Reconstrucție cu foarfeca! Ce decizii a luat Negoiță după preluarea pachetului majoritar la Dinamo! Ultima dintre ele i-a înfuriat pe fani

Reconstrucție cu foarfeca! Ce decizii a luat Negoiță după preluarea pachetului majoritar la Dinamo! Ultima dintre ele i-a înfuriat pe fani
  • Publicat:
  • Actualizat:

-Ultima decizie a lui Ionuț Negoiță, desființarea formației secunde, i-a înfuriat pe fani. Este ultima decizie dintr-un șir lung de schimbări pe care șeful de la Rin le-a făcut la club din momentul în care a devenit acționar majoritar
-Negoiță și-a motivat gestul prin faptul că FRF nu a permis înscrierea „satelitului” în Liga a II-a, asta după ce, sportiv, echipa a retrogradat în Liga a III-a
-Mulți cred că motivul pentru care s-a renunțat la Dinamo 2 este legat de dorința conducerii de a face economie

În martie, Ionuț Negoiță bătea palma cu Dragoș Săvulescu și Nicolae Badea și devenea acționarul majoritar al clubului, cu 88,88% din SC Dinamo 1948. La scurt timp după ce s-au semnat actele, noul șef din „Ștefan cel Mare” și-a adus oamenii lui. A început cu organigrama administrativă.

Un nou Consiliu de Administrație
Cu 88,88% din club, tânărul om de afaceri a schimbat componența Consiliului de Administrație. În fruntea acestuia, președinte CA a fost numit un om de încredere al lui Negoiță, Cătălin Petrescu. Discret, Petrescu nu a oferit până acum vreun interviu, iar o căutare pe Google a numelui său are ca rezultat parcul de distracții acvatic pe care Ionuț Negoiță îl deține în Otopeni. Din Consiliul de Administrație mai fac parte Constantin Anghelache (noul președinte executiv, unchiul lui Negoiță), Constantin Eftimescu (reprezentantul CS FC Dinamo, societate care deține 11,08%  din acțiuniel SC Dinamo 1948), Cornel Dinu (deține 0,4 % din acțiunile SC Dinamo 1948) și Cristian Herciu (administrator).

A mutat sediul clubului
Tot la scurt timp de la preluarea pachetului majoritar de acțiuni, Negoiță a schimbat sediul clubului. Alungați de Elisabeta Lipă din „Ștefan cel Mare”, cei de la fotbal și-au mutat birourile la hotelul Caro. După venirea lui Negoiță s-a schimbat  recepția, iar de la Caro s-a mers la un alt hotel, Rin, stabiliment care aparține noului șef  al „roș-albilor”. Unii dintre angajați au mers cu cutiile acasă, Constantin Dănilescu, contabilul Angela Bujor și mulți alții. În locul lui „Tică” a fost adus Cristi Bobar, fost oficial la Ștefănești și Reșița.

A schimbat antrenorul la tv
Negoiță a schimbat și antrenorul pe care l-a moștenit de la vechea conducere. A așteptat până la sfârșitul campionatului, iar la câteva minute de ultimul fluier al sezonului, după meciul de la Galați, acționarul l-a anunțat pe Țălnar că este demis. Nemulțumit de declarațiile pe care le-a făcut „Țânțarul”,  șeful „câinilor” l-a anunțat pe tehnician că  trebuie să plece, chiar în timpul unui interviu la o emisiune tv. În locul lui Țălnar a fost adus un coleg de generație al acestuia, Gigi Mulțescu.

Au plecat 11, au venit 11
„Avem 30 de jucători care sunt pregătiți să-i aducem”, acesta a fost enunțul lui Constantin Anghelache încă din returul campionatului trecut. În perioada de transferuri, din punct de vedere cantitativ, „câinii” au fost poate cei mai activi pe piață, însă fanii nu au fost mulțumiți cu numele care au venit în „Groapă”. S-a început cu curățenia și au plecat Mușat, Tudose, Dandea, Axente, Scutaru, Homei. Mai târziu, aceștia au fost urmați de Andrei Cristea și Strătilă (împrumutat la Chiajna). În locul lor au fost aduși fotbaliști liberi de contract sau pe sume care nu au depășit câteva zeci de mii de euro. S-au organizat trialuri, iar la Dinamo a sosit o echipă întregă, 11 fotbaliști.

S-a renunțat la Dinamo Onești
Ultima decizie a lui Ionuț Negoiță este aceea de a desființa Dinamo 2. Echipa care i-a dat pe Radu Ștefan, Ropotan, Nica, Alexe, Pulhac și mulți alții nu va mai exista începând cu această săptămână. Vestea a fost primită cu un cor de nemulțumiri din partea fanilor care cer de mai mult timp ca Dinamo să le acorde mai multe șanse tinerilor din propria curte. Dar până să ajungă aici, Negoiță a mai luat unele decizii legate de Centrul de Copii și Juniori. La scurt timp după ce a preluat echipa de la Badea, noua conducere a renunțat să mai finanțeze centrul zonal de la Onești. În Moldova, sub conducerea lui Ioan Sdrobiș, se pregăteau aproximativ 100 de copii. Formația evolua sub numele Dinamo Onești, primăria suporta costurile de cazare și masă pentru puști, iar „câinii” susțineau proiectul din punct de vedere logistic și plăteau salariile antrenorilor. „Părintele” a primit un plic prin curierat prin care i se aducea la cunoștință că salariul său nu va mai fi suportat de club.

