Probleme pentru Mihai Teja! Becali s-a grăbit să-l prezinte oficial, dar situaţia e mult mai complicată. Mişcarea prin care Gaz Metan îl blochează şi orgoliul finanţatorului FCSB

27 dec 2018 17850 afişări Liga 1
Probleme pentru Mihai Teja! Becali s-a grăbit să-l prezinte oficial, dar situaţia e mult mai complicată. Mişcarea prin care Gaz Metan îl blochează şi orgoliul finanţatorului FCSB

Gigi Becali (60 de ani) s-a grăbit să-l prezinte pe Mihai Teja (40 de ani) drept noul antrenor principal de la FCSB, dar situaţia tehnicianului e mai complicată decât pare la prima vedere: Teja nu şi-a reziliat contractul cu Gaz Metan, iar medieşenii nu-i dau dezlegarea de a merge la FCSB, una care constă în cumpărarea unui jucător.

În acest moment, Teja se află sub contract cu Gaz Metan, deşi Becali l-a numit antrenor la FCSB şi l-a însărcinat cu creionarea strategiei pentru a doua parte a sezonului, urmând să semneze o înţelegere valabilă până în 2020. Potrivit digisport.ro, însă, problema se află la Mediaş, pentru că Teja nu are în contractul cu medieşenii vreo clauză care să-l "dezlege" de clubul condus de Cristi Pustai. Are o alta, conform căreia poate pleca la orice echipă, dacă ia cu el un jucător de la Gaz Metan şi aduce în club o sumă care să ajute la ieşirea din insolvenţă.

Uşor de rezolvat, la prima vedere, situaţia se complică pentru că Gigi Becali refuză să plătească bani în schimbul fotbaliştilor pe care-i vrea de la Mediaş (Iulian Cristea, Fofana sau Ivanov), ameninţând că va aştepta ca jucătorii să devină liberi de contract sau să intre în ultimele şase luni. Este exact situaţia în care se află Iulian Cristea, prima ţintă a latifundiarului din Pipera, care va intra în ultimele şase luni de contract de la 1 ianuarie. Dar medieşenii nu vor nici în ruptul capului să-l lase să plece la Bucureşti fără o sumă de transfer!

Cum Edi Iordănescu refuză să ofere un răspuns final ofertei înaintate de conducătorii Gazului, Teja sperând că astfel i se va rezolva cazul, noul antrenor de la FCSB i-a transmis lui Becali, potrivit aceleiaşi surse, că l-ar vrea pe Luis Aurelio, portughez de 30 de ani cu care omul de afaceri ar fi fost de acord să-l transfere. I-a promis că e un fotbalist tehnic, care poate face diferenţa, iar Aurelio intră, de asemenea, în ultimele şase luni de contract de la întâi ianuarie. Din nou, planul lui Becali e să nu scoată bani din buzunar, gând care, evident, împiedică rezolvarea situaţiei lui Teja.

Mărginean l-a avertizat, Teja a dat asigurări şi i-a mulţumit

De altfel, Ioan Mărginean, preşedintele Gazului, a atras atenţia, zilele trecute, asupra situaţiei: "Ce să vorbiţi cu mine? Nu vreau să intru în nicio discuţie, în niciun joc pe acest subiect. Pentru că nu mi se pare normal ce se întâmplă. Mihai Teja mai are jumătate de an contract cu noi, plus încă unul şi încă nu s-a discutat nimic legat de plecare. Am dovedit în 40 de ani de fotbal cine sunt şi nu mi se pare normal ca noi să fim trataţi aşa.

Nu vreau să fiu actor într-un astfel de film. Nu vreau să fiu nici în Stan şi Bran, nici în Charlie Chaplin. Noi ne chinuim aici cu cel mai mic buget din istorie şi trebuie să o scoatem la capăt. Toţi au fugit când a fost vorba de greu",
a spus oficialul medieşenilor, dar Mihai Teja s-a grăbit să dea asigurări că nu va întâmpina probleme: "Vreau să le mulţumesc domnului preşedinte Mărginean şi directorului general de la Romgaz că m-au înşeles şi mi-au dat voie să vin la FCSB", a declarat antrenorul de 40 de ani în timpul conferinţei de prezentare.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.