Primul demers oficial pentru crearea unei noi echipe a Stelei. Suporterii propun societate pe acțiuni și asociere cu CSA. Modelul este copiat după cel al Barcelonei. Duckadam: „O fantasmagorie! E imposibil”

Primul demers oficial pentru crearea unei noi echipe a Stelei. Suporterii propun societate pe acțiuni și asociere cu CSA. Modelul este copiat după cel al Barcelonei. Duckadam:
  • Publicat:
  • Actualizat:

UPDATE 11:05 Helmut Duckadam a avut o reacție la știrea cu privire la intențiile suporterilor. „Mi se pare o fantasmagorie treaba asta. La o echipă ca Steaua costă foarte mulți bani să faci o echipă nouă și să o iei de jos pentru a ajunge în prima ligă. Plus că îți trebuie 7-8 milioane de euro buget, stadion, centru de copii și juniori. E ceva imposibil, e o idee care face valuri, dar care nu poate să aibă finalitate. Dar mai în glumă, mai în serios, dacă va cumpăra Tudorel Stoica 200 de acțiuni, cumpăr și eu 200. Dau 10.000 de euro la noua Steaua„, a spus președintele de onoare al Stelei la Sport.ro


O nouă echipă de fotbal s-ar putea înființa cu sigla și numele Stelei. Fanii anunță că sunt gata să cumpere sigla și numele de la  Clubul Sportiv al Armatei după ce echipa de fotbal a lui Gigi Becali a pierdut dreptul de folosire a acestora.

Jean Pavel, fostul lider al galeriei Stelei, a dat marți publicității un comunicat în care explică planul pe care îl are pentru ca noua echipă să devină realitate.

Acesta a luat legătura cu o renumită casă de avocatură, iar planul prin care suporterii își pot înființa propria echipă este copiat după modelul Barcelonei. Se dorește o asociere între CSA și suporteri, susținătorii urmând să plătească o cotizație care să ajute la finanțarea echipei.

Prețul unei acțiuni urmează, conform planului, să fie 50 de euro, însă nimeni nu va avea dreptul să achiziționeze mai mult de 200 de acțiuni, „pentru a evita cumpărarea masivă de acțiuni prin terțe persoane și obținerea în acest fel a majoritățiii și a puterii de decizie”.

Iată întregul comunicat postat de Jean Pavel pe contul „Steaua libera” de pe Facebook:

„Noi, suporterii, am vorbit de foarte multe ori despre un lucru pe care ni-l dorim pentru Steaua Bucuresti, o intoarcere la normalitate. Doar am vorbit…

Acum, cel mai important lucru este sa evoluam. Steaua Bucuresti trebuie sa evolueze, trebuie sa se schimbe, sa nu mai fie doar o echipa de fotbal, ci un simbol al Romaniei. Sigur, multi vor spune ca Steaua e deja un simbol, dar daca aceasta imagine nu e bine conservata, EA va disparea!

Lasand la o parte deceniul asta al rusinii, in care Creditorul-Profitor (C-P) a tras echipa cu zeci de ani inapoi, trebuie sa-i redam Stelei forta respectul si mandria de altadata si in niciun caz in asociere cu C-P. Nici nu ne gandim sa-l mai stim in preajma echipei!

Steaua Bucuresti are o istorie frumoasa si glorioasa, insa asocierea cu C-P ne-a adus prejudicii majore de imagine.

Redam doar o mica parte: la fiecare aparitie groteasca in media n-a facut decat sa jigneasca, injosesca si sa inlature adevaratele glorii ale clubului. A mentinut lungi perioade o atmosfera de teroare si dezbinare in randul suporterilor, a luat masuri dictatoriale de pedepsire a acestora, jignindu-i, amenintandu-i si batandu-i cu ajutorul garzilor sale de corp, ridicand garduri de plexis cu sarma ghimpata, ca la Zoo. Mai trebuia doar sa bage si current electric prin acele sarme…

Nu mai vorbim de implicarile sale la echipa, schimbarile dese si arbitrare de antrenori, aceste implicari afectand evident jocul echipei care s-a reflectat in lipsa rezultatelor. Ani de zile noi n-am castigat nimic!

Altadata un brand respectat in lume, Steaua a devenit in ultimii ani bataia de joc a ziarelor occidentale, care legau numele echipei noastre de manifestarile caraghioase ale liderului suprem, C-P din Pipera.

