Primăria Craiova răspunde acuzaţiilor finanţatorului Ştiinţei: "Mingea e la Mititelu!”

1 feb 2010 18 afişări Comentează şi tu Liga 1
Primăria Craiova răspunde acuzaţiilor finanţatorului Ştiinţei: "Mingea e la Mititelu!” Primăria Craiova răspunde acuzaţiilor finanţatorului Ştiinţei: "Mingea e la Mititelu!”

Ca răspuns la conferinţa de presă ţinută de Adrian Mititelu înaceastă dimineaţă, primarul Antonie Solomon a organizat şi el oîntâlnire cu presa, la care însă nu a făcut act de prezenţă! I-atrimis, în schimb, pe directorul Direcţiei Economice, NicolaePascu, şi pe directorul Direcţiei de Impozite şi Taxe din cadrulprimăriei Craiova, Ioan Văcaru. Aceştia au trimis un mesaj clarcătre tabăra adversă: "Nu plăteşti, nu joci peOblemenco"

"SC FC U Craiova SA are obligaţii de plată de 101143 delei pentru folosirea bazei sportive Ion Oblemenco pe anii 2008 şi2009. Pentru a putea fi prelungit contractul de concesiune, clubultrebuie să îndeplinească trei condiţii: să plătească aceşti bani,societatea care-l finanţează să fie validă, adică să iasă dinprocedura de faliment şi să îşi exprime intenţia de a semna un noucontract, pentru că, până acum n-am primit nicio solicitare înacest sens", a declarat Ioan Văcaru.

Dacă Mititelu a comentat pe baza protocolului încheiat între elşi primar pe data de 18.05.2009, în care Solomon promitea 1 milionde euro pe an echipei, oficialii primăriei au invocat un cu totulalt act, şi anume un contract de asociere încheiat între club şiConsiliul Local cu o zi mai târziu, pe 19.05.2009, în care suma ceurma să fie virată clubului se înjumătăţea, ajungând la 2 milioanelei.

"Ştiam că SC U Craiova SA are datorii şi că dacă-i dămbanii prin trezorerie, cele două milioane de lei, vor fi luaţi destat, dar legal nu exista altă modalitate de plată. Dar am dat aceibani ca să poată să-şi ia licenţa! Credeţi că noi nu ştiam ceprobleme are?", a mai spus Văcaru.

"Nu putem, din punct de vedere legal, să prelungim acelcontract de concesiune dacă nu se achită cei 101143 lei. Dacă nuare aceşti bani, ar putea să ni se adreseze nouă şi să discutămproblema în Consiliul Local. Ar exista varianta reeşalonării sauanulării. Mingea e la Mititelu acum. Nu putem oferi spre concesiuneun bun al nostru dacă nu suntem solicitaţi. Eu, ca de altfel toatălumea din oraş, nu cred că echipa va pleca. Azi a expiratcontractul, dar noi aşteptăm să-l prelungim. Până nu se face procesverbal de predare-primire, arena rămâne în administrareaclubului", a spus şi Nicolae Pascu.

Reprezentaţii primăriei au făcut publice şi sumele pe carefirmele lui Adrian Mititelu le datorează în prezent la stat.Astfel, SC FC U Craiova SA şi cele două societăţi care i-aupreluat, după divizarea de anul trecut, datoriile, Cetatea BanilorCity şi West Gate, au de plătit taxe şi impozite în valoare de715.455 lei

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.