Renașterea impresarilor Giovanni și Victor Becali: cum și-au „călcat în picioare” rivalii în transferurile de zeci de milioane de euro ale lui Mihăilă, Man, Cicâldău și Moruțan | EXCLUSIV

  • Publicat:
  • Actualizat:

Giovanni și Victor Becali și-au „călcat în picioare” rivalii în transferurile lui Valentin Mihăilă, Dennis Man, Alexandru Cicâldău și Olimpiu Moruțan.

Cei mai puternici impresari români au făcut o demonstrație de forță în mai puțin de un an și au „subordonat” ceilalți agenți care activau pe piața internă, cei mai afectați fiind Anamaria Prodan, Florin Vulturar și Pietro Chiodi.

În plus, cei mai importanți patroni din Liga 1 la nivel de investiții în ultimul deceniu, Gigi Becali și Mihai Rotaru, au preferat să colaboreze cu frații Becali decât să îi aibă, printr-o eventuală conjunctură nefastă, dușmani. ProSport vă explică modul în care brandul lui Giovanni și Victor Becali a renăscut, efectiv, în interval de câteva luni.

Giovanni și Victor Becali și-au „călcat în picioare” rivalii: „pleașca” Valentin Mihăilă

Puse cap la cap, informațiile ProSport duc toate către un singur adevăr: Giovanni Becali și Victor Becali și-au zdrobit, efectiv, concurența pe piața transferurilor din România. Totul a început cu ceea ce ar putea fi numită o „pleașca” de zile mari. Vorbim aici despre transferul lui Valentin Mihăilă la Parma.

În momentul în care italienii au vrut să îl cumpere de la Universitatea Craiova, Mihăilă nu avea contract de reprezentare cu niciun agent. Giovanni Becali a mărturisit că un scouter pe care îl știa din China și care ajunsese la conducerea scouterilor Parmei l-a întrebat de român. În fapt, sursele ProSport dezvăluie că frații Becali au un colaborator extrem de puternic, specializat pe zona Italiei, care îi află orice interes există pentru fotbaliști români din Serie A și Serie B.

Așa au fost aproape Ricardo Grigore și Ianis Hagi de un transfer la Cagliari, prin aceeași filieră „loială” lui Giovanni. Conexiunile puternice și respectul de care se bucură acesta l-au făcut pe Mihăilă să semneze pe 5 ani cu firma pe care frații Becali o consiliază.

„Dacă nu aveam oameni de-ai mei pe acolo, îl împachetau și-l trimiteau acasă. La vizita medicală l-au găsit cu pubalgie. M-au întrebat ce facem. Am stat de vorbă cu ei, le-am spus că are 20 de ani, că este o investiție. L-au dus la Munchen, cu doctorul, a doua zi l-au operat, după care a treia zi l-au adus acasă. Mâine sau poimâine va scoate firele, iar la finalul lunii cred va debuta”, explica Giovanni Becali într-un interviu acordat Digisport.

Interesant este că decanul de vârstă al impresarilor din România se află în relații reci cu Mihai Rotaru, patronul Universității Craiova, și, cu toate acestea, a primit undă verde să parafeze mutarea lui Mihăilă în Italia: „Giovanni nu vorbește cu Mihai Rotaru. Sunt în relații reci după ce l-a direcționat pe Tavi Popescu la FCSB, dar Victor Becali este cel care menține colaborarea pe zonă de afaceri. Sunt un fel de polițistul rău și polițistul bun”, explică un apropiat al formației oltene.

”Au dat 15 milioane, între suma de cumparare şi contractul lui şi asa mai departe” – Ioan Becali

Valentin Mihăilă a fost unul dintre cei mai buni jucători ai Parmei, în sezonul trecut, în Serie A. Sursa foto: Profimedia

Lovitura care a băgat-o în depresie pe Anamaria Prodan: cum au „deturnat” transferul lui Dennis Man

Al doilea moment în care frații Becali și-au reafirmat statutul de lideri între impresarii din România a fost cel al transferului lui Dennis Man de la FCSB. Este vorba despre lovitura care a băgat-o în depresie pe Anamaria Prodan, impresara care ani buni a muncit pentru a-i face lobby și pentru a-i crește cota lui Man. În fapt, Prodanca a visat că plecarea internaționalului român de la FCSB în străinătate va coincide cu încoronarea ei drept impresarul numărul 1 al României. „Îl voi vinde pe Dennis Man pe 15-20 de milioane de euro. Va fi cel mai scump transfer din istoria României și atunci voi fi peste Giovanni Becali”, este discursul pe care Anamaria îl avea deseori în cercul de prieteni.