Nou șef  la Centrul de Copii și Juniori
În urmă cu aproximativ o lună, Constantin Anghelache a numit un nou șef al Centrului de Copii și Juniori. Deși Negoiță a declarat că la acest nivel se va merge pe mâna foștilor  jucători ai „câinilor”,  în locul lui Ion Moldovan a fost adus un om care în trecut a jucat la Sportul și Rapid. Este vorba de Gabi Răduță, cel care, în trecut, a ocupat aceeași poziție și la formația din Giulești. După desființarea „satelitului” sunt voci care spun că mai mulți antrenori de la juniori vor fi demiși. Cei care vor rămâne vor prelua câte două grupe, iar altele ar putea fi închise.


NUMIRE
Încredere totală în Anghelache

Una dintre mutările cele mai importante pe care Negoiță le-a făcut a fost numirea lui Constantin Anghelache în funcția de președinte executiv. Fostul șef de la Tricolorul Breaza este cel care ia deciziile legate de transferuri, salarii, disponibilăzări, etc, iar nepotul său pare că are o încredere nelimitată în el.

Bani
Alt plafon salarial

Ionuț Negoiță a schimbat și plafonul salarial. Jucătorii cu salarii mari au fost chemați să-și renegocieze înțelegerile, iar cei care au refuzat au fost nevoiți să plece. În acest moment, la Dinamo, un singur jucător câștigă peste 10 000 de euro lunar, Srdjan Luchin, iar cei care au venit în această vară au salarii între 2.000 și 7.000 de euro, sume stipulate de anumite performanțe ale echipei.

SANCȚINE
1.000 de lei amenda lui Mulțescu

Gigi Mulțescu a anunțat că și-a dat singur amendă după meciul cu Steaua. Antrenorul a avut această atitudine după ce l-a criticat în public pe Cosmin Matei, fotbalist care l-a dezamăgit în derby. După acest gest, tehnicianul „câinilor” va trebui să scoată din buzunat amenda maximă fixată în vestiar în caz de încălcare a anumitor reguli, 1.000 de lei. După meciul de la Brașov, în momentul în care a fost întrebat cum comentează evoluția căpitanului, antrenorul a răspuns fără să ezite: „Nu discut despre jucători”.

SUPĂ‚RARE
Nemulțumit de programări

Gigi Mulțescu este nemulțumit din cauză că Dinamo a fost programată să dispute meciul contra Coronei Brașov, vineri. „Noi am avut jucători la loturi, iar ei au venit miercuri sau joi. Nu înțeleg de ce inițial jucam duminică, iar apoi am fost mutați vineri. Nu e normal, dar dacă mă gândesc că la Digi lucrează unii conducători din Liga 1, poate am și răspunsul la această întrebare”, a spus antrenorul „câinilor”.

Jurnalist sportiv din anul 2003, în prezent reporter special și realizatorul emisiunii EXCLUSIV DINAMO de la ProSport. Ziarist acreditat la clubul Dinamo București încă din anul 2004, Cătălin Mureşanu este autorul a mii de articole, interviuri, reportaje, cronici pe care le-a scris pentru ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă, la Survivor All Stars de la Pro TV
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă, la Survivor All Stars de…
Rana groaznică a lui Romario Benzar. Imaginea vă poate afecta emoțional
Rana groaznică a lui Romario Benzar. Imaginea vă poate afecta emoțional
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă…
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Au editat ADN-ul uman cu Inteligența Artificială! Ce-a urmat este ULUITOR
Au editat ADN-ul uman cu Inteligența Artificială! Ce-a urmat este ULUITOR
Pariul incredibil pus de milionarul român care construieşte un castel în România! „Stăteau ţăranii şi se închinau”
Pariul incredibil pus de milionarul român care construieşte un castel în România! „Stăteau ţăranii şi se închinau”
De la Floreasca, l-au internat la Obregia. Mititelu Jr., mutat la 'Spitalul 9'! Ce au constatat medicii + câte zile îl vor ține la psihiatrie
De la Floreasca, l-au internat la Obregia. Mititelu Jr., mutat la 'Spitalul 9'! Ce au constatat medicii + câte zile…
Ungurii umilesc România. Pregătesc marea lovitură: Putem scrie istorie
Ungurii umilesc România. Pregătesc marea lovitură: Putem scrie istorie
"Am călătorit în timp". Profesor ieșit din comă a fost în anul 3906 și știe ce urmează
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Cum s-a răzbunat în mod spectaculos un bărbat părăsit de soție din cauză că era obez VIDEO
Cum s-a răzbunat în mod spectaculos un bărbat părăsit de soție din cauză că era obez VIDEO
Lozuri pentru sprijinirea sportivilor români la JO de la Paris
Lozuri pentru sprijinirea sportivilor români la JO de la Paris
Un nou SUV s-a lansat pe piața din România. Bate BMW sau Mercedes-Benz?
Un nou SUV s-a lansat pe piața din România. Bate BMW sau Mercedes-Benz?
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen