Reghecampf e istorie pentru Steaua!? Ieşirea de aseară a lui Becali trădează planurile privind noul tehnician al echipei. Ce pregăteşte Gigi

8 mai 2015 10995 afişări Liga 1
Reghecampf e istorie pentru Steaua!? Ieşirea de aseară a lui Becali trădează planurile privind noul tehnician al echipei. Ce pregăteşte Gigi
  • Laurenţiu Reghecampf nu va fi, cel mai probabil, antrenorul Stelei din vară, aşa cum intens s-a vehiculat în presa română în ultimele luni. Becali pare dernajat de imixtiunile acestuia la echipă şi caută o altă variantă.

Din februarie, de când a fost dat afară de arabi după un parcurs extrem de slab, Reghecampf a făcut marcaj strâns la jucătorii Stelei. Totul probabil pentru a reveni el pe banca tehnică a echipei, aşa cum a recunoscut patronul din Ghencea joi seară. "Au existat discuţii, m-am întâlnit cu el. Reghecampf mi-a şi dat nişte mesaje ulterior şi i-am zis aşa: "Reghe, eu nu-l dau afară pe Gâlcă". Eu îl respect pe Costel prea mult ca om, are un caracter foarte frumos", a fost dezvăluirea total neaşteptată a fostului condamnat.

"Reghe dă târcoale", a semnalat Costel Gâlcă încă de la startul returului, când formaţia din Ghencea avea 13 puncte avans faţă de actualul lider din Liga 1, ASA Târgu Mureş. De atunci, formaţia campioană s-a metamorfozat într-o echipă de pluton, pierzând partide la care nici cei mai optimişti rivali nu s-ar fi aşteptat.

Multe voci au spus că de parcursul sub orice critică al FCSB-ului este legat numele lui Reghecampf, iar această variantă a fost susţinută nu doar de spusele lui Gâlcă, dar şi de contactele permanente pe care fostul antrenor le-a avut cu jucătorii din Ghencea. Rata de victorii a scăzut de la 72% în toamnă, la aproximativ 40% în această primăvară, lucru pe care nimeni nu şi-l poate explica prin argumente logice.

S-a săturat Becali? Ce ţinte are pentru banca Stelei

Fie că scenariul conform căruia în prestaţiile mizerabile ale unor jucători ai Stelei se află dorinţa acestora de a-l reinstala pe bancă pe Reghe este adevărat sau nu, Becali pare că s-a săturat. Presupusele imixtiuni ale familiei Reghecampf la echipă par să îl fi scos din sărite peste măsură pe Gigi, care a făcut acele precizări aseară tocmai pentru a se delimita cât mai mult de tehnician şi a-i transmite acestuia un mesaj clar: nu mai e dorit în Ghencea.

De altfel, potrivit ProTV, Becali şi-a fixat deja strategia pentru sezonul viitor. Chiar dacă în intervenţia televizată a fost extrem de galant cu Gâlcă şi a lăsat să se înţeleagă că acesta va rămâne pe banca echipei din vară, în măsura în care va câştiga trofeele puse în joc, realitatea e diferită.

Dan Petrescu este primul pe lista lui Becali, "Bursucul" fiind văzut antrenorul capabil să îi ofere rezultate şi pe plan european, nu doar în Liga 1. Deşi liber de contract, fostul tehnician al ialomiţenilor este însă greu de adus. Nu doar din punct de vedere financiar - probabil, dintre antrenorii români, doar Mircea Lucescu are o cotă superioară în acest moment -, ci şi al clauzelor pe care le vrea stipulate în contract. Un antrenor cu personalitate, el nu acceptă sub nicio formă ca patronul să se implice în alcătuirea primului "11", lucru pe care Becali nu are cum să îl tolereze.

În aceste condiţii, Steaua s-ar putea orienta spre cuplul Olăroiu - Rădoi, Becali luând în calcul - în măsura în care tehnicianul nu va fi disponibil - chiar varianta să îi dea echipa pe mână finului său. Fostul căpitan din Ghencea îşi doreşte o carieră de antrenor şi ar putea să o înceapă chiar pe banca echipei sale de suflet din postura de antrenor - jucător.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.