Relațiile ei cu verii Becali se deterioraseră în timp. Cu Victor și cu Giovanni Becali au existat numeroase tensiuni, iar la un moment dat se ajunsese chiar la presupuse amenințări. Cu Gigi Becali, lucrurile au luat-o în jos treptat, și Prodanca a devenit din impresarul „favorit” o persoană non-grata. Iar lovitura de grație a venit cu Man.

Sursele ProSport susțin că primul om care a aflat că Parma îl vrea pe jucător și care ar fi obținut o ofertă de transfer este Orlando Popa, un tip care are „intrări” în fotbalul italian. El ar fi mers către Anamaria Prodan, care ulterior ar fi transmis propunerea către Gigi Becali și ar fi încercat să negocieze cu Parma. Numai că frații Becali, care și-au construit o firmă extremă de solidă, în care un rol special îl are Dragoș Sârbu, au aflat de afacere și au deturnat-o.

Giovanni a apăsat butoanele potrivite și l-a convins pe Gigi Becali că el este singurul care poate obține o sumă maximă pentru Man. Pe oficialii Parmei îi știa foarte bine din negocierile pentru Mihăilă și totul a curs într-o singură direcție. Comisionul și faima au fost luate de firma fraților Becali, iar Anamaria Prodan a rămas cu procesul pe care i l-a intentat „trădătorului” Man.

„Gigi a făcut un transfer extraordinar, în raport cu situația de acum din fotbalul românesc, dar mai ales cu pandemia. Păi, el a încasat deja 11 milioane de euro de la Parma. Banii au fost achitați pe loc. Este o realizare, trebuie să spunem lucrurilor pe nume. Apoi, mai sunt două milioane de euro dacă Man joacă un anumit număr de meciuri, în funcție de minute și goluri, sunt mai multe clauze, nu le spun eu acum” – Giovanni Becali.

Cicâldău, la Galatasaray, deși trebuia să fie Stanciu, la Galatasaray

Banii aduc alți bani, iar transferurile aduc alte transferuri. Într-un moment în care fotbalul românesc este la pământ, frații Becali continuă să tranzacționeze jucători pe sume uriașe în contextul realității de la noi. Fără nicio perspectivă la echipa națională, umiliți la Jocurile Olimpice și eliminați rușinos din tururile preliminare ale competițiilor europene, fotbaliștii români ar trebui să aibă o cotă dezastruoasă.

Nu și pentru Giovanni și Victor Becali. Folosindu-se de prieteniile sedimentate în trecut, aceștia au mai dat o lovitură neașteptată: Alexandru Cicâldău, la Galatasaray. ProSport a scris încă din februarie că firma pe care o reprezintă încearcă să îi dea o „palmă morală” unui agent care i-a „trădat”, italianul Pietro Chiodi, prin atragerea lui Cicâldău spre agenția lor. Ce s-a întâmplat recent nu a fost decât o altă confirmare că informațiile noastre sunt de o precizie „chirurgicală”.

Și povestea transferului, în sine, este cât se poate de interesantă. Inițial, turcii se orientaseră spre Nicolae Stanciu, fotbalist reprezentat de Anamaria Prodan și de o firmă din străinătate. Din nou, informația a ajuns la urechile pricepute ale celor doi frați Becali și aceștia au mers către Galata, acolo unde antrenor este bunul și vechiul lor amic Fatih Terim, cu o variantă din Liga 1.

Cicâldău a fost prezentat ca fiind „cel puțin la fel de bun ca Stanciu, mai tânăr și mai ieftin”. Așa se face că părțile au bătut palma și Mihai Rotaru a mai rotunjit conturile Universității Craiova cu 6.5 milioane de euro.

„Din cauza rezultatelor, e greu să vinzi jucători la prețurile astea. Doar garanția mea că va reuși mai departe a făcut transferul.

Lui Cicâldău i-au făcut clauză de 25 de milioane pentru că le-am spus că vom face bani împreună. Eu am vrut clauză de 15 pentru Cicâldău, ei i-au făcut de 25” – Ioan Becali.

Alex Cicâldău a semnat în această vară cu Galatasaray. A contat foarte mult prietenia dintre frații Becali și Fatih Terim, antrenorul grupării Cim Bom

Olimpiu Moruțan, afacerea care i-a „frânt” aripile lui Vulturar

Cea mai recentă lovitură dată de Giovanni și Victor Becali este transferul lui Olimpiu Moruțan la Galatasaray. Ca și în cazul lui Dennis Man, plecarea fostului internațional U21 ar fi trebuit să fie „capodopera” unui alt impresar. Este vorba despre Florin Vulturar, cel care s-a transformat în agentul de casă al celor de la FCSB, mai ales după ce Gigi Becali i-a botezat un copil. De câțiva ani, Vulturar a lucrat la ceea ce ar fi trebuit să fie intrarea sa în rândul agenților de top. El l-a crescut pe Moruțan din perioada când acesta era încă un junior, dar timpurile s-au schimbat și a fost nevoit să plece capul în fața fraților Becali.

Conștient că ar putea ajunge în situația în care s-a aflat Anamaria Prodan, adică fără comision la transfer și, posibil, scos din grațiile lui Gigi Becali, Vulturar a acceptat să fie „impresarul de decor”, aflat în umbra lui Giovanni Becali în deplasarea la Istanbul.

„Da, s-a semnat contractul, copilul a semnat pe 5 ani. Are clauză de 25 de milioane de euro. În 3-4 ore va fi prezentat. Urmează să fie înregistrat contractul jucătorului și să primească ceritificatul de transfer. Totul a fost pus la punct.

Dacă vă spun eu cum a fost primit Moruțan, n-o să mă credeți! Întrebați-l și pe Florin Vulturar dacă a văzut vreodată o asemenea primire. Eu n-am văzut niciodată așa ceva, nici la Barcelona. A fost primit ca în filmele hollywoodiene sau în filmele indiene” – Ioan Becali.

Patru transferuri de zeci de milioane de euro, un numitor comun: firma fraților Becali. Renașterea lui Giovanni și Victor Becali a coincis cu „distrugerea” celorlalți impresari cu pretenții din branșă. Iar sursele ProSport susțin că este foarte posibil ca firma al căror brand sunt să mai dea două lovituri până la finalul perioadei de mercato, care ar urma să aducă în fotbalul românesc alte câteva milioane bune de euro.

