"Prinţi şi cerşetori" TOPUL golgheterilor României "pierduţi în ceaţă"

9 iun 2010 1217 afişări Comentează şi tu Liga 1
"Prinţi şi cerşetori" TOPUL golgheterilor României "pierduţi în ceaţă" "Prinţi şi cerşători" TOPUL golgheterilor României "pierduţi în ceaţă" 2 imagini http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/581/7946/6335093/2/raducu-steaua.jpg

Fotbalul nu înseamnă doar glorie şi poveşti de succes, ci şiidoli care s-au stins repede şi au sfârşit în anonimat.www.prosport.ro îţi prezintă un top al golgheterilor României careau ars repede şi au sfârşit uitaţi de lume! Topul ia în calcul doarperformanţele interne ale fotbaliştilor din ultimii 20 deani.

Andrei Cristea este ultimul golgheter dat de Liga lui Mitică. Dupăun sezon excelent la Bacău, Cristea a ajuns în Ghencea, iar Becalis-a grăbit să îşi laude noua bijuterie. "Cristea valorează 20 demilioane", spunea patronul Stelei după dubla reuşită de moldoveanîn meciul de poveste cu Valencia! Fotbalul l-a dus pe atacant încurtea marii rivale de la Dinamo, acolo unde practic atacantul s-areinventat. "Câinii" se pregătesc să se despartă deja de Cristea:Italia e cu ochii pe el! Ce se va întâmpla cu cel care l-a învinspe grecul Kapetanos în topul marcatorilor, vom vedea! Spre binelefotbalului, Cristea ar trebui să evite soarta celor prezentaţi maijos!

1. Ovidiu Hanganu - A fost golgheterul Ligii 1 în1990-1991, când a marcat 24 de goluri pentru Corvinul Hunedoara.Hanganu a mai luminat jocul hunedorenilor, iar în 92 s-a transferatla Dinamo. Au urmat Cercle Bruges, Samsunspor, Progresul şi iarCorvinul, dar niciodată nu a mai atins forma de la începutul anilor90. Hanganu a jucat 199 de meciuri în Liga 1 şi a marcat 67 degoluri

2. Gábor Gerstenmájer - a fost golgheterulRomaniei în sezonul 91-92, când a marcat 21 de goluri. Născut laSatu Mare, mijlocaşul ofensiv a strălucit pentru Dinamo, marcând 33de goluri în 46 de meciuri. Transferul în Elveţia, la Lucerna, afost urmat de alte echipe fără nume şi de dispariţia "setei" de golarătată în Ştefan cel Mare

3. Sabin Ilie - A ajuns la Steaua după frateleAdrian Ilie, transferat între timp la Galatasaray. La doar 21 deani avea să uimească lumea fotbalului, când a marcat 31 de goluriîn tot atâtea meciuri pentru Steaua. S-a spus despre Sabin Ilie căeste cu mult mai valoros decât fratele sau, dar caracterul său l-afăcut să rateze o carieră ce se anunţa incredibilă. Sabin Ilie aplecat la Fenerbahce, apoi la Valencia, dar cariera lui nu a maiavut niciodată strălucirea din Ghencea. Fratele "Cobrei" a "bifat"transferuri la nu mai puţin de 20 de echipe!

4. Vasile Oană - A fost golgheterul României însezonul 97-98, culmea!, jucând la Gloria Bistriţa, pentru care amarcat 22 de goluri. Oană l-a depăşit atunci pe mult maicunoscutului Jean Barbu, care juca pentru FC Argeş. Modul în care acucerit respectivul titlul a fost unul care a lăsat loc laspeculaţii. Steaua evolua în ultima etapă a campionatului contraGloriei lui Tata Jean şi aştepta cu sufletul la gură rezultatul dinBănie, unde Craiova, contrar intereselor proprii, trebuia săîncurce Rapidul. A fost 2-2 pe Omblemenco, Steaua a învins cu 5-2în Ghencea şi Oană a înscris o dublă. De la Bistriţa a plecat laHapoel Petach Tikva, iar apoi la Oţelul Galaţi, dar nu a mai reuşitniciodată "minunea" de la Bistriţa.

5. Marian Savu - 20 de glouri i-au fost de ajunslui Savu ca să pună mâna pe titlul de golgheter al României însezonul 99-2000. Trecut în cariera sa pe la Dinamo, Flacăra Moreni,Braşov, Rapid sau Petrolul, Marian Savu a cunoscut gloria laProgresul Bucureşti. Titlul de golgheter câştigat cu "bancarii" i-aasigurat un transfer la Sahtior Donetk, dar şi intrarea pe pantadescendetă a carierei. A marcat 77 de goluri în 223 de meciurijucate în Liga 1

6. Cursaru - A fost găselniţa Bacăului, care l-adescoperit undeva în liga a treia, la Chimia Brazi! A aruncat înaer Liga 1 cu golurile lui spectaculoase, multe dintre ele reuşitedin foarfecă. Sezonul 2001-2002 a fost de departe cel mai bun alsău. Poate şi singurul! Cursaru a câştigat titlul de golgheter alRomâniei cu 17 goluri şi Europa era deja pe urmele lui. Cu ambiţiimari pe atunci, Bacăul nu a fost de acord cu transferulatacantului, care a pierdut apoi drumul spre poartă. Cursaru a maijucat la Vaslui, Breaza sau Progresul. A marcat 51 de goluri în 167de meciuri în Liga 1.



7. Claudiu Răducanu
- Cunoscut în lumea chibiţilor dupăporecla "Blocnotes", Răducanu a fost un atacant pur sânge. Adus dePiţurcă de la Extensiv Craiova, Răducanu a ajuns repede idol laSteaua, pentru care a marcat 58 de goluri în 106 meciuri. Acâştigat titlul de golgheter cu 21 de goluri şi a urmat transferulîn străinătate. Espanyol Barcelona, Arminia Bielefeld, GuangzhouPharmaceutical, Nea Salamina, Sorrento Calcio, FK Khazar Lenkoran,Poble Sec, cu escale la Vaslui sau U Cluj. A dispărut de pe hartăfotbalului mare aşa cum a şi apărut!

8. Ionuţ Mazilu - Vremurile în care Mazilu uimeaîn "gaşca nebună" a Sportului sunt departe! A debutat în Liga 1 cuun hattrick de senzaţie, în meciul dintre Sportul şi Petrolul. Afost golgheterul României în 2006, cu 22 de goluri şi a urmattransferul la Rapid. În Giuleşti şi-a menţinut pofta de gol şi areuşit să înscrie de 18 ori în 34 de meciuri, dar a urmattransferul la Dnepr! Golgheterul de altădată joacă şi la naţională,dar şansele să revină la forma din perioada "studenţească" sunt dince în ce mai mici.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.