Reacția lui Becali despre Dosarul Transferurilor:** „Nu-i nimic ilegal! Cum să distrugi familii în halul ăsta?”

Autori: Catalin Lupasteanu - Mediafax, Valentin Nastaila Publicat: 14 Nov. 2012, 15:14 Actualizat: 14 Nov. 2012, 15:15 Liga 1
Reacția lui Becali despre Dosarul Transferurilor:** „Nu-i nimic ilegal! Cum să distrugi familii în halul ăsta?”

Gigi Becali a declarat că nu este nimic ilegal în dosarul privind transferurile de fotbaliști și că este inadmisibil să primească pedepse de șapte-opt ani de închisoare „oameni cu familii”, printre care și finul său, Cristi Borcea, „care au vândut niște fotbaliști și au adus bani în țară”.

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au stabilit că 12 transferuri ale unor fotbaliști români efectuate de la Dinamo București, Rapid București, Gloria Bistrița și Oțelul Galați către cluburi din străinătate, în perioada 1999-2005, nu au fost înregistrate corect, respectiv au fost declarate în România sume mai mici decât cele consemnate de cluburile în străinătate la achiziționarea jucătorilor, astfel nefiind plătite impozitele și taxele legale.

Curtea de Apel București i-a găsit vinovați pe cei opt oameni de fotbal deferiți justiției pentru respectivele transferuri, judecătorii dispunând, totodată, confiscarea de la acuzați a peste 9,2 milioane de dolari și aproape 800.000 de euro, bani ce ar fi fost eludați.

„Hai să vă spun un lucru. În primul rând, acolo nu-i nimic ilegal. Tot ce s-a făcut acolo, în dosarul transferurilor, totul a fost legal, nimic în afara legii. (…) Să zicem, în zece ani, prejudiciul e zece milioane de dolari. Nu este adevărat. Chiar dacă ar fi fost ceva, s-au vândut niște fotbaliști, s-au adus bani în țară, nu s-a furat nimic din averea națională. Cum să dai șapte ani, opt ani la oameni cu copii, cu familii, să distrugi mame, bunici, copii care plâng la ora asta? Este ceva inadmisibil”, a declarat Gigi Becali reporterilor, la ieșirea de la DNA, fiind întrebat despre decizia judecătorească din dosarul Transferurilor.

George Becali a mai spus că, după aflarea veștii condamnării finului său, Cristian Borcea, toți membrii familiei acestuia au fost cuprinși de tristețe.

„Păi, uite la finu’, la Borcea. Păi când s-au dat jucătorii nu avea. Acuma are patru copii. Am vorbit cu el, maică-sa plânge, nevastă-sa plânge, nevastă-sa aialaltă plânge, copiii plâng, mătușă-mea plânge. Cum să distrugi familii în halul ăsta. Bă (instanța-n.r.), dă cu suspendare doi ani, trei ani”, le-a explicat reporterilor Becali.

„Bă, judecătoarea asta, Costiniu (Viorica Costiniu n.r.), de la CAB, eu am admirat-o și respectat-o tot timpul. Bă, tot respectul pentru doamna Costiniu. A spus ea odată la TV: «Am judecat ca să stau liniștită cu capul pe pernă». Ei, acum vreau să o întreb eu: Oare doarme cu capul pe pernă liniștită? Oare nu are coșmaruri doamna Costiniu când dă opt ani, șapte ani, cinci ani de pușcărie că s-a vândut șapte fotbaliști? Mare lucru! S-a jefuit țara asta de miliarde, i-a găsit corupți pe cine? Pe George Copos, pe frații Becali, și pe Memeu (Mihai Stoica n.r.). Memeul că a vândut un fotbalist pe 700.000 când el niciodată nu putea lua banii ăia pe el, deci este strigător la cer! Cum să dai șapte-opt ani de parcă dai șapte-opt zile. Tu știi ce înseamnă anii ăia?”, a continuat Becali.

Finanțatorul Stelei a mai spus că în opinia sa judecătoarea Viorica Costiniu – unul din cei trei membri ai completului de judecată, care a admis apelul acuzării în dosarul transferurilor de jucători – ar fi avut interesul «de a face pe plac» procurorilor DNA pentru ca aceștia să nu ceară condamnarea soțului ei (fostul judecător Florin Costiniu, șef al Secției civile a Înaltei Curți de Casație și Justiție, judecat pentru corupție în dosarul senatorului Cătălin Voicu, care în prezent se află în faza recursului la completul de cinci judecători ai instanței suprem-n.r.).

Curtea de Apel București a decis, luni, condamnarea lui George Copos, principal acționar al FC Rapid, la cinci ani de închisoare și interzicerea unor drepturi pentru patru ani pentru înșelăciune în formă continuată. Copos a mai primit un an și șase luni pentru evaziune fiscală. În sentința dată, judecătorii au reținut, în fiecare caz, pedeapsa cea mai mare, respectiv cinci ani de închisoare cu executare pentru George Copos.

Președintele clubului Gloria Bistrița, Jean Pădureanu, a primit trei ani de închisoare și trei ani interzicerea unor drepturi, pentru înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, decizie cu suspendare timp de cinci ani. Pădureanu a mai primit două pedepse de doi ani pentru spălare de bani și încă una de trei ani pentru înșelăciune în formă continuată, iar pentru evaziune fiscală încă un an și jumătate de închisoare.

Fostul vicepreședinte al clubului Oțelul Galați, Mihai Stoica, în prezent managerul general al FC Steaua, a fost condamnat la patru ani cu executare și interzicerea unor drepturi pentru trei ani, pentru înșelăciune cu consecințe deosebit de grave. El a mai primit două pedepse cu închisoare de doi ani pentru spălare de bani.

Fostul președinte executiv al FC Dinamo, Cristian Borcea, a fost condamnat la șapte ani de închisoare și interzicerea unor drepturi timp de șase ani, pentru înșelăciune cu consecințe deosebit de grave. El a mai primit un an și nouă luni de închisoare pentru evaziune fiscală și a mai primit două pedepse a câte doi ani și jumătate pentru spălare de bani.

La rândul său, pe lângă cei opt ani de închisoare cu executare și șapte ani de interzicere a unor drepturi pentru înșelăciune, fostul impresar Ioan Becali a mai fost condamnat la un an și nouă luni pentru evaziune fiscală și a mai primit două pedepse a câte doi ani și nouă luni pentru spălare de bani.

La rândul său, fratele acestuia, Victor Becali, pe lângă cei șapte ani de închisoare cu executare și șapte ani interzicere a unor drepturi, pentru înșelăciune, a mai primit un an și nouă luni pentru evaziune fiscală și două pedepse a câte doi ani și nouă luni pentru spălare de bani.

Fostul internațional și impresar Gheorghe Popescu a primit trei ani de închisoare și interzicerea unor drepturi timp de doi ani, pentru înșelăciune, decizie cu suspendare timp de cinci ani. El a mai fost condamnat cu câte un an pentru evaziune fiscală și spălare de bani.

Fostul acționar al FC Dinamo, Gheorghe Nețoiu, a fost condamnat la trei ani de închisoare și interzicerea unor drepturi timp de doi ani, pentru înșelăciune, decizie cu suspendare timp de cinci ani. Nețoiu a mai primit pedepse de câte un an pentru evaziune fiscală și spălare de bani.

Inițial, Tribunalul București i-a achitat, în 3 aprilie, pe toți cei opt inculpați din dosarul transferurilor de jucători.

Decizia însă a fost contestată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție la Curtea de Apel București.

Cei opt oameni de fotbal au fost deferiți justiției în 2 octombrie 2008, de către procurorii Direcției Naționale Anticorupție, în legătură cu efectuarea de tranzacții ilegale la transferurile unor fotbaliști către cluburi din străinătate, ceea ce a produs un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane de dolari în dauna statului și de peste 10 milioane de dolari în dauna a patru cluburi de fotbal.

În rechizitoriul DNA sunt prezentate 12 transferuri ale unor fotbaliști români efectuate de la cluburile Dinamo București, Rapid București, Gloria Bistrița și Oțelul Galați către cluburi din străinătate, în perioada 1999 – 2005.

Este vorba despre transferurile jucătorilor Cristian Dulca – realizat în ianuarie 1999, de la clubul de fotbal Rapid București la clubul sud-coreean Pohang Steelers, Iulian Arhire – de la clubul Oțelul Galați la Pohang Steelers, realizat în martie 1999, Cosmin Contra – de la Dinamo la Deportivo Alaves, realizat în iunie 1999, Ionel Ganea – de la clubul de fotbal Gloria Bistrița la VfB.Stuttgart, din iulie 1999, Paul Codrea – de la Dinamo București (împrumutat la FC Argeș Dacia Pitești) la Genoa Cricket and Spa din Italia, realizat în ianuarie 2001, Florin Cernat – din februarie 2001, de la Dinamo București la Dinamo Kiev din Ucraina, Bogdan Mara – din iulie 2001, de la Dinamo București la Deportivo Alaves, Nicolae Mitea – din august 2003, de la Dinamo la Ajax Amsterdam, Lucian Sânmărtean – din august 2003, de la Gloria Bistrița la Panathinaikos Atena, Florin Bratu – din septembrie 2003, de la Rapid București la Galatasaray Istanbul, Dan Alexa – de la Dinamo București la Guoan Beijing, în Republica Populară Chineză, realizat în luna iunie 2004 și Adrian Mihalcea – din iulie 2005, de la Dinamo București, la Chunnam Dragons din Coreea de Sud.

