Primul obiectiv pentru Ando la Rapid: "Să câştig derby-urile!"

1 apr 2010 19 afişări Liga 1
Primul obiectiv pentru Ando la Rapid: "Să câştig derby-urile!" Primul obiectiv pentru Ando la Rapid: "Să câştig derby-urile!"

Andone a semnat până la finalul campionatului cu obiectiv Europa League, dar şi-a autoimpus şi un ţel personal: să le învingă pe CFR şi Dinamo, fostele sale echipe, dar și pe Steaua, adversara din tinerețe.

Ieri la prânz a avut loc întâlnirea decisivă între George Copos, Ioan Andone şi Victor Becali, în urma căreia fostul tehnician al lui ŢSKA Sofia a devenit antrenorul Rapidului. Acesta a semnat până în vară, cu opţiune de prelungire pe încă trei sezoane.

Cele trei părţi - antrenor, impresar şi patron - bătuseră palma cu o seară înainte, în jurul orei 4:00 dimineaţa. Au urmat apoi discuţiile inerente de dinaintea semnării actelor. Iar cum unul dintre interlocutori a fost George Copos, un maestru al clauzelor din contracte, acestea s-au întins pe parcursul a trei ore. Locaţia: Crowne Plaza, acolo de unde, la un moment dat, Andone a reuşit să se strecoare fără să fie observat de jurnalişti spre ProRapid.

Însoţit de prietenul şi colaboratorul său Ion Manu, Ando a mers la baza de pregătire pentru a-i urmări la lucru pe viitorii elevi. Aceştia aveau programat un meci-şcoală între prima echipă şi Rapid II. Ando şi Manu au stat în tribună alături de directorul tehnic Nicolae Manea şi de managerul sportiv Renzo Rossi. De asemenea, Andone s-a salutat cu foştii săi elevi de la Dinamo, Ştefan Grigorie şi Adrian Iordache, şi a purtat o discuţie cu căpitanul echipei, Costin Lazăr, cel pe care l-a promovat la Sportul Studenţesc.

Iencsi - secund

La ieşirea de la ProRapid, Ando a ţinut să precizeze că a venit să observe antrenamentul condus de Ciprian Panait şi s-a arătat mulţumit de ceea ce i-a propus George Copos. "Proiectul domnului Copos este foarte interesant. În curând, voi semna contractul cu Rapid", a spus antrenorul la ieşirea de la baza sportivă a giuleştenilor, în jurul orei 15:00.

Trei ore mai târziu, Ando și patronul Rapidului s-au văzut din nou la hotelul lui George Copos şi au parafat actele. Tot aseară, Andone şi-a stabilit şi stafful tehnic cu care va lucra în Giuleşti. Acesta va colabora cu Ciprian Panait şi Adrian Iencsi antrenori secunzi şi Ion Manu antrenor cu portari.

45.000 de euro pentru două luni

ProSport a aflat şi amănunte interesante din culisele negocierilor. Surse de încredere au povestit că, pentru cele două luni în care va antrena Rapidul, Ioan Andone va primi 45.000 de euro. Apoi, în vară, în funcţie de clasarea de la finalul acestui campionat, tehnicianul îşi poate renegocia contractul cu giuleştenii.

Din câte se pare, Ando are şi un obiectiv ascuns, pe care l-a împărtăşit colaboratorilor: "Vreau să bat neaparat pe CFR şi pe Dinamo, fostele mele echipe. Nici pe Steaua nu vreau să o iert, dar în primul rând pe CFR, pentru modul în care am fost îndepărtat de acolo".

"Andone este cea mai bună variantă. Are obiective de îndeplinit şi în acest sezon, dar şi în celelalte trei"

George Copos, patron Rapid

"Ando s-a înțeles cu Rapid încă de acum două luni, însă, dacă nu va avea rezultate, din vară va veni Bergodi"

Mircea Rădulescu, șeful Școlii de Antrenori

"Am bătut palma cu domnul Copos. După ce voi fi prezentat oficial, voi spune mai multe, dar un lucrur e clar: îmi place proiectul "

Ioan Andone, antrenor Rapid

SONDAJ TELEFONIC PRINTRE FANII RAPIDULUI"Să vină Andone, nu ne supărăm!"

Recunoscuţi ca fiind extrem de implicaţi în viaţa echipei, suporterii Rapidului (foto) nu s-au dezis de acest lucru nici când a venit vorba de numirea unui nou antrenor în Giuleşti. Perspectiva venirii lui Ioan Andone la cârma echipei pe care o susţin i-a mobilizat în mod deosebit, fanii apelând la o soluţie mai mult decât inedită pentru a vedea dacă sosirea "Fălcosului" ar fi una de bun augur. Astfel, după ce chiar Gigi Corsicanu, unul dintre membrii marcanţi ai peluzei giuleştene, a declarat că Andone va fi bine primit la echipă, suporterii au început să se sune între ei pentru a afla care este părerea generală. În final s-a ajuns la concluzia că trecutul dinamovist al lui Andone nu îi deranjează, binele echipei fiind cel care primează.

Ieri la Levski-ȚSKA, azi la Rapid

Una dintre cele mai interesante părţi ale instalării lui Ioan Andone pe banca Rapidului este momentul în care s-a făcut această mutare. Practic, "Fălcosul" este singurul antrenor care preia o echipă din Liga I la doar câteva zile după ce stătuse pe bancă la derby-ul unui alt campionat. Andone a condus-o sâmbătă pe ŢSKA Sofia în mare meci al campionatului bulgar cu Levski (0-0) şi, deşi n-a pierdut, ieri, la patru zile distanţă, a bătut palma cu patronul George Copos pentru preluarea imediată a giuleştenilor. "Fostul" dinamovist nu scapă însă de derby-uri, deoarece pentru Rapid urmează meciurile cu CFR, Steaua şi Dinamo.

Adversarii lui Andone în ultimele zece etape:

Curtea de Argeş (d), Ceahlăul (a), CFR Cluj (d), Steaua (a), Oţelul (d), Dinamo (a), Gaz Metan (d), Pandurii (a), FC Braşov (d), Gloria (a)

Copos a făcut plângere împotriva fanilor

Lui George Copos nu i-au căzut bine urările de ziua sa , care au coincis cu înfrângerea Rapidului în faţa Universităţii Craiova pe teren propriu. Chiar dacă nu a fost prezent la meci, patronul rapidist nu a fost uitat de fanii giuleşteni, care i-au pregătit două mesaje deloc plăcute: "De ziua ta avem o urare / Să fie ultima aniversare" şi "Să moară ANA dacă nu pleci". Copos a făcut deja plângere împotriva ultraşilor, sperând ca aceştia să plătească pentru ameninţări.

Dinamoviştii au păreri împărţite

Istoria modernă a Rapidului este marcată de antrenori cu trecut dinamovist. Două din cele trei titluri ale giuleştenilor au fost cucerite de tehnicieni care au făcut istorie în "Ştefan cel Mare". Ieri, un alt "câine", Ioan Andone, a devenit antrenorul Rapidului. Acest lucru a stârnit reacţii diferite printre foştii sau actualii dinamovişti. Cel mai încântat dintre toţi a părut să fie Mircea Lucescu, detaşat parcă de fotbalul românesc, el spunând: "Nu contează că are un trecut de dinamovist. Pentru Rapid, Ando e cea mai bună soluţie. Mă bucur pentru el".

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.