimă a unei actrițe: și-a pierdut virginitatea la 35 de ani
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă, nevasta te-ar întâmpina cu…
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă, nevasta te-ar întâmpina cu…
Momentul în care strada din Cluj s-a surpat și s-a format un crater uriaș. Un cartier riscă să rămână izolat:
Momentul în care strada din Cluj s-a surpat și s-a format un crater uriaș. Un cartier riscă să rămână izolat:…
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Românul care l-a surclasat pe Ion Ţiriac în topul miliardarilor. Anunţul făcut direct de americani
Românul care l-a surclasat pe Ion Ţiriac în topul miliardarilor. Anunţul făcut direct de americani
Bucurie mare în showbiz ❤️ ❤️ Fosta asistentă de la Acces Direct este însărcinată pentru prima oară
Bucurie mare în showbiz ❤️ ❤️ Fosta asistentă de la Acces Direct este însărcinată pentru prima oară
Interdicție în România, din aprilie. E ILEGAL peste tot. Te lasă fără bani și fără mașină
Interdicție în România, din aprilie. E ILEGAL peste tot. Te lasă fără bani și fără mașină
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
O pisică a fost „expediată” din greșeală mii de kilometri cu un colet pe care stăpânii săi l-au returnat. Cum a fost recuperată
O pisică a fost „expediată” din greșeală mii de kilometri cu un colet pe care stăpânii săi l-au returnat. Cum…
PSG a obţinut titlul în Ligue 1
PSG a obţinut titlul în Ligue 1
Ești obligat să lași certificatul de înmatriculare la service atunci când duci mașina la reparat?
Ești obligat să lași certificatul de înmatriculare la service atunci când duci mașina la reparat?
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de oameni, dar nu i-a păsat că este văzut așa | VIDEO
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de oameni, dar nu i-a păsat…