Reacția lui Becali despre Dosarul Transferurilor:** „Nu-i nimic ilegal! Cum să distrugi familii în halul ăsta?”

Autori: Catalin Lupasteanu - Mediafax, Valentin Nastaila Publicat: 14 Nov. 2012, 15:14 Actualizat: 14 Nov. 2012, 15:15 Liga 1
Reacția lui Becali despre Dosarul Transferurilor:** „Nu-i nimic ilegal! Cum să distrugi familii în halul ăsta?”

Gigi Becali a declarat că nu este nimic ilegal în dosarul privind transferurile de fotbaliști și că este inadmisibil să primească pedepse de șapte-opt ani de închisoare „oameni cu familii”, printre care și finul său, Cristi Borcea, „care au vândut niște fotbaliști și au adus bani în țară”.

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au stabilit că 12 transferuri ale unor fotbaliști români efectuate de la Dinamo București, Rapid București, Gloria Bistrița și Oțelul Galați către cluburi din străinătate, în perioada 1999-2005, nu au fost înregistrate corect, respectiv au fost declarate în România sume mai mici decât cele consemnate de cluburile în străinătate la achiziționarea jucătorilor, astfel nefiind plătite impozitele și taxele legale.

Curtea de Apel București i-a găsit vinovați pe cei opt oameni de fotbal deferiți justiției pentru respectivele transferuri, judecătorii dispunând, totodată, confiscarea de la acuzați a peste 9,2 milioane de dolari și aproape 800.000 de euro, bani ce ar fi fost eludați.

„Hai să vă spun un lucru. În primul rând, acolo nu-i nimic ilegal. Tot ce s-a făcut acolo, în dosarul transferurilor, totul a fost legal, nimic în afara legii. (…) Să zicem, în zece ani, prejudiciul e zece milioane de dolari. Nu este adevărat. Chiar dacă ar fi fost ceva, s-au vândut niște fotbaliști, s-au adus bani în țară, nu s-a furat nimic din averea națională. Cum să dai șapte ani, opt ani la oameni cu copii, cu familii, să distrugi mame, bunici, copii care plâng la ora asta? Este ceva inadmisibil”, a declarat Gigi Becali reporterilor, la ieșirea de la DNA, fiind întrebat despre decizia judecătorească din dosarul Transferurilor.

George Becali a mai spus că, după aflarea veștii condamnării finului său, Cristian Borcea, toți membrii familiei acestuia au fost cuprinși de tristețe.

„Păi, uite la finu’, la Borcea. Păi când s-au dat jucătorii nu avea. Acuma are patru copii. Am vorbit cu el, maică-sa plânge, nevastă-sa plânge, nevastă-sa aialaltă plânge, copiii plâng, mătușă-mea plânge. Cum să distrugi familii în halul ăsta. Bă (instanța-n.r.), dă cu suspendare doi ani, trei ani”, le-a explicat reporterilor Becali.

„Bă, judecătoarea asta, Costiniu (Viorica Costiniu n.r.), de la CAB, eu am admirat-o și respectat-o tot timpul. Bă, tot respectul pentru doamna Costiniu. A spus ea odată la TV: «Am judecat ca să stau liniștită cu capul pe pernă». Ei, acum vreau să o întreb eu: Oare doarme cu capul pe pernă liniștită? Oare nu are coșmaruri doamna Costiniu când dă opt ani, șapte ani, cinci ani de pușcărie că s-a vândut șapte fotbaliști? Mare lucru! S-a jefuit țara asta de miliarde, i-a găsit corupți pe cine? Pe George Copos, pe frații Becali, și pe Memeu (Mihai Stoica n.r.). Memeul că a vândut un fotbalist pe 700.000 când el niciodată nu putea lua banii ăia pe el, deci este strigător la cer! Cum să dai șapte-opt ani de parcă dai șapte-opt zile. Tu știi ce înseamnă anii ăia?”, a continuat Becali.