Pe aceeași temă
Delia Matache, cu totul la vedere. Imagini 'perverse' la piscină
Delia Matache, cu totul la vedere. Imagini 'perverse' la piscină
Anamaria Prodan, făcută praf de prima soţie a lui Reghecampf: „S-a culcat cu el în cantonament!“
Anamaria Prodan, făcută praf de prima soţie a lui Reghecampf: „S-a culcat cu el în cantonament!“
O reţea de socializare populară îşi va schimba numele. Care va fi acesta
O reţea de socializare populară îşi va schimba numele. Care va fi acesta
Gigi Becali s-a răzgândit! Schimbarea recentă apărută în viața patronului FCSB: „Am încercat asta, dar nu se poate!”
Gigi Becali s-a răzgândit! Schimbarea recentă apărută în viața patronului FCSB: „Am încercat asta, dar nu se poate!”
Românii caută cu disperare aceste ANVELOPE DE IARNĂ. Ce au ele mai special?
Românii caută cu disperare aceste ANVELOPE DE IARNĂ. Ce au ele mai special?
Detalii - bombă despre divorțul Anamariei Prodan cu Reghe.  Ce averi aveau la începutul căsniciei
Detalii - bombă despre divorțul Anamariei Prodan cu Reghe. Ce averi aveau la începutul căsniciei
Dezvăluiri șocante! De ce a murit, de fapt, Sissoko, cel mai iubit concurent de la Masterchef
Dezvăluiri șocante! De ce a murit, de fapt, Sissoko, cel mai iubit concurent de la Masterchef
Dieta antiinflamatorie. Alimentele care luptă cu îmbătrânirea, durerea și bolile cronice
Dieta antiinflamatorie. Alimentele care luptă cu îmbătrânirea, durerea și bolile cronice
Chinezii au LANSAT ceva revoluționar care îi ÎNGROZEȘTE pe americani. „Nu avem nici cea mai vagă idee cum au făcut asta”
Chinezii au LANSAT ceva revoluționar care îi ÎNGROZEȘTE pe americani. „Nu avem nici cea mai vagă idee cum au făcut asta”
Fiica unui mare sportiv era live când s-a întâmplat „dezastrul”. Fanii au încremenit, iar ea a crezut că moare de rușine
Fiica unui mare sportiv era live când s-a întâmplat „dezastrul”. Fanii au încremenit, iar ea a crezut că moare de rușine
Am aflat câte clase are Cătălin Botezatu, de fapt. Îți vei schimba părerea despre el
Am aflat câte clase are Cătălin Botezatu, de fapt. Îți vei schimba părerea despre el
Anamaria Prodan pleacă din România după divorțul de Reghecampf! Motivul deciziei. 'Și el va pleca'
Anamaria Prodan pleacă din România după divorțul de Reghecampf! Motivul deciziei. 'Și el va pleca'
ȘOCUL ANULUI despre PFIZER: Efectul advers de care se sperie toată lumea
ȘOCUL ANULUI despre PFIZER: Efectul advers de care se sperie toată lumea
Plouă cu bani de la Guvern pentru români: Vezi aici cum poţi câştiga până la 2 milioane de lei fără să faci nimic
Plouă cu bani de la Guvern pentru români: Vezi aici cum poţi câştiga până la 2 milioane de lei fără să faci nimic
10 fructe și legume pe care nu merită să le cumpărăm BIO. Recomandarea Mihaelei Bilic
10 fructe și legume pe care nu merită să le cumpărăm BIO. Recomandarea Mihaelei Bilic
Klaus Iohannis a anunțat noi restricții de luni: masca obligatorie peste tot, noaptea ies doar vaccinații. Accesul la evenimente, numai cu certificatul verde | Toți elevii intră în vacanță
Klaus Iohannis a anunțat noi restricții de luni: masca obligatorie peste tot, noaptea ies doar vaccinații. Accesul la evenimente, numai cu certificatul verde | Toți elevii intră în vacanță
Altex: Produse interesante disponibile cu reduceri de până la 40%
Altex: Produse interesante disponibile cu reduceri de până la 40%
O nouă mutaţie a variantei Delta este supravegheată îndeaproape. Ţara în care a apărut
O nouă mutaţie a variantei Delta este supravegheată îndeaproape. Ţara în care a apărut
BANCUL ZILEI – Două blonde fac nudism. La un moment dat apare un taur…
BANCUL ZILEI – Două blonde fac nudism. La un moment dat apare un taur…
Cum arată casa de la ţară situată la câţiva kilometri de Cluj şi scoasă la vânzare cu peste un milion de euro FOTO
Cum arată casa de la ţară situată la câţiva kilometri de Cluj şi scoasă la vânzare cu peste un milion de euro FOTO
O nouă minivacanţă! Urmează o nouă sărbătoare legală şi mai multe zile libere în România
O nouă minivacanţă! Urmează o nouă sărbătoare legală şi mai multe zile libere în România
Regina Elisabeta a II-a, jignită? Premiul refuzat: „Găsiți un destinatar mai vrednic”
Regina Elisabeta a II-a, jignită? Premiul refuzat: „Găsiți un destinatar mai vrednic”
Pepe și iubita, Yasmine Ody, s-au despărțit? Ce se întâmplă, de fapt, în relația celor doi: „Nu mai e ce era înainte”
Pepe și iubita, Yasmine Ody, s-au despărțit? Ce se întâmplă, de fapt, în relația celor doi: „Nu mai e ce era înainte”
Cea mai frumoasă femeie din România, în stare gravă! Are COVID și a chemat ambulanța
Cea mai frumoasă femeie din România, în stare gravă! Are COVID și a chemat ambulanța
Mașină second hand în rate, fără avans: Cât este rata lunară pentru un SUV Volvo XC60. Nu poți greși cu mașina asta
Mașină second hand în rate, fără avans: Cât este rata lunară pentru un SUV Volvo XC60. Nu poți greși cu mașina asta
FOTO. Iuliana Luciu, spectaculoasă în costum de baie! A depășit-o pe Nicoleta în frumusețe
FOTO. Iuliana Luciu, spectaculoasă în costum de baie! A depășit-o pe Nicoleta în frumusețe
FOTO. Loredana Groza, noi imagini controversate! Cum s-a lăsat pozată și filmată cântăreața
FOTO. Loredana Groza, noi imagini controversate! Cum s-a lăsat pozată și filmată cântăreața