Despre cat a bagat si cat a scos din aceasta afacere, care pentru el este Afacerea Steaua, nici nu trebuie sa mai insistam…e pe plus mult, a declarat personal si a mai declarat cu un cinism incredibil ca il va mai interesa Steaua numai daca va avea de castigat…

Din aceste motive si din multe altele pe care nu le mai enumeram aici, suporterii adevarati ai Stelei, cei care cred in culorile sfinte ros-albastre ale clubului infiintat de ofiterii Armatei Regale Romane, au hotarat sa treaca la actiune.

Deoarece identitatea noastra nu mai exista si anumite voci ne obliga oarecum sa iubim o marca de haine (fcsb), noi ne opunem cu incapatanare si ne vrem istoria glorioasa si clubul inapoi. Vrem Steaua pentru noi, suporterii!

Modelul Barcelonei e cel mai cunoscut si, cel mai potrivit pentru echipa noastra. Trebuie sa formam o organizatie a suporterilor care sa intre in negocieri imediate cu CSA, ori intr-o asociere corecta, CSA-fani. Sau daca acest lucru nu se doreste vom inainta o oferta de achizitionare a intregului brand.

Datorita faptului ca suntem deja o comunitate mare (5 milioane suporteri, conform sondajelor), avem obligatia ca fiecare dintre noi sa mai aduca comunitatii cel putin un membru!

Din discutiile avute cu o casa renumita de avocatura, sugestiile au fost ca fiecare dintre cei interesati de a deveni membru fondator cotizant in noua organizatie (societate pe actiuni) sa completeze un formular in care sa isi exprime numarul de actiuni pe care-l poate achizitiona, minim una (50 euro), maxim 200 (10.000 euro).

Impunem acest lucru pentru a evita cumpararea masiva de actiuni prin terte persoane si obtinerea in acest fel a majoritatiii si a puterii de decizie.

Dupa centralizarea formularelor se va proceda la rezervarea de nume si deschiderea contului colector gestionat de catre casa de avocatura, fara a avea cineva dreptul sa ridice vreo suma, pana la alegerea si numirea noii conduceri a clubului. Propunem ca suporterii sa se organizeze in grupuri regionale cat mai mari si sa-si aleaga unul sa mai multi reprezentani, care sa participle la sedintele decizionale.

Asa credem noi ca ar trebui sa actionam acum, cand avem sansa asta si sa facem din Steaua Bucuresti clubul pe care ni-l dorim si il meritam. Dar trebuie sa actionam acum ! Acum nu ne mai permitem sa pierdem timp!
JEAN PAVEL”

Galeria e scindată. Membrii „Peluzei Sud” nu sprijină inițiativa lui Pavel

Pe 30 mai, la Brașov, va avea loc o primă reunire a suporterilor steliști din zona de centru a țării. Jean Pavel speră să fie acolo în jurul a 2.500 de oameni cu care să se dezbată problema noului club. Cea de-a doua reuniune cu suporterii va avea loc la București.

Pe de altă parte, grupurile organizate de susținători ai echipei Steaua nu sprijină demersurile lui Jean Pavel. Membrii „Peluzei Sud” au avut, la rândul lor, o inițiativă asemănătoare cu cea a lui Jean Pavel, dar neconcretizată. Ei nu vor merge la Brașov și nici nu sprijină acest demers. Din informațiile ProSport, nici „Peluza Nord” nu s-a alăturat inițiativei.

Jean Pavel e suspectat de ceilalți membri ai galeriei că vrea doar să iasă în față într-un moment tulbure. Rămâne de văzut dacă fanii organizați din orașele din țară vor răspunde chemării. Deocamdată, la meciurile jucate de FCSB în deplasare, echipa nu mai e încurajată nici de suporterii din București, nici de cei din țară.
 


Acesta este contul de Facebook „Steaua libera” unde s-au grupat o parte din susținătorii formației intrați în opoziție față de Becali
și unde Jean Pavel a publicat comunicatul care anunță începerea demersurilor pentru o nouă echipă „Steaua”

 

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Adio, Real Madrid! I-a spus „nu” lui Florentino Perez și pleacă la finalul sezonului
Adio, Real Madrid! I-a spus „nu” lui Florentino Perez și pleacă la finalul sezonului
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al bărbatului era coborât în groapă?
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al…
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma uriaşă e plătită de o companie a familiei conducătoare din Emirate
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma uriaşă e plătită de o…
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în weekend!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în…
Halep, lovitură ISTORICĂ! A semnat. Anunțul venit chiar vineri, 19 aprilie
Halep, lovitură ISTORICĂ! A semnat. Anunțul venit chiar vineri, 19 aprilie
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au cunoscut celebritatea
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen