Prima victorie în amicale. FCSB – Vardar Skopje 1-0. Jakolis a marcat singurul gol al meciului în care Alibec și Gnohere au jucat pentru prima dată împreună

Prima victorie în amicale. FCSB - Vardar Skopje 1-0. Jakolis a marcat singurul gol al meciului în care Alibec și Gnohere au jucat pentru prima dată împreună
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • FCSB a câștigat, scor 1-0 (0-0), primul meci amical al cantonamentului din Antalya. Echipa lui Reghecampf a învins Vardar Skopje, după o partidă în care jocul a arătat mult mai bine decât în duelul cu Qarabag.

Reghecampf a început testul cu macedonenii cu Gnohere și Alibec în teren, dar jocul ofensiv al echipei sale nu a fost strălucit în prima parte a meciului, în care atacantul cumpărat de la Astra a fost singurul care a ieșit în evidență. Alibec a executat bine o lovitură liberă, apoi a șutat cu stângul de la distanță, dar de fiecare dată goalkeeper-ul advers a fost atent și a reușit să respingă.

După pauză, Reghecampf a schimbat aproape toată echipa, iar ieșirea lui Gnohere a revitalizat într-o oarecare măsură jocul ofensiv. Introdus în partea dreaptă, Jakolis a marcat singurul gol al meciului, în minutul 61, după o greșeală a macedonenilor, un un-doi cu Achim și o finalizare frumoasă, din apropiere.

Pe final, Tudorie a fost folosit din nou în centrul defensivei, dar tânărul atacant a demonstrat din nou că nu e făcut pentru acel post și a făcut câteva greșeli care puteau duce la golul egalizator al lui Vardar.

FCSB – Vardar Skopje 1-0 (Jakolis 61)

Echipa de start: Niță – Ov. Popescu, Tamaș, Moke, Momcilovic – Pintilii, Sulley – Ad. Popa, Alibec, De Amorim – Gnohere
Rezerve: Stăncioiu, Simion, Tudorie, Jakolis, Mihalcea, Achim, Boldrin, Enache, Man.

18:21 FINAL! FCSB câștigă în premieră în perioada de pregătire din această iarnă, după 90 de minute în care jocul echipei lui Laurențiu Reghecampf a arătat mai bine decât în partida cu Qarabag. Antonio Jakolis a marcat singurul gol al meciului, în minutul 61.


18:13 Tudorie își arată limitele la o fază la care nu ar fi trebuit să aibă probleme, pasează în picioarele unui adversar și macedonenii au din nou o fază periculoasă, dar FCSB e salvată de fanionul ridicat de asistentul de pe partea dreaptă. Se apropie finalul celor 90 de minute, iar ritmul meciului scade. 

Enache își asumă un risc imens în propriul careu, intră prin alunecare, dar reușește un tackling corect și oprește un atac periculos al adversarilor.


18:06 Enache și Tudorie lasă un spațiu nepermis de mare între ei, un atacant macedonean fentează linia ofsaidului și scapă singur cu Niță, dar finalizează slab, pe lângă poartă, și ratează șansa egalării. Mai sunt 15 minute, iar Adi Popa își încearcă norocul de la distanță. Ineficient și el.


18:02 Alibec e schimbat în minutul 70, locul său fiind luat de Dennis Man.


17:58 Reghe continuă experimentul Tudorie. Atacantul joacă din nou fundaș central, alături de Tamaș, Muniru e la închidere, alături de Boldrin. Achim joacă ceva mai avansat, Adi Popa e în stânga, iar banda dreaptă e acoperită de Enache și Jakolis. Alibec a fost trecut vârf.


17:53 GOL STEAUA! Reghe îi introduce pe teren pe Boldrin, Enache, Achim și Jakolis, iar ultimul are nevoie de puțin timp pentru a ieși în evidență. Șutează frumos, la vinclu, și reușește să deschidă scorul.


17:44 Cea mai mare ocazie a meciului! Apărarea lui Reghecampf adoarme la o fază aparent simplă, un atacant advers scapă singur cu portarul, trage de la marginea careului, dar Niță e atent și respinge în lateral. Primul moment în care defensiva scârțâie.


17:40 Prima fază de atac cu adevărat reușită. Alibec pasează pe culoar pentru De Amorim, brazilianul îi ia fața unui adversar și trimite perfect pentru Gnohere, dar reluarea francezului, din prima, cu stângul, se duce mult peste poartă. 


17:36 Start în repriza a doua!


17:22 Pauză, după 45 de minute în care FCSB a jucat peste nivelul arătat în meciul precedent, cu Qarabag. Gnohere nu a ieșit cu nimic în evidