Raportul cluburilor din Liga 1 în privinţa fair play-ului financiar. Anunţul FRF

10 dec 2018 1466 afişări Liga 1
Raportul cluburilor din Liga 1 în privinţa fair play-ului financiar. Anunţul FRF

Federaţia Română de Fotbal a anunţat luni, printr-o postare pe site-ul oficial, că toate echipele din Liga 1 Betano şi-au îndeplinit cerinţele fair play-ului financiar. Acestea nu au datorii şi au primit licenţa fără probleme.

Administraţia de monitorizare a încheiat raportul, pentru sezonul 2018-2019, la sfârşitul săptămânii precedente. Astfel, până la 30 noiembrie 2018 formaţiile din primul eşalon nu au fost înregitrate ca având datorii faţă de angajaţi sau către alte cluburi, în conformitate cu obligaţiile contractuale. Potrivit FRF.ro, este al doilea an la rând când cluburile respectă prevederile fair play-ului financiar.

În urmă cu o lună, Răzvan Burleanu, preşedintele FRF, spunea că prin regulile de fair play financiar, cluburile nu vor mai putea acumula datorii mari, care să ducă la insolvenţă. ”Mediaşul e singurul club pe care îl mai avem în insolvenţă. Acum patru ani, dacă nu greşesc, aveam cel puţin patru cluburi în insolvenţă, în Liga a 2-a mai multe chiar. Decizia noastră la nivel de federaţie în 2015 a fost să introducem conceptul de fair-play financiar. Concept care la vremea respectivă nu prea a fost susţinut de cluburi, dar care a produs următorul impact: la final de 2015 datoriile tuturor cluburilor de fotbal din România erau de 7 milioane de euro. După introducerea şi întărirea reglementărilor în zona de licenţiere, datoriile au coborât sub 1 milion de euro”.

Pentru cluburile aflate deja în insolvenţă, precum Gaz Metan Mediaş, în prima ligă, sau Mioveni, Pandurii, ACS Poli sau Brăila, în Liga a 2-a, nu pot fi aplicate însă sancţiuni sportive. ”În ceea ce priveşte excluderea din competiţie a unui club aflat în insolvenţă, federaţia nu poate interveni, oricât ne-am dori. Până la urmă trebuie să respectăm legislaţia naţională. Şi legislaţia şi legea insolvenţei nu permit acest lucru. Ne-am dori ca din punct de vedere sportiv să aplicăm o asemenea sancţiune”, mai spunea Burleanu la acea vreme.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.