Mediafax

Autori: Catalin Lupasteanu - Mediafax, Valentin Nastaila Publicat: 14 Nov. 2012, 15:14 Actualizat: 14 Nov. 2012, 15:15 Liga 1
Pe aceeași temă
Tatăl călăreț din Iași a vândut casa primită de la Cătălin Moroșanu! IREAL ce a făcut cu banii
Tatăl călăreț din Iași a vândut casa primită de la Cătălin Moroșanu! IREAL ce a făcut cu banii
La un pas de catastrofă. O nouă manevră criminală de depăşire pe un drum naţional VIDEO
La un pas de catastrofă. O nouă manevră criminală de depăşire pe un drum naţional VIDEO
CNN: SUA ar urma să trimită nave de război în Marea Neagră pe fondul tensiunilor Rusia-Ucraina
CNN: SUA ar urma să trimită nave de război în Marea Neagră pe fondul tensiunilor Rusia-Ucraina
Magicianul Budescu a lovit din nou! A dat o pasa minunata de gol si echipa lui e aproape de misiunea imposibila! Surpriza uriasa la arabi
Magicianul Budescu a lovit din nou! A dat o pasa minunata de gol si echipa lui e aproape de misiunea imposibila! Surpriza ...
COVID-19 după vaccin. Cele 4 situații când îți poate ieși testul COVID pozitiv, chiar dacă te-ai vaccinat
COVID-19 după vaccin. Cele 4 situații când îți poate ieși testul COVID pozitiv, chiar dacă te-ai vaccinat
Se apropie nenorocirea prezisă de Baba Vanga. Ce se va întâmpla cu omenirea în acest an
Se apropie nenorocirea prezisă de Baba Vanga. Ce se va întâmpla cu omenirea în acest an
Aș vrea să vă dau o știre! CTP, anunț de ultimă oră pentru toți românii: NU E POSIBIL matematic
Aș vrea să vă dau o știre! CTP, anunț de ultimă oră pentru toți românii: NU E POSIBIL matematic
Liz, o tânără mamă din Iaşi, a născut prematur ca să-şi salveze copilul. A murit la scurt timp, din cauza complicaţiilor după Covid
Liz, o tânără mamă din Iaşi, a născut prematur ca să-şi salveze copilul. A murit la scurt timp, din cauza complicaţiilor ...
Prețurile pentru serviciile funerare vor exploda! Lucrătorii se tem să-i îmbrace pe decedații de COVID
Prețurile pentru serviciile funerare vor exploda! Lucrătorii se tem să-i îmbrace pe decedații de COVID
Lupta FEROCE dintre o balenă albastră și 70 de orci. BESTIA albastră a făcut ceva cu adevărat ȘOCANT
Lupta FEROCE dintre o balenă albastră și 70 de orci. BESTIA albastră a făcut ceva cu adevărat ȘOCANT
După această descoperire șocantă îți va fi foarte greu să mai mănânci carne de porc!
După această descoperire șocantă îți va fi foarte greu să mai mănânci carne de porc!
EXCLUSIV. Răsturnare de situație. Am aflat motivul ADEVĂRAT al morții Cătălinei Isopescu
EXCLUSIV. Răsturnare de situație. Am aflat motivul ADEVĂRAT al morții Cătălinei Isopescu
I-a lăsat pe toţi cu gura căscată! Loredana Groza, apariţie INCENDIARĂ! A lăsat să se vadă multe
I-a lăsat pe toţi cu gura căscată! Loredana Groza, apariţie INCENDIARĂ! A lăsat să se vadă multe
Lovitură în plin pentru România: Digi a fost expluzat din Ungaria
Lovitură în plin pentru România: Digi a fost expluzat din Ungaria
Cum să-ți cureți plămânii, în mod natural
Cum să-ți cureți plămânii, în mod natural
Fenomenul din ce în ce mai răspândit care pune în pericol siguranța traficului. Zeci de cazuri și accidente înfiorătoare
Fenomenul din ce în ce mai răspândit care pune în pericol siguranța traficului. Zeci de cazuri și accidente înfiorătoare
Au dat gaură în gheața groasă de 900 de m și au băgat o cameră. Au pornit-o, apoi au încremenit: „Nu trebuia să fie acolo!”
Au dat gaură în gheața groasă de 900 de m și au băgat o cameră. Au pornit-o, apoi au încremenit: „Nu trebuia să ...
FC Viitorul l-a dat afară pe Mircea Rednic, cu o zi înainte de a împlini 59 de ani. Este a treia oară când este demis de ziua lui
FC Viitorul l-a dat afară pe Mircea Rednic, cu o zi înainte de a împlini 59 de ani. Este a treia oară când este demis ...
BANCUL ZILEI – Nevasta în filme p®no
BANCUL ZILEI – Nevasta în filme p®no
Sex pe bani şi crimă într-o baie publică dezafectată. Cum a fost ucisă adolescenta de 17 ani din Ploieşti
Sex pe bani şi crimă într-o baie publică dezafectată. Cum a fost ucisă adolescenta de 17 ani din Ploieşti
Veşti bune pentru români: Categoria de persoane care va beneficia de dublarea concediului
Veşti bune pentru români: Categoria de persoane care va beneficia de dublarea concediului
Ce spune celebrul Morgan Freeman despre vaccinurile anti-COVID: „Dacă ai încredere în mine, vei...”
Ce spune celebrul Morgan Freeman despre vaccinurile anti-COVID: „Dacă ai încredere în mine, vei...”
INTERZIS cardiacilor! Imaginile cu Anamaria Prodan pe care le-ar dori șterse!
INTERZIS cardiacilor! Imaginile cu Anamaria Prodan pe care le-ar dori șterse!
Ce se întâmplă dacă deconectezi bateria mașinii cu motorul pornit. Părinții noștri făceau asta frecvent la Dacia 1300
Ce se întâmplă dacă deconectezi bateria mașinii cu motorul pornit. Părinții noștri făceau asta frecvent la Dacia 1300
FOTO. Vica arată așa la 46 de ani! Câte operații și-a făcut fosta amantă a lui Pițurcă pentru un trup ca la 20 de ani
FOTO. Vica arată așa la 46 de ani! Câte operații și-a făcut fosta amantă a lui Pițurcă pentru un trup ca la 20 de ani
FOTO. Andreea Antonescu, topless! Cum au reacționat fanii la pozele vedetei
FOTO. Andreea Antonescu, topless! Cum au reacționat fanii la pozele vedetei