Reacţia lui Gigi Becali după ce Budescu l-a refuzat şi a acceptat oferta de la Astra: "I-am dat toate condiţiile... Nu are caracter!" Detalii din negocieri

23 ian 2017 15200 afişări Liga 1
Reacţia lui Gigi Becali după ce Budescu l-a refuzat şi a acceptat oferta de la Astra: "I-am dat toate condiţiile... Nu are caracter!" Detalii din negocieri

Gigi Becali spune că s-a simţit folosit de Constantin Budescu, după ce acesta a refuzat oferta sa şi a semnat cu Astra. Patronul FCSB spune că a Budescu a avut nevoie de propunerea sa pentru a-şi negocia un contract mai bune la Astra. ProSport a scris în exclusivitate despre motivele pentru care Budescu a refuzat FCSB şi a ales Astra (CITEŞTE AICI).

Până la urmă, Constantin Budescu a ales să meargă la Astra, deşi oferta de Gigi Becali era mult mai bună din punct de vedere financiar. Aşa cum ProSport a anunţat în exclusivitate, campioana României l-a atras cu o propunere ce se întinde pe o perioadă mai scurtă. Gigi Becali i-a oferit un contract pe 4 ani, în care ar fi plătit în total 3,2 milioane de euro, însă Budescu a refuzat. Patronul FCSB şi-ar fi dorit astfel să-şi amortizeze din investiţie printr-o eventuală revânzare.

De partea cealaltă, Astra i-a oferit un contract pe o perioadă de 6 luni şi dreptul de a pleca liber de contract, dacă primeşte o propunere avantajoasă din străinătate. Acesta a fost argumentul suprem pentru Astra. Becali spune însă că Budescu s-a folosit de negocierile cu FCSB pentru a primi un contract mai bun din partea Astrei:

”I-am dat toate condiţiile, a zis că e de acord şi gata. Vorbisem cu cineva de acolo, dar nu pot să vă dau numele. Trebuia să plece cu avionul la 5 dimineaţa şi să ajungă din Cipru în Turcia. Când, astăzi, mi-a zis că trebuie să vorbească cu familia. Nu îmi pare rău, pentru că l-am ajutat într-un fel. El probabil a luat contractul, l-a arătat Astrei...dar nu îmi pare rău. Eu fotbal mai fac, dar jucătorii au viaţă scurtă. Dacă spunea să-i dau un contract ca să negocieze cu Astra, îi dădeam....

Eu am dat ultimatum, l-am sunat pe Lovin şi i-am zis să mi-l dea la telefon. I-am zis să-mi dea răspuns până la ora 4, altfel pică contractul. Nu m-a sunat, i-am zis la revedere, nu are caracter. Apoi am văzut că s-a dus la Astra. Să fie sănătos, să se ducă, dar nu aşa!
Pentru el, Steaua nu va mai fi niciodată! Nu se face aşa, e o chestiune de caracter, nu poţi face rezultate cu asemenea caractere, nu ai cum”, a declarat Gigi Becali la DigiSport.

Omul de afaceri susţine că Budescu ar fi câştigat în total 1,9 milioane de euro în cei patru ani de contract. În total, cu tot cu taxe, acest transfer l-ar fi costat în jur de 3,2 milioane de euro:

”L-am adus pe Vali (n. red - Argăseală) la 12 noaptea la birou. A plecat omul de lângă nevastă să-i facă contract şi el...Contractul era de patru ani, lua un 1,5 milioane plus taxe. 500.000 de euro lua doar din semnătură plus 250.000 de euro pe an. Lua 1,5 milioane şi alţi bani din prime, ajungea la 1,9 milioane de euro. Cu tot cu taxe ajungeam la 3,2 milioane cu el. Să dea investitorii lui Piţurcă şi Lăcătuş trei milioane...Ce fac eu nu face nimeni”, a mai spus Becali.

L-am vrut, mi-a plăcut de el, e jucător valoros şi de aia am făcut efortul ăsta. Îmi pare rău că nu s-a realizat.”, a declarat Gigi Becali la DigiSport.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.