RETROGRADAŢI!

8 iul 2009 38 afişări Comentează şi tu Liga 1
RETROGRADAŢI! RETROGRADAŢI!

Ceea ce era de aşteptat s-a întâmplat. FC Argeş plăteşte tribut scandalului de corupţie în care este implicat patronul Cornel Penescu, iar de ieri este retrogradată în Liga a II-a în urma deciziei LPF. Locul ei va fi luat de Gaz Metan, echipă care a terminat sezonul trecut pe locul 15.

După aproape patru luni de la arestarea patronului FC Argeş, acuzat că a mituit arbitrii, Comisia de Disciplină a FRF a decis: FC Argeş a fost retragradată, iar Cornel Penescu a fost persona non-grata.
Luni, 13 aprilie 2009, Cornel Penescu era reţinut pentru dare mită. Odată cu el şi Gheorghe Constantin, preşedintele Comisei Centrale a Arbitrilor. Au urmat arbitrii Aurel Bogaciu, Marcel Savaniu şi Sorin Corpodean, toţi eliberaţi după ce în prealabil au fost reţinuţi preventiv. Imediat au apărut şi probele, iar Penescu părea să fie fără scăpare. La aproape patru luni de la eveniment a sosit şi hotărârea finală: FC Argeş a fost trimisă să evolueze în Liga a II-a, iar Gaz Metan revine în Liga I la nicio lună de la retrogradare.

“Mă aşteptam să fim retrogradaţi!”

La doar câteva minute după aflarea deciziei, Andrei Penescu, cel care se ocupă de destinele clubului piteştean după arestarea tatălui său, era extrem de abătut. Totuşi, la cei 18 ani ai săi, a privit cu maturitate retrogradarea lui FC Argeş. “Nu trebuia să se întîmple asta, dar eu mă aşteptam. O să vedem ce se întîmplă, vom mai încerca o cale de atac, care va fi probabil de pomană. Ne aşteptam la această decizie după ce am văzut că se vehiculează retrogradarea echipei, dar speram totuşi să mai existe o şansă de salvare. Vom pierde 2 milioane de euro în urma acestei retrogradări. Arbitrii din caz sînt păstraţi, Prunea este păstrat, iar Cornel Penescu nu! Nu este nimeni mai vinovat decît celălalt în această poveste. Aici se judecă după două legi: una pentru cei mai şmecheri, una pentru cei ca noi”, a declarat Andrei Penescu.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.