Primul obiectiv pentru Ando la Rapid: "Să câştig derby-urile!"

1 apr 2010 19 afişări Comentează şi tu Liga 1
Primul obiectiv pentru Ando la Rapid: "Să câştig derby-urile!" Primul obiectiv pentru Ando la Rapid: "Să câştig derby-urile!"

Andone a semnat până la finalul campionatului cuobiectiv Europa League, dar şi-a autoimpus şi un ţel personal: săle învingă pe CFR şi Dinamo, fostele sale echipe, dar și pe Steaua,adversara din tinerețe.

Ieri la prânz a avut loc întâlnirea decisivă între GeorgeCopos, Ioan Andone şi Victor Becali, în urma căreia fostultehnician al lui ŢSKA Sofia a devenit antrenorul Rapidului. Acestaa semnat până în vară, cu opţiune de prelungire pe încă treisezoane.

Cele trei părţi - antrenor, impresar şi patron - bătuseră palma cuo seară înainte, în jurul orei 4:00 dimineaţa. Au urmat apoidiscuţiile inerente de dinaintea semnării actelor. Iar cum unuldintre interlocutori a fost George Copos, un maestru al clauzelordin contracte, acestea s-au întins pe parcursul a trei ore.Locaţia: Crowne Plaza, acolo de unde, la un moment dat, Andone areuşit să se strecoare fără să fie observat de jurnalişti spreProRapid.

Însoţit de prietenul şi colaboratorul său Ion Manu, Ando a mers labaza de pregătire pentru a-i urmări la lucru pe viitorii elevi.Aceştia aveau programat un meci-şcoală între prima echipă şi RapidII. Ando şi Manu au stat în tribună alături de directorul tehnicNicolae Manea şi de managerul sportiv Renzo Rossi. De asemenea,Andone s-a salutat cu foştii săi elevi de la Dinamo, ŞtefanGrigorie şi Adrian Iordache, şi a purtat o discuţie cu căpitanulechipei, Costin Lazăr, cel pe care l-a promovat la SportulStudenţesc.

Iencsi -secund
La ieşirea de la ProRapid, Ando a ţinut să precizeze că a venit săobserve antrenamentul condus de Ciprian Panait şi s-a arătatmulţumit de ceea ce i-a propus George Copos. "Proiectul domnuluiCopos este foarte interesant. În curând, voi semna contractul cuRapid", a spus antrenorul la ieşirea de la baza sportivă agiuleştenilor, în jurul orei 15:00.
Trei ore mai târziu, Ando și patronul Rapidului s-au văzut din noula hotelul lui George Copos şi au parafat actele. Tot aseară,Andone şi-a stabilit şi stafful tehnic cu care va lucra înGiuleşti. Acesta va colabora cu Ciprian Panait şi Adrian Iencsiantrenori secunzi şi Ion Manu antrenor cu portari.

45.000 deeuro pentru două luni
ProSport a aflat şi amănunte interesante din culisele negocierilor.Surse de încredere au povestit că, pentru cele două luni în care vaantrena Rapidul, Ioan Andone va primi 45.000 de euro. Apoi, învară, în funcţie de clasarea de la finalul acestui campionat,tehnicianul îşi poate renegocia contractul cu giuleştenii.
Din câte se pare, Ando are şi un obiectiv ascuns, pe care l-aîmpărtăşit colaboratorilor: "Vreau să bat neaparat pe CFR şi peDinamo, fostele mele echipe. Nici pe Steaua nu vreau să o iert, darîn primul rând pe CFR, pentru modul în care am fost îndepărtat deacolo".

"Andone este cea mai bună variantă. Are obiective deîndeplinit şi în acest sezon, dar şi în celelaltetrei"
George Copos, patron Rapid

"Ando s-a înțeles cu Rapid încă de acum două luni,însă, dacă nu va avea rezultate, din vară va veniBergodi"
Mircea Rădulescu, șeful Școlii de Antrenori

"Am bătut palma cu domnul Copos. După ce voi fiprezentat oficial, voi spune mai multe, dar un lucrur e clar: îmiplace proiectul "
Ioan Andone, antrenor Rapid

SONDAJTELEFONIC PRINTRE FANII RAPIDULUI "Să vină Andone, nu nesupărăm!"
Recunoscuţi ca fiind extrem de implicaţi în viaţa echipei,suporterii Rapidului (foto) nu s-au dezis de acest lucru nici cânda venit vorba de numirea unui nou antrenor în Giuleşti. Perspectivavenirii lui Ioan Andone la cârma echipei pe care o susţin i-amobilizat în mod deosebit, fanii apelând la o soluţie mai multdecât inedită pentru a vedea dacă sosirea "Fălcosului" ar fi una debun augur. Astfel, după ce chiar Gigi Corsicanu, unul dintremembrii marcanţi ai peluzei giuleştene, a declarat că Andone va fibine primit la echipă, suporterii au început să se sune între eipentru a afla care este părerea generală. În final s-a ajuns laconcluzia că trecutul dinamovist al lui Andone nu îi deranjează,binele echipei fiind cel care primează.

Ieri la Levski-ȚSKA,azi la Rapid
Una dintre cele mai interesante părţi ale instalării lui IoanAndone pe banca Rapidului este momentul în care s-a făcut aceastămutare. Practic, "Fălcosul" este singurul antrenor care preia oechipă din Liga I la doar câteva zile după ce stătuse pe bancă laderby-ul unui alt campionat. Andone a condus-o sâmbătă pe ŢSKASofia în mare meci al campionatului bulgar cu Levski (0-0) şi, deşin-a pierdut, ieri, la patru zile distanţă, a bătut palma cupatronul George Copos pentru preluarea imediată a giuleştenilor."Fostul" dinamovist nu scapă însă de derby-uri, deoarece pentruRapid urmează meciurile cu CFR, Steaua şi Dinamo.


Adversarii lui Andoneîn ultimele zece etape:
Curtea de Argeş (d), Ceahlăul (a), CFR Cluj (d), Steaua(a), Oţelul (d), Dinamo (a), Gaz Metan (d), Pandurii (a), FC Braşov(d), Gloria (a)


Copos a făcut plângereîmpotriva fanilor
Lui George Copos nu i-au căzut bine urările de ziua sa , care aucoincis cu înfrângerea Rapidului în faţa Universităţii Craiova peteren propriu. Chiar dacă nu a fost prezent la meci, patronulrapidist nu a fost uitat de fanii giuleşteni, care i-au pregătitdouă mesaje deloc plăcute: "De ziua ta avem o urare / Să fie ultimaaniversare" şi "Să moară ANA dacă nu pleci". Copos a făcut dejaplângere împotriva ultraşilor, sperând ca aceştia să plăteascăpentru ameninţări.

Dinamoviştii au păreriîmpărţite
Istoria modernă a Rapidului este marcată de antrenori cu trecutdinamovist. Două din cele trei titluri ale giuleştenilor au fostcucerite de tehnicieni care au făcut istorie în "Ştefan cel Mare".Ieri, un alt "câine", Ioan Andone, a devenit antrenorul Rapidului.Acest lucru a stârnit reacţii diferite printre foştii sau actualiidinamovişti. Cel mai încântat dintre toţi a părut să fie MirceaLucescu, detaşat parcă de fotbalul românesc, el spunând: "Nucontează că are un trecut de dinamovist. Pentru Rapid, Ando e ceamai bună soluţie. Mă bucur pentru el".

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.