REPORTAJ | Acasă la cel mai înfocat suporter dinamovist al momentului. Și-a vopsit casa în alb și roșu: „Dinamo e totul pentru mine”

REPORTAJ | Acasă la cel mai înfocat suporter dinamovist al momentului. Și-a vopsit casa în alb și roșu:
  • Publicat:
  • Actualizat:

Dinamo, mai presus de orice! Un ieșean și-a vopsit casa în culorile lui Dinamo și spune că echipa din Ștefan cel Mare înseamnă totul pentru el. „Țin cu Dinamo și în Liga a 5-a dacă se duce. Dinamo este totul pentru mine. Contează că este la mine în suflet, nu unde este în clasament”. Florin Prunea și Ionel Dănciulescu, invitați prin intermediul ProSport să-i viziteze casa de la Cristești

Un suporter dinamovist din comuna ieșeană Cristești demonstrează că pasiunea pentru culorile favorite nu cunoaște limite. Și poate fi dusă până la extrem. Gheorghe Harabagiu, „Hara” cum este cunoscut printre fanii lui Dinamo, și-a vopsit toată casa în alb și roșu, atât în exterior, cât și în interior. Pereții sunt tapetați cu sigla „câinilor”, iar în orice încăpere ai intra, zici că pășești într-un muzeu al lui Dinamo.

„Muzeul lui Hara” nu se află în „Ștefan cel Mare” sau prin Capitală. Și nici în Iași, ci la 90 de kilometri distanță de capitala Moldovei. Mai exact în comuna Cristești, ultima înainte de intrarea în județul Suceava.

De la primărie, faci dreapta pe o străduță asfaltată, iar după câteva sute de metri, pe partea dreaptă îți apare în față minunea alb-roșie. Exceptând tabla de pe casă, totul este alb-roșu! Gresie, covoare, perdele, fotolii, dulapuri, uși… Numele de „Hara” a devenit în Cristești la fel de cunoscut precum cel al primarului. Pe oricine ai întreba de „Hara”, îți spune instant: „Da, e suporterul lui Dinamo”.

„Sufletul mi-a dictat”

Ideea de a-și decora casa în alb și roșu i-a venit în urmă cu zece ani. „Acum zece ani mi-a venit ideea. Casa a fost dărâmată și reconstruită de la zero. După ce am construit-o și am făcut finisările, mi-a venit ideea de a o decora. Pur și simplu. Nici eu nu știu cum am făcut asta. Sufletul mi-a dictat. Am spus că totul va fi cu Dinamo. Și așa s-a întâmplat. Mai am de schimbat tabla de pe casă, care va fi tot în alb și roșu. În rest, cam totul este în cele două culori. Dar ce am făcut aici la mine acasă vine din suflet. Sufletul meu este sută la sută pentru Dinamo, iar ceea este la mine acasă demonstrează acest lucru”, spune Gheorghe Harabagiu.

Casa lui, loc de pelerinaj la Cristești

În timp, casa alb-roșie a suporterului dinamovist în vârstă de 38 de ani a devenit poate mai vizitată decât orice altă instituție din comună. Ba chiar e loc de pelerinaj în Cristești. Oricine trece prin zonă și este fan Dinamo nu ezită să dea o fugă până la casa lui „Hara”. Se opresc în drum, fac poze, iar unii dintre ei intră pe poartă și sună la ușa „păzită” de cei doi câini care noaptea luminează în roșu. Unii se miră, alții îl fac „nebun”, în sensul bun. Dar cu toții îi admiră pasiunea pentru culorile alb și roșu.

„Cei din comună mă cunosc, s-au obișnuit. Dar dacă vin oameni din afară și trec prin fața casei, se opresc, fac poze. Unii mă roagă să-i las să intre, să vadă cum e înăuntru”, explică Harabagiu.

Înăuntru, tot ce vrei și ce nu vrei este colorat în alb-roșu. De la pereți, uși și dulapuri, până la căni, pahare, ceasuri. Papucii de casă sunt tot în culorile lui Dinamo, vesela la fel. Baia, bucătăria, holul, camerele, totul spune ceva despre clubul Dinamo. Afară, aceleași culori. La intrare te întâmpină o declarație de dragoste pentru clubul din Ștefan cel Mare: „Te iubesc, Dinamo!”.

Dinamovist de mic copil

Ieșeanul ține de mic copil cu Dinamo. Avea 9 ani când a mers pentru prima dată la un meci al „câinilor”. Și de atunci a făcut o pasiune pentru culorile alb-roșii.

„Țin cu Dinamo de mic. Pe la 9-10 ani am văzut la televizor un meci între Dinamo și Sportul Studențesc. Și mi-a plăcut mie Dinamo, de atunci țin cu această echipă. Primul meci al lui Dinamo pe stadion l-am văzut prin 1996. A fost un derby cu Steaua, cu o atmosferă superbă în tribune”, spune Harabagiu.

„Nu contează unde este Dinamo în clasament. Contează că este la mine în suflet”

Fanul dinamovist de la Cristești spune că își iubește echipa indiferent de eșalonul în care va juca și este de părere că dacă Mircea Rednic nu ar fi venit în iarnă în Ștefan cel Mare, „câinii” ar fi terminat și mai jos în clasament în stagiunea trecută.

„Țin cu Dinamo și în Liga a 4-a sau a 5-a dacă se duce. Dinamo este totul pentru mine. Este un brand și nu ar trebui să fie în această situație, atât de jos. Țin cu echipa și în play-out. Au terminat campionatul pe un loc foarte rușinos. Dar părerea mea că dacă nu venea Rednic, terminam și mai jos. Pentru mine nu contează unde este Dinamo, pe ce loc. Contează că este la mine în suflet. E clar că nu sunt mulțumit de locul pe care-l ocupă, dar asta e situația, mergem înainte”, spune „Hara”, care preferă să urmărească derby-urile cu FCSB singur, explicând și motivul: „Mai vin oameni din comună la mine la derby-urile dintre Dinamo și Steaua. Dar prefer să le urmăresc singur. Mă manifest foarte vocal. Nu îmi place să-l văd pe stelist lângă mine bucurându-se și sărind în sus la un eventual gol al rivalilor. Așa că prefer să văd un derby singur”.

Dinamo trăiește datorită suporterilor

Harabagiu le înțelege frustrarea suporterilor, pentru că „Dinamo trebuie să fie întotdeauna sus”: „Nu comentez reacția suporterilor la acea prezentare a lui Eugen Neagoe, pentru că și frustrările duc la această situație. Dinamo trebuie să fie tot timpul sus. De asta și nemulțumirile suporterilor. În ce situație este echipa acum, te și face să te revolți. Neagoe, oltean fiind, nu avea ce să caute să antreneze Dinamo. Părerea mea. Putea fi un alt antrenor, dinamovist. Dar mă bucur că a venit Florin Prunea. E o idee bună. El e dinamovist. Dinamo trăiește datorită suporterilor. Elias Bucurică, lider de galerie la Peluza Cătălin Hâldan, jos pălăria în fața lui! Dacă nu ar fi fost el să adune suporterii, să încurajeze echipa, nu știu unde eram acum. Dinamo există datorită suporterilor”.

Florin Prunea și Ionel Dănciulescu, invitați la Cristești. Visul suporterului moldovean: un amical Moldova Cristești – Dinamo

Harabagiu l-a invitat prin intermediul ProSport pe managerul general Florin Prunea sau pe un alt oficial din Ștefan cel Mare să-i viziteze „muzeul” de la Cristești.

„Îmi pare rău că nu am reușit să-l aduc pe domnul Florin Prunea la Cristești în toți anii în care a fost președinte la Poli Iași. Dar prin intermediul ProSport îi fac o invitație. Când mai vine în Moldova, la Iași, la Botoșani sau în alt oraș, îi adresez invitația de a veni la Cristești, să vadă cum arată casa unui fan sută la sută al echipei Dinamo. M-aș bucura enorm să vină Florin Prunea. Sau un alt oficial de la Dinamo. Poate Ionel Dănciulescu. Nu au venit niciodată cei de la Dinamo la mine, deși mi-aș fi dorit”. Acesta a dezvăluit și care este visul său: „Ar fi un vis pentru mine ca echipa campioană a județului Iași, Moldova Cristești să joace un amical cu Dinamo. Sau măcar un amical între echipele Under 19 ale celor două cluburi. Ar fi pentru mine cea mai mare realizare pe plan fotbalistic”.

S-a despărțit de o prietenă căreia nu-i plăceau culorile

Fanul dinamovist din Cristești povestește o întâmplare petrecută în urmă cu ceva ani. A cunoscut o tânără, a adus-o acasă, dar cum fetei nu i-a plăcut „roșul”, a fost nevoit să „rupă” relația.

„Am adus o fată acasă, o prietenă. Mi-a spus că nu-i place culoarea roșie. A vrut să o schimb. I-am spus așa: > Și a plecat. Tot ce vedeți aici este sufletul meu. Nu pot să schimb nimic. Și nu va schimba nimeni. Oricine vine la mine, trebuie să accepte așa cum găsește. Orice prietenă aș avea, îi spun: >”, mai spune fanul lui Dinamo. Întrebat dacă s-ar împrieteni cu o fată stelistă, „Hara” a răspuns afirmativ: „Nu am nimic împotrivă. Dacă e stelistă, ne mai tachinăm la meciuri. Le vedem împreună. Fiecare poate ține cu ce echipă dorește. Dar condiția rămâne aceeași: NU schimb nimic din casă”.

Șansele la titlu? „La ce lot avem… nu cred”

Ieșeanul nu crede că Dinamo are șanse la titlu în sezonul viitor: „Nu avem șanse la titlul în sezonul viitor. La ce lot avem, nu cred. Dar nciodată să nu spui niciodată. Noi sperăm că va veni acea zi în care vom fi din nou campioni”.

Din generația veche, suporterul ieșean îi are ca idoli pe Dorin Mateuț și Ionel Dănciulescu, iar din actuala echipă îl preferă pe Dan Nistor.

Un suporter al lui Liverpool vrea să vină la Cristești

Fanul lui Dinamo spune că poartă dicuții pe rețelele de socializare cu mai mulți suporteri român și străini. Mai mult, un fan Liverpool i-a transmis că îl va vizita: „Țin legătura cu mai mulți suporteri pe Facebook. Un englez, fan Liverpool, mi-a spus că vrea să vină să vadă casa. Mi-a transmis că atunci când va veni în România, va trece și pe la mine la Cristești, să vadă cum arată casa. I-am trimis poze și a rămas impresionat de ceea ce a văzut”.

Delegat la echipa din comună

În vârstă de 38 de ani, Gheorghe Harabagiu este delegat al echipei de seniori Moldova Cristești, campioană județeană în sezonul recent încheiat. În paralel, „Hara” este și antrenor la grupele de copii Under 13 și Under 19 ale clubului din Cristești. „Am avut un an foarte bun. Cu echipa de seniori am câștigat titlul județean, iar la juniori ne-am clasat pe locul 2 cu echipa Under 19”, spune Harabagiu, care este consilier tehnic la o firmă de tâmplărie PVC.

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
FOTO „Arată dezgustător”. S-a umplut de mușchi după retragere, dar un fost coleg l-a pus la punct: „N-aș face la fel”
FOTO „Arată dezgustător”. S-a umplut de mușchi după retragere, dar un fost coleg l-a pus la punct: „N-aș face la…
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota 10 a „Reginei” la 62 de ani
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota 10 a „Reginei” la 62…
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce şi măriri de 90%
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce şi măriri de 90%
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din Republica Dominicană
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din Republica Dominicană
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Nadal îl surclasează pe adolescentul Blanch în primul tur la Madrid Open
Nadal îl surclasează pe adolescentul Blanch în primul tur la Madrid Open
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele