Rapid, executată silit! Copos: "Asemenea lucruri îmi provoacă dureri la stomac"

16 mar 2011 33 afişări Liga 1
Rapid, executată silit! Copos: "Asemenea lucruri îmi provoacă dureri la stomac" Rapid, executată silit! Copos: "Asemenea lucruri îmi provoacă dureri la stomac"

Agenţia de turism Paralela 45, controlată de Alin Burcea,intenţionează să execute silit FC Rapid, după ce a câştigat îninstanţă un proces pentru neplata unor datorii de 48.000 de lei,acţionarul majoritar al clubului George Copos afirmând căresponsabili sunt cei care îl administrau în 2008.

"De trei ani ne judecăm cu clubul de fotbal RapidBucureşti, care trebuie să ne plătească o datorie acumulată după cele-am vândut nişte bilete de avion. Decizia instanţei, definitivăşi irevocabilă, este ca suma să fie platită. Aceasta sumă, inclusivpenalizările, este de 48.000 de lei", a declarat AlinBurcea.

El a adăugat că a discutat şi cu omul de afaceri George Coposstingerea datoriei, prin compensarea cu servicii turistice la AnaHotels.

"A refuzat, spunând că fiecare firmă pe care o deţinetrebuie să se descurce şi că tema nu îl interesează. În dorinţa desoluţionare amiabilă, printr-o firmă de mediere, m-am întâlnit laînceputul lunii februarie cu domnul Dinu Gheorghe, preşedinteleclubului Rapid. Acesta a semnat un angajament de plată până la datade 15 februarie, cu rugămintea de a nu achita penalităţi, lucru cucare am fost de acord", a mai spus Burcea.

Proprietarul agenţiei susţine că, întrucât pe 15 martie nu aîncasat nimic, executorul judecătoresc va bloca conturile clubuluiRapid şi va porni executarea silită, mergând până lainsolvenţă.

"Este regretabil modul în care sunt tratate acestelitigii, ca şi cum ar fi numai problemele celor care au de încasatbani, în niciun caz ale celor care trebuie să plătească. Aceastaeste, se pare, rentabilitatea patronilor din fotbalul românesc sau,oricum, a majorităţii lor", a încheiat Burcea.

La rândul său, acţionarul majoritar al FC Rapid, George Copos, adeclarat că, în legătură cu acest subiect ar trebui întrebaţi ceicare au angajat astfel de cheltuieli şi nu le-au plătit, că astfelde litigii "sunt cu zecile" şi sunt din 2008.

"Trebuie să îi întrebaţi pe cei care au angajat asemeneacheltuieli şi care nu le-au plătit. Asemenea lucruri îmi provoacădureri la stomac când le aud. Nu mai vreau să aud de asemeneadatorii. Astfel de litigii sunt cu zecile... ajung până la sută....sunt din 2008, iar azi se rostogolesc toate către Dinu Gheorghe. Cesă facă şi el săracul? Ce să fac eu? Cei care au administrat clubulîn 2008 să răspundă", a afirmat Copos.

El a spus că nu are cunoştinţă despre blocarea conturilorRapidului.

Întrebat dacă FC Rapid îi va acţiona în instanţă peadministratorii clubului din 2008 pentru a recupera datoriile dinacel an, Copos a răspuns: "Vom lua o decizie înconsecinţă".

Consiliul de Administraţie al FC Rapid din anul 2008 era formatdin Constantin Toma - preşedinte, iar membri erau Alexandru Bunea,Dragoş Nedelcu şi Constantin Zotta. omul de afaceri FathiTaher.

Sursa: Mediafax

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.