Râpă, viitoare stea a fotbalului european! Analiza făcută de cel mai tare site de scouting

30 mar 2011 8648 afişări Comentează şi tu Liga 1
Râpă, viitoare stea a fotbalului european! Analiza făcută de cel mai tare site de scouting Râpă, viitoare stea a fotbalului european! Analiza făcută de cel mai tare site de scouting

În ciuda faptului că fotbalul românesc e într-un continuudeclin, atât la nivelul naţionalei cât şi cel al echipelor de club,tinerii noştri fotbalişti sunt la mare căutare în rândul cluburilorde top ale Europei.

Privit ca o viitoare stea, fundaşul dreapta al Oţelului, CornelRâpă, a intrat în vizorul unuia dintre cele mai importante site-uricare analizează tineri fotbalişti de pretutindeni,imscouting.com.

În articolul dedicat tânărului internaţional al gălăţenilor sespune că Râpă este unul dintre jucătorii de bază al liderului la zial Ligii 1. Datorită evoluţiilor la echipa de club, Cornel a făcutsaltul la echipa naţională contra Italiei, în amicalul dinnoiembrie 2010. Odată intrat în circuitul "tricolorilor", fundaşula mai îmbrăcat de două ori tricoul naţionalei, contra Ciprului şiBosniei.

Puncteforte

Râpă este prototipul fundaşului dreapta modern, capabil să ajuteatacul, prin incursiunile sale în bandă, posibile şi datorităfaptului că este un jucător foarte rapid. Este agil, mobil şi sepoate apăra excelent în faţa celor mai tehnici adversari din Liga1.

Are o condiţie fizică impresionantă, putând menţine un ritm alertpe toată durata celor 90 de minute.

Cel mai mare plus al fundaşului este aportul ofensiv pe care el îladuce în banda dreaptă. Şi mai important este faptul că în caz depierdere a posesiei, se poate retrage rapid, profitând decalităţile sale fizice impresionante.

Are o tehnică bună, centrează bine şi dă dovadă de acurateţe atuncicând trimite baloane în adâncime.

Râpă poate fi jucat la nevoie şi în centrul apărării.


Puncte slabe


Nu are încă experienţă la nivel internaţional, dar după cumevoluează în prezent, va avea cu siguranţă parte de mai multeconvocări la naţională şi, foarte probabil, meciuri în Europa,alături de echipa sa de club.

Forţa fizică este un aspect la care tânărul jucător ar mai trebuisă lucreze pentru a ajunge fundaşul lateral perfect, din punct devedere fizic.

Încă mai are de lucrat la faza ofensivă, şutul său, atât dinapropiere, cât şi de la distanţă, nefiind unul de temut. A înscrisun singur gol pentru Oţelul, dar a avut foarte multe faze când aratat din poziţii favorabile.


Mentalitate


Râpă este un jucător modest, cu picioarele pe pământ, nu apare înpresa de scandal şi nu are probleme de indisciplină. Dă dovadă deprofesionalism şi etică sportivă, este clar că este un jucător cuun caracter model. Tot ce contează pentru el este să joace şi să-şiîmbunătăţească tehnica, prin antrenament şi seriozitate.


Situaţiaactuală

Râpă este unul dintre cei mai buni jucători din Liga 1. A jucat 21de meciuri pentru Oţelul şi a înscris un gol.

Mulţi îl văd ca viitorul fundaş dreapta al naţionalei. De aceeaşipărere este şi actualul selecţioner, Răzvan Lucescu.

Datorită formei foarte bune arătate în acest sezon, cota de piaţă alui Râpă a crescut simţitor, fiind acum cotat la 2 milioane deeuro. Contracul cu Oţelul urmează să expire în 2014.

În concluzie, Cornel Râpă este un jucător foarte interesant, iardacă va continua prestaţiile bune şi dăruirea de care dă dovadăacum la antrenamente, cu siguranţă va ajunge la o echipă de top aEuropei şi un jucător de bază al naţionalei României.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.