Rădoi, primele concluzii: Steaua câștigă la capitolele condiție fizică și atmosferă în lot. Iancu: „Mă bucur că îl am antrenor”

Rădoi, primele concluzii: Steaua câștigă la capitolele condiție fizică și atmosferă în lot. Iancu:
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Mirel Rădoi, chiar și fără experiență ca antrenor, pare să fi impresionat după prima săptămână în care s-a ocupat de pregătirea echipei la care s-a consacrat ca jucător.

Prima săptămână cu fostul fundaș la cârma Stelei s-a terminat, iar campioana pare să fi tras lozul câștigător. Măcar din punct de vedere al condiției fizice – Rădoi a insistat mult pe această latură, antrenamentele fiind mai dure și decât în perioada „Reghecampf”, când roș-albaștrii se remarcau prin capacitatea de efort – și al atmosferei din sânul lotului. Ultimele luni au fost extrem de tensionate în Ghencea, la acest lucru contribuind și fostul antrenor, Laurențiu Reghecampf, care nu doar „a dat târcoale”, dar se spune că ar fi pus extrem de multă presiune în dorința de a se întoarce pe banca tehnică și a cuceri cele trei trofee interne. Becali nu a cedat și i-a transmis clar tehnicianului că nu îl va demite pe Gâlcă și în cele din urmă Tănase&Co au scris istorie, câștigând tot. Acest lucru nu a avut darul să aducă liniște în lot, evident lui Gâlcă fiindu-i greu să lucreze cu jucători care în timpul liber mergeau la grătare cu fostul antrenor.

Dar acum lucrurile au revenit la normal, Rădoi știind să se facă plăcut chiar dacă totodată este extrem de dur. Acesta și-a apropiat deja foarte mult jucătorii și a reușit să îi facă mai responsabili: performanțele cer sacrificii, astfel că fostul mare internațional nu vrea să pară moale și nu își dorește să lege prietenii cu fotbaliștii. Asta nu înseamnă că nu a purtat discuții individuale cu aceștia și nu i-a motivat, știind excelent cum să comunice, în funcție de personalitea fiecăruia.

Domnul Rădoi se impune, normal, îl respectam, este un tip mai dur, spune lucrurile în față și mă bucur că îl am ca și antrenor. Eu sper să aibă un parcurs bun și să câștigăm trofee alături de dânsul„, a afirmat Gabi Iancu, unul dintre remarcații amicalului cu Zărnești, scor 8-0, după mini-petrecerea organizată de Rădoi pentru a marca sfârșitul primului cantonament.


Chiar dacă este un adept al pregătirii spartane, Rădoi știe când să îi recompenseze pe jucători, astfel încât aceștia să nu acumuleze prea multă oboseală psihică. După patru zile de antrenamente intense la Brașov, roș-albaștrii s-au bucurat de relaxare. La finalul cantonamentului, tehnicianul a pregătit o mini-peterecere, care a avut darul să îi apropie pe jucători.

Gigi Becali a declarat încă de la anunțul privind numirea lui Rădoi că are încredere oarbă în acesta și că vede în el varianta mai tânără a lui Olăroiu (tehnician pe care Rădoi l-a avut ca antrenor pentru multe sezoane), dar și staff-ul administrativ împărtășește aceeași opinie. Steaua e din nou o mare familie din toate punctele de vedere, iar toți cei care formează „organismul” echipei trag în aceeași direcție, chiar dacă lotul în acest moment este unul slab, campania de transferuri fiind una dezamăgitoare.

Contestat de mulți antrenori pentru că a ajuns la Staeua fără licență Pro – ceea ce îl va obliga să ocupe, formal, postul de director sportiv (Massimo Pedrazzini va fi antrenor principal iar secunzi Nicolae Dică și Daniel Oprița) -, Rădoi l-a impresionat pe Argăseală, care pariază că tehnicianul va avea o carieră strălucită din noua postură.

Mirel sunt convins și o declar fără niciun fel de rezervă, ca este unul dintre antrenorii de mare viitor și cu siguranță va arăta că este un antrenor de perspectivă. Despre Mirel aș putea să vă spun că merită cu prisosință să fie antrenor cu diplomă, așa cum în 1990 celor care au fost la turneul final li s-a dat licenta PRO„, a declarat și Valeriu Argăseală.

Rădoi și-a intrat, așadar, în pâine, iar de la începutul săptămânii viitoare, va trece la o nouă etapă din noua sa carieră, de antrenor. Roș-albaștrii vor pleca luni în Austria, acolo unde au programate patru meciuri amicale.

  • Pe 24 iunie, Steaua va întâlni adversarul cel mai modest, la prima vedere. Campioana României o va întâlni pe SK Austria Klagenfurt, formație care joacă în eșalonul secund.
  • Două zile mai târziu, Steaua are primul test important, urmând să o întâlnească pe Legia Varșovia, vicecampioana Poloniei. Cu Laurențiu Reghecampf pe bancă, steliștii s-au calificat în 2013 pentru ultima oară în grupele UEFA Champions League, după dubla manșă cu polonezii.
  • Pe 30 iunie, Steaua va juca împotriva celor de la Rubin Kazan, pentru ca ultimul adversar al echipei lui Rădoi să fie FK Qarabagh (campioana Azerbaidjanului), echipă care a jucat anul trecut în grupele UEFA Europa League.
  • Pe 3 iulie se va juca amicalul cu FK Qarabagh, iar pe data de 4 iulie este programată revenirea în țară, cu doar 4 zile înaintea primului meci oficial al noului sezon, cu ASA Târgu Mureș, în Supercupa României.

sursă foto: pagina oficială de Facebook a Stelei

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
EXCLUSIV | Adrian Mititelu și-a pulverizat copilul aflat pe patul de spital: „E un escroc! A luat bani de la toată lumea”
EXCLUSIV | Adrian Mititelu și-a pulverizat copilul aflat pe patul de spital: „E un escroc! A luat bani de la…
Luptătorul suspendat pe viață pentru gestul golănesc pe care l-a făcut către fata din ring a rupt tăcerea! Mai rău a făcut
Luptătorul suspendat pe viață pentru gestul golănesc pe care l-a făcut către fata din ring a rupt tăcerea! Mai rău…
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă…
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
Medicii din Iași, ȘOCAȚI de ce au găsit în ochiul unui băiat de 14 ani! Trăia cu ea de 5 ani și îi făcea viața un calvar
Medicii din Iași, ȘOCAȚI de ce au găsit în ochiul unui băiat de 14 ani! Trăia cu ea de 5…
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și femei?
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și femei?
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de Biruinţă, ca să ai noroc tot anul
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de Biruinţă, ca să ai noroc…
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Spaima litoralului i-a salvat viaţa lui Adrian Mititelu Jr. Dezvăluiri incredibile, din spital, ale Prinţişorului Craiovei
Spaima litoralului i-a salvat viaţa lui Adrian Mititelu Jr. Dezvăluiri incredibile, din spital, ale Prinţişorului Craiovei
“BEACH, PLEASE!” a sărit în aer! E “Highest in the room”! 2.500.000 €, pentru primul concert al lui Travis Scott în România
“BEACH, PLEASE!” a sărit în aer! E “Highest in the room”! 2.500.000 €, pentru primul concert al lui Travis Scott…
TRAGEDIE. A murit o legendă a fotbalului din România: Nu îl vom uita niciodată
TRAGEDIE. A murit o legendă a fotbalului din România: Nu îl vom uita niciodată
Surpriză  în Clanul Cordunenilor! El e NOUL ȘEF după moartea lui Costel
Surpriză în Clanul Cordunenilor! El e NOUL ȘEF după moartea lui Costel
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Halep, încăpățânarea costă: cum plătește Simona prețul după ce l-a ignorat pe Ion Țiriac
Halep, încăpățânarea costă: cum plătește Simona prețul după ce l-a ignorat pe Ion Țiriac
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul privat?
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul privat?
Mașini vândute în România? 99Vehicles: „Undeva e o problemă, o fraudă, o vrăjeală”
Mașini vândute în România? 99Vehicles: „Undeva e o problemă, o fraudă, o vrăjeală”
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era atentă: „Am făcut-o să o ajut!”. Camerele de filmat au surprins întregul moment
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era atentă: „Am făcut-o să o…