Primarul Iașiului, Mihai Chirica, mesaj de susținere pentru Poli Iași: „Dacă un copil ia note mici nu-l dai afară din casă, ci îi pui un meditator”. Vrea un campionat cu 18 echipe + „Nebunia” pe care o va face cu Rednic

  • Publicat:
Primarul Iașiului, Mihai Chirica, mesaj de susținere pentru Poli Iași: „Dacă un copil ia note mici nu-l dai afară din casă, ci îi pui un meditator”. Vrea un campionat cu 18 echipe + „Nebunia” pe care o va face cu Rednic

Primarul Iașiului, Mihai Chirica, este încrezător că echipa din Copou se va salva de la retrogradare în acest sezon. Chiar și pe teren, prin rezultate. Dacă nu, prin trecerea la un sistem cu 16 sau 18 echipe din sezonul viitor, care să mențină formațiile de pe ultimele locuri în primul eșalon.

Edilul i-a criticat pe elevii lui Mircea Rednic pentru jocul foarte slab din meciul cu Academica Clinceni, spunând că i-a fost milă de echipă și de suporteri, dar le-a promis acestora sprijin pe acest final de sezon, dar și mai departe: ”Când un copil ia note mici la școală nu-l dai afară din casă, ci îi pui un meditator”.

Într-un interviu acordat ProSport, primarul Mihai Chirica a vorbit despre situația echipei, despre relația cu antrenorul Mircea Rednic și președintele Ciprian Paraschiv și a promis că va accepta o provocare inedită alături de antrenorul echipei ieșene dacă acesta va salva echipa de la retrogradare.

ProSport: Domnule primar ați urmărit meciul cu Academica Clinceni? Cum ați reacționat la 0-3?

Mihai Chirica: Am urmărit tot meciul. Mi-a fost milă de suporterii ieșeni și mi-a fost milă și de echipă. Să văd cinci pase consecutive greșite la mijlocul terenului și să te duci în fața careului de 16 metri în loc să șutezi spre poarta rămasă liberă, să dai pasă laterală și greșită… noroc că nu aveam ceva pe lângă mine, că renunțam complet la televizor. Asta arată degringoladă, lipsă de viziune în fața porții.

V-ați comportat ca un suporter în timpul meciului?

M-am comportat ca un suporter care iubește echipa și care pune pe lângă suflet și multe alte lucruri în slujba acestei echipe, dar care este dezamăgit complet. Pentru că mă uitam și la ceilalți jucători, nu erau cu nimic mai presus ca valoare decât ieșenii, numai că ei nimereau pasa, iar la noi pasa nu se lega. Și prin urmare nu aveai cum să dai gol nici dacă se juca încă două zile. Și la ora asta dacă ar fi fost meciul cu Academica Clinceni, în continuare primeam și nu dădeam gol.

A fost cel mai slab meci din acest sezon?

Eu țin foarte mult la Mircea Rednic și vă spun cu sinceritate, nici măcar nu-i reproșez ceva. Mă uitam la mimica feței lui, cred că sunt momente în viață sau în zi în care dacă îți merge prost, îți merge prost de dimineață până seara. A prins și Poli o astfel de zi cu Academica. Din păcate nu a fost singura. Dar asta este. Oricum, nu aveam voie să dăm vina pe nimeni după acest meci, legat de rezultat. Chiar dacă acel 11 metri din minutul 9 a fost complet forțat, nu a fost nicio intervenție a lui Cabral asupra jucătorului de la Clinceni. Dar am avut timp încă 81 de minute la dispoziție să jucăm fotbal.

Ați vorbit după meci cu antrenorul Mircea Rednic sau cu președintele Ciprian Paraschiv?

Am purtat o scurtă discuție prin SMS cu Cip Paraschiv, fără reproșuri sau alte lucruri. A spus doar atâta, că vor face tot posibilul să rămână în Liga I. Eu cred în Cip Paraschiv, de altfel îmi pare și pentru el foarte rău, pentru că a părăsit funcția de director executiv de la Federația Română de Fotbal și s-a aruncat în acest proiect. Deci de la un loc călduț unde nu-l durea capul, FIFA, Europa și ale zone ale lumii a venit și s-a aruncat în mijlocul luptei. Adică a venit și a pus mâna pe armă și s-a aruncat în acest război. Și a mai avut și ghinionul cu pandemia. A fost oarecum și copleșit de problemele pe care le-a găsit la club. Dar speranța mea este că noi vom rămâne în Liga I, ne concentrăm din nou foarte bine. I-am mai spus și lui Ciprian, hai să încercăm să refacem managementul pe toate palierele, nu doar la nivelul președintelui clubului și să meargă până jos cu aceste măsuri. Și sigur că da, cu un antrenor ca Mircea Rednic lucrurile pot merge mai departe și pot merge bine.

Cum vedeți sezonul viitor în Liga I? Se vehiculează variante cu 16 sau cu 18 echipe.

Campionatul următor va fi unul atipic, așa cum și campionatul acesta a fost. Vor fi cu mult mai puține resurse, pentru că nici Liga Profesionistă nu cred că va avea de unde să mai finanțeze foarte mult fotbalul românesc. Toate echipele au fost în vrie și de asta apar și așa multe surprize în campionatul românesc. De aceea cred, din punctul meu de vedere, ca simplu cetățean de această dată, este anormal să tratezi tranșant acest campionat. Știi, voi ați fost slabi și ceilalți au fost buni. Chiar dacă condițiile de desfășurare au fost similare. Cred că ar trebui închis campionatul într-o manieră așa cum se vede, ajutate și echipele care au sperat la promovare din Liga a doua, pentru a nu fi dată departe nici munca lor, restructurat campionatul și în condiții de normalitate să vedem cine este mai bun. Eu sincer aș vedea un campionat cu 18 echipe, să rămână și Poli, și Dinamo, poate avem norocul să revină și Rapidul. Și s-ar readuce echipele de top ale României, am putea spune în sfârșit că România poate spera să intre din nou în topul european într-o manieră mult mai pregnantă decât până acum.

Politehnica e o stare de spirit în Iași, a rămas singura echipă de primă ligă la sporturi de echipă din Iași. Va continua Primăria să susțină echipa și în sezonul viitor?

În orice variantă trebuie să rămânem aproape de echipă, nu putem să dăm la coșul de gunoi munca atâtor generații. Nu avem voie, nu e moral. Dar sperăm ca echipa să continue în Liga I. A fost aproape incredibil ce s-a întâmplat până în momentul de față acolo. O echipă care din punctul meu de vedere ar fi trebuit să se prezinte mai bine decât în campionatul trecut, cu nume mult mai mari, cu jucători care arătau la început valoare mult mai mare, dar nu a reușit nimeni să-i lege într-o formulă care să aducă rezultate bune. Dar nu vom abandona! Știți cum e. Dacă un copil ia note mici la școală nu-l dai afară din casă, ci îi mai pui un profesor care să îl pregătească mai bine, îi găsești poate mai multă înțelegere pentru timpul pe care nu știe să și-l managerieze și mergi mai departe cu el. Voi face tot ce trebuie să fac pentru ca lucrurile să meargă mai bine și e nevoie de acest lucru. Pentru că e foarte ușor să lovești. E foarte ușor să uit că au fost și vremuri bune, e foarte ușor să dai la gunoi lucruri care s-au clădit în timp și eu nu voi face lucrul acesta. E adevărat, acuma voi fi și foarte obiectiv. Nu pot să-mi asum lucrurile pe care le-au greșit alții, eu pot să-mi asum lucrurile pe care le-am greșit eu.

Ce ați greșit în relația cu clubul?

Au vrut suprafață de joc mai bună, au avut. Au vrut vestiare mai bune, au avut. Când legea ne-a permis, s-au făcut și plăți. Am încercat să fiu mai distant, nu am spus nici două vorbe despre vreun om. Dimpotrivă, chiar dacă au greșit, am spus că poate mâine va fi mai bine. Dar rezultatul trebuie să și-l asume cei care se ocupă în mod efectiv de fotbal. Eu nu cred că le-am greșit cu ceva. Nu cred că m-am dus să le încurc treaba. Cred că ar fi fost o greșeală din partea mea. Să mă duc eu să fac pe deșteptul prin vestiare, să fac declarații belicoase, să le stric moralul sau mai știu eu ce. Gândiți-vă că Politehnica Iași beneficiază câte ceva din toate lucrurile de care nu beneficiază alte cluburi din România. Au stadionul pus la dispoziție, nu-i costă nimic, nici cât consumă nocturna, nici cât consumă vestiarul, nici cât consumă întreținerea suprafeței de joc. Și care e enorm de scump de întreținut mai ales în condițiile meteo care au fost anul acesta. Când foarte multă secetă, când foarte multă apă. Uitați-vă cum arăta terenul de la Clinceni! Cred că la Miroslava (n.r. o comună în județul Iași) arată mult mai bine.

Cum comentați demisia lui Adrian Ambrosie din funcția de manager executiv?

Eu am aici o nemulțumire pe care nu am apucat încă să o pronunț în discuțiile cu ei, pentru că nu am mai avut nicio discuție din cauza Covid-ului. Tot am stat rezervat, am evitat orice contact direct cu ei. Dar eu am defalcat două atitudini. O atitudine de iubitor al sportului și al fotbalului, în care mă includ și pe mine. M-am dus să cumpăr abonamente, am luat zece și am dat și la alții și o altă atitudine de așa-ziși iubitori ai echipei de fotbal care vorbesc de dragoste numai când iau salariul. Dacă i-am scos din mecanismul în care iau salariu de acolo, clubul este manageriat prost, echipa e praștie și nu se mai întâmplă nimic bun. Eu nu vreau să mai stau la aceeași masă cu acești oameni. Nu-l introduc pe Adrian Ambrosie în a doua categorie, dar am așa o rezervă că nici el nu a fost foarte corect. Pentru că în vremuri grele toată lumea face sacrificii. Și eu cred că așa ar fi fost corect, ca sacrificiul să plece de la general, de la căpitan, de la cel care conduce oastea. De acolo pleacă exemplul cel mai ușor spre interiorul echipei. De asta spun că ce am văzut în sezonul acesta, tot mai aflu chestiuni… Erau foarte multe sinecuri și mai sunt, care au rămas de pe vremea lui Gheorghe Nichita.

Mai sunt trei etape, aveți de transmis un mesaj echipei?

Voi rămâne indiferent de rezultat aproape de echipă. Ne pregătim pentru orice scenariu, și pentru a continua în Liga I, și pentru a continua din Liga a doua, dar speranța mea este să nu ajungem în liga a doua. Mi-ar părea foarte rău și ar fi păcat pentru munca pe care am făcut-o împreună atâta timp. Gândiți-vă că eu stau cu proiectul stadionului pe masă, chiar ieri au fost discuții ore întregi cu ministrul secretar de stat. Merg până la capăt cu stadionul nou. De făcut trebuie să-l facem. Nu ne oprim, nu sunt momentele cele mai favorabile, dar viața merge înainte. Să dea Dumnezeu ca toți jucătorii care intră pe teren să rămână sănătoși, să poată duce la bun sfârșit acest campionat. Eu aș vrea să-l ducem până la capăt și să putem începe apoi un nou campionat în condiții normale. Dar asta depinde de noi toți. Dacă noi mergem la nuntă, la cumătrie, la mare, la munte, facem hore prin gări și pe la terase și după aceea ne plângem că stăm prin spitale și România e închisă în toată Europa, nu o să avem niciun campiont normal.

Mircea Rednic spunea că dacă salvează echipa de la retrogradare este dispus să facă o nebunie, acceptă o provocare. Dar împreună cu primarul Mihai Chirica și cu președintele Ciprian Paraschiv. Sunteți dispus să faceți o nebunie împreună cu antrenorul și președintele?

Ei, Doamne! E om serios Mircea Rednic. Ce nebunie să facă? Să se arunce în fântâna arteziană? Nu se bagă el în fântână! Dar dacă merită, mă bag și în fântâna asta arteziană, mai iau vreo doi – trei. Să dea Dumnezeu să avem echipă de primă ligă în sezonul viitor.

 

 

Știri despre
Pe aceeași temă
Alina Sorescu a făcut anunţul trist despre divorţul de Alex Ciucu 'Mă 😞
Alina Sorescu a făcut anunţul trist despre divorţul de Alex Ciucu 'Mă 😞
Închisoare pe viaţă în Marea Britanie pentru şoferii care produc accidente mortale. În ce condiţii se aplică pedeapsa maximă
Închisoare pe viaţă în Marea Britanie pentru şoferii care produc accidente mortale. În ce condiţii se aplică pedeapsa maximă
Courtois şi-a făcut tatuaj reprezentând un „zid de cărămidă
Courtois şi-a făcut tatuaj reprezentând un „zid de cărămidă" în onoarea câştigării Ligii Campionilor
Secretul din spatele succesului lui David Popovici: „A dat peste un antrenor care a crescut cu el, are 32 de ani!”
Secretul din spatele succesului lui David Popovici: „A dat peste un antrenor care a crescut cu el, are 32 de…
Atât! Anamaria Prodan îl demolează pe Reghe!
Atât! Anamaria Prodan îl demolează pe Reghe!
Ne-am putea trezi pe MARTE?! Teoria care ZGUDUIE din temelii tot ce știam până acum!
Ne-am putea trezi pe MARTE?! Teoria care ZGUDUIE din temelii tot ce știam până acum!
Imaginile anului! Antonia şi-a arătat chiloţeii şi nu numai. Sângele a dat în clocot la concert
Imaginile anului! Antonia şi-a arătat chiloţeii şi nu numai. Sângele a dat în clocot la concert
Forța mondială care șterge Rusia de pe hartă. NATO a anunțat: Sunt pregătite
Forța mondială care șterge Rusia de pe hartă. NATO a anunțat: Sunt pregătite
Luiza Melencu trăiește! Dezvăluiri tulburătoare
Luiza Melencu trăiește! Dezvăluiri tulburătoare
Răcoare în casă fără aer condiţionat. Cum scapi de caniculă
Răcoare în casă fără aer condiţionat. Cum scapi de caniculă
Momente incredibile la tv: Și-a pierdut „castitatea” în fața telespectatorilor
Momente incredibile la tv: Și-a pierdut „castitatea” în fața telespectatorilor
David Popovici la sosirea în ţară: Sunt onorat să reprezint ţara asta frumoasă şi să vă simt alături
David Popovici la sosirea în ţară: Sunt onorat să reprezint ţara asta frumoasă şi să vă simt alături
BANCUL ZILEI: Soțul intră în pat și-i șoptește la ureche nevestei: Sunt fără chiloți!
BANCUL ZILEI: Soțul intră în pat și-i șoptește la ureche nevestei: Sunt fără chiloți!
Şoferiţă cu BMW, filmată pe contrasens, pe autostrada A1. Amenda dată de poliţişti VIDEO
Şoferiţă cu BMW, filmată pe contrasens, pe autostrada A1. Amenda dată de poliţişti VIDEO
Și-a „satisfăcut pofta”, în tribună, crezând că nu o vede nimeni. O cameră TV a surprins totul!
Și-a „satisfăcut pofta”, în tribună, crezând că nu o vede nimeni. O cameră TV a surprins totul!
Dezmăț total pe plajă! Vedetele au renunțat la haine și și-au arătat formele!
Dezmăț total pe plajă! Vedetele au renunțat la haine și și-au arătat formele!
Bărbatul a dus mașina în service și a lăsat camera de bord pornită. SURPRIZĂ uriașă ...
Bărbatul a dus mașina în service și a lăsat camera de bord pornită. SURPRIZĂ uriașă ...
FOTO. Misha, într-o ipostază provocatoare! Fosta soție a lui Connect-R, ce apariție
FOTO. Misha, într-o ipostază provocatoare! Fosta soție a lui Connect-R, ce apariție
FOTO. Cristina Spătar, în costum de baie. Vedeta se prezintă fabulos la 50 de ani!
FOTO. Cristina Spătar, în costum de baie. Vedeta se prezintă fabulos la 50 de ani!