Prinde-l, dacă poţi!

19 iun 2009 20 afişări Liga 1
Prinde-l, dacă poţi! Prinde-l, dacă poţi!

Îşi taxează adversarul de pe linia porţii, cum a făcut-o cu Oţelul, poate să înscrie de la 30 de metri, cum a făcut-o cu Partizan în Cupa UEFA, dă gol din penalty şi, la doar 1,71 metri, are câteva reuşite chiar şi cu capul! Gigel Bucur a redevenit atacantul de altădată.

După două sezoane petrecute pe Bega, a fost considerat o ţeapă de transfer cu numai 11 goluri înscrise în 49 de partide. Pentru el, lucrurile s-au schimbat odată cu numirea lui Dusan Uhrin în 2007 pe banca Timişoarei. Cehul a ştiut să îi pună în evidenţă calităţile, viteza şi explozia, iar Gigel Bucur s-a transformat. Imaginea jucătorului neadaptat după transfer a rămas în ceaţă şi în faţă a ieşit un cu totul alt fotbalist, un golgheter adevărat, speculant şi letal pe spaţii mici, dar mai ales pe contraatacuri tăioase. Repede, a devenit un om de bază în garnitura bănăţenilor, iar 2008-2009 i-a adus un nou titlu de golgheter, primul de când a ajuns în Banat. Cu 17 goluri, el împarte prima poziţie cu Florin Costea, la fel cum o făcuse în 2004-2005, pe când era la Sportul, când a terminat la egalitate de goluri (21) cu Ionel Dănciulescu.

S-a născut şi viitorul golgheter

La finalul actualei stagiuni, cele mai mari regrete ale vârfului timişorean sunt legate de ratarea pe final a ambelor trofee interne, dovadă şi declaraţiile lui din ultimele şase luni, când, întrebat de presă, de fani sau prieteni, a dat mereu acelaşi răspuns: „Nu mă interesează să ies eu golgheter, nu se compară asta cu un titlu sau o Cupă”.

Pe lângă statisticile, golurile, satisfacţiile şi supărările din fotbal, viaţa i-a rezervat în acest an un alt motiv de fericire. Nevasta lui l-a născut în urmă cu două luni pe Alexandru, primul copil al atacantului, iar golgheterul României ştie deja că urmaşul său va ajunge fotbalist. Peste zeci de ani vom şti dacă mai mare decât tatăl său.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.