Finanțatorul Stelei a mai spus că în opinia sa judecătoarea Viorica Costiniu – unul din cei trei membri ai completului de judecată, care a admis apelul acuzării în dosarul transferurilor de jucători – ar fi avut interesul «de a face pe plac» procurorilor DNA pentru ca aceștia să nu ceară condamnarea soțului ei (fostul judecător Florin Costiniu, șef al Secției civile a Înaltei Curți de Casație și Justiție, judecat pentru corupție în dosarul senatorului Cătălin Voicu, care în prezent se află în faza recursului la completul de cinci judecători ai instanței suprem-n.r.).

Curtea de Apel București a decis, luni, condamnarea lui George Copos, principal acționar al FC Rapid, la cinci ani de închisoare și interzicerea unor drepturi pentru patru ani pentru înșelăciune în formă continuată. Copos a mai primit un an și șase luni pentru evaziune fiscală. În sentința dată, judecătorii au reținut, în fiecare caz, pedeapsa cea mai mare, respectiv cinci ani de închisoare cu executare pentru George Copos.

Președintele clubului Gloria Bistrița, Jean Pădureanu, a primit trei ani de închisoare și trei ani interzicerea unor drepturi, pentru înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, decizie cu suspendare timp de cinci ani. Pădureanu a mai primit două pedepse de doi ani pentru spălare de bani și încă una de trei ani pentru înșelăciune în formă continuată, iar pentru evaziune fiscală încă un an și jumătate de închisoare.

Fostul vicepreședinte al clubului Oțelul Galați, Mihai Stoica, în prezent managerul general al FC Steaua, a fost condamnat la patru ani cu executare și interzicerea unor drepturi pentru trei ani, pentru înșelăciune cu consecințe deosebit de grave. El a mai primit două pedepse cu închisoare de doi ani pentru spălare de bani.

Fostul președinte executiv al FC Dinamo, Cristian Borcea, a fost condamnat la șapte ani de închisoare și interzicerea unor drepturi timp de șase ani, pentru înșelăciune cu consecințe deosebit de grave. El a mai primit un an și nouă luni de închisoare pentru evaziune fiscală și a mai primit două pedepse a câte doi ani și jumătate pentru spălare de bani.

La rândul său, pe lângă cei opt ani de închisoare cu executare și șapte ani de interzicere a unor drepturi pentru înșelăciune, fostul impresar Ioan Becali a mai fost condamnat la un an și nouă luni pentru evaziune fiscală și a mai primit două pedepse a câte doi ani și nouă luni pentru spălare de bani.

La rândul său, fratele acestuia, Victor Becali, pe lângă cei șapte ani de închisoare cu executare și șapte ani interzicere a unor drepturi, pentru înșelăciune, a mai primit un an și nouă luni pentru evaziune fiscală și două pedepse a câte doi ani și nouă luni pentru spălare de bani.

Fostul internațional și impresar Gheorghe Popescu a primit trei ani de închisoare și interzicerea unor drepturi timp de doi ani, pentru înșelăciune, decizie cu suspendare timp de cinci ani. El a mai fost condamnat cu câte un an pentru evaziune fiscală și spălare de bani.

Fostul acționar al FC Dinamo, Gheorghe Nețoiu, a fost condamnat la trei ani de închisoare și interzicerea unor drepturi timp de doi ani, pentru înșelăciune, decizie cu suspendare timp de cinci ani. Nețoiu a mai primit pedepse de câte un an pentru evaziune fiscală și spălare de bani.

Inițial, Tribunalul București i-a achitat, în 3 aprilie, pe toți cei opt inculpați din dosarul transferurilor de jucători.

Decizia însă a fost contestată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție la Curtea de Apel București.

Cei opt oameni de fotbal au fost deferiți justiției în 2 octombrie 2008, de către procurorii Direcției Naționale Anticorupție, în legătură cu efectuarea de tranzacții ilegale la transferurile unor fotbaliști către cluburi din străinătate, ceea ce a produs un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane de dolari în dauna statului și de peste 10 milioane de dolari în dauna a patru cluburi de fotbal.

În rechizitoriul DNA sunt prezentate 12 transferuri ale unor fotbaliști români efectuate de la cluburile Dinamo București, Rapid București, Gloria Bistrița și Oțelul Galați către cluburi din străinătate, în perioada 1999 – 2005.

Este vorba despre transferurile jucătorilor Cristian Dulca – realizat în ianuarie 1999, de la clubul de fotbal Rapid București la clubul sud-coreean Pohang Steelers, Iulian Arhire – de la clubul Oțelul Galați la Pohang Steelers, realizat în martie 1999, Cosmin Contra – de la Dinamo la Deportivo Alaves, realizat în iunie 1999, Ionel Ganea – de la clubul de fotbal Gloria Bistrița la VfB.Stuttgart, din iulie 1999, Paul Codrea – de la Dinamo București (împrumutat la FC Argeș Dacia Pitești) la Genoa Cricket and Spa din Italia, realizat în ianuarie 2001, Florin Cernat – din februarie 2001, de la Dinamo București la Dinamo Kiev din Ucraina, Bogdan Mara – din iulie 2001, de la Dinamo București la Deportivo Alaves, Nicolae Mitea – din august 2003, de la Dinamo la Ajax Amsterdam, Lucian Sânmărtean – din august 2003, de la Gloria Bistrița la Panathinaikos Atena, Florin Bratu – din septembrie 2003, de la Rapid București la Galatasaray Istanbul, Dan Alexa – de la Dinamo București la Guoan Beijing, în Republica Populară Chineză, realizat în luna iunie 2004 și Adrian Mihalcea – din iulie 2005, de la Dinamo București, la Chunnam Dragons din Coreea de Sud.

Mediafax

Autori: Catalin Lupasteanu - Mediafax, Valentin Nastaila Publicat: 14 Nov. 2012, 15:14 Actualizat: 14 Nov. 2012, 15:15 Liga 1
Pe aceeași temă
Cu lacrimi în ochi, Andreea Marin a făcut anunţul! Este vorba despre fiica sa, Violeta...
Cu lacrimi în ochi, Andreea Marin a făcut anunţul! Este vorba despre fiica sa, Violeta...
A fost găsit bărbatul care a pierdut 30.000 de euro la Kaufland. Cum a dovedit că el este proprietarul banilor
A fost găsit bărbatul care a pierdut 30.000 de euro la Kaufland. Cum a dovedit că el este proprietarul banilor
Un asistent SMURD a fost trimis întâmplător să salveze viaţa propriului fiu. „Fiecare lacrimă însemna că este în viaţă”
Un asistent SMURD a fost trimis întâmplător să salveze viaţa propriului fiu. „Fiecare lacrimă însemna că este în viaţă”
Rangers vrea sa mai aduca un roman in langa Ianis Hagi! Ce atac de vis pot avea scotienii! Anuntul momentului
Rangers vrea sa mai aduca un roman in langa Ianis Hagi! Ce atac de vis pot avea scotienii! Anuntul momentului
Topul celor mai orgasmice poziţii sexuale
Topul celor mai orgasmice poziţii sexuale
HOT: Fiica lui Adrian Enache are corp de amazoană și jură că nu s-a tunat: Sunt din neam de brazilience!
HOT: Fiica lui Adrian Enache are corp de amazoană și jură că nu s-a tunat: Sunt din neam de brazilience!
Asistentul SMURD chemat să-şi salveze propriul copil. „Nu am crezut ca văzându-mi băiatul plângând o să fiu cel mai fericit“
Asistentul SMURD chemat să-şi salveze propriul copil. „Nu am crezut ca văzându-mi băiatul plângând o să fiu cel ...
Medicii chinezi au rămas perplecși: Coronavirusul poate fi transmis și așa
Medicii chinezi au rămas perplecși: Coronavirusul poate fi transmis și așa
Cupluri din întreaga lume s-au CRONOMETRAT în timp ce făceau sex. Rezultatul lor indică durata medie a unui act sexual. La voi cât ţine? - FOTO
Cupluri din întreaga lume s-au CRONOMETRAT în timp ce făceau sex. Rezultatul lor indică durata medie a unui act sexual. ...
Cutremur monden! S-au despartit?! Avem dovada
Cutremur monden! S-au despartit?! Avem dovada
Când vine marele cutremur în România? Mărmureanu spune tot despre valul de seisme
Când vine marele cutremur în România? Mărmureanu spune tot despre valul de seisme
Suma reală cu care a fost cumpărat, de fapt, Ianis Hagi. Lovitura financiară dată de Gică Hagi
Suma reală cu care a fost cumpărat, de fapt, Ianis Hagi. Lovitura financiară dată de Gică Hagi
ULTIMĂ ORĂ. Ce se întâmplă între China şi România? Beijingul a provocat României cel mai mare DEFICIT. Dezvăluiri despre dependenţa faţă de chinezi
ULTIMĂ ORĂ. Ce se întâmplă între China şi România? Beijingul a provocat României cel mai mare DEFICIT. Dezvăluiri ...
5 poziţii sexuale pentru orgasm garantat
5 poziţii sexuale pentru orgasm garantat
TOP 15 mașini de care să FUGI. Adevărate pericole financiare după doar 2 ani de la achiziție
TOP 15 mașini de care să FUGI. Adevărate pericole financiare după doar 2 ani de la achiziție
Și-a făcut selfie, dar nu a fost atentă la fundal. Acum moare de rușine!
Și-a făcut selfie, dar nu a fost atentă la fundal. Acum moare de rușine!
Cele şapte judeţe care au sub 100 de cazuri de COVID-19
Cele şapte judeţe care au sub 100 de cazuri de COVID-19
GATA! E oficial se redeschid terasele și plajele din iunie, regulile sunt dure, dar putem ieși cu prietenii
GATA! E oficial se redeschid terasele și plajele din iunie, regulile sunt dure, dar putem ieși cu prietenii
FOTO. Gina Chirilă a născut o fetiță perfect sănătoasă! Prima imagine cu micuta sa
FOTO. Gina Chirilă a născut o fetiță perfect sănătoasă! Prima imagine cu micuta sa
S-a despartit de mama fiicei sale, iar acum are o noua IUBITA! Cu cine s-a cuplat unul dintre cei mai ravniti barbati din lume
S-a despartit de mama fiicei sale, iar acum are o noua IUBITA! Cu cine s-a cuplat unul dintre cei mai ravniti barbati din ...
Descoperire alarmantă. Tot ce ştiam despre coronavirus s-a schimbat
Descoperire alarmantă. Tot ce ştiam despre coronavirus s-a schimbat
Fara numar de la Leo! 1 mliard de lei la semnatura! Ce trebuie sa faca Vulpita pentru bani😲
Fara numar de la Leo! 1 mliard de lei la semnatura! Ce trebuie sa faca Vulpita pentru bani😲
Se schimbă modul în care să dă examenul auto! Hotărârea de guvern care dă peste cap tot
Se schimbă modul în care să dă examenul auto! Hotărârea de guvern care dă peste cap tot
Explozia TikTok
Explozia TikTok
A parcat ca un bou pe plajă! Șofer de Audi rămas cu mașina blocată în nisip
A parcat ca un bou pe plajă! Șofer de Audi rămas cu mașina blocată în nisip
Care este, de fapt, adevărata relație dintre Teo Trandafir și Bursucu. Prezentatorul TV vorbește deschis despre colega sa
Care este, de fapt, adevărata relație dintre Teo Trandafir și Bursucu. Prezentatorul TV vorbește deschis despre colega ...
Ce s-a întâmplat, de fapt, între Margherita de la Clejani și părinții ei, după accidentul rutier și după ce a fost prinsă drogată
Ce s-a întâmplat, de fapt, între Margherita de la Clejani și părinții ei, după accidentul rutier și după ce a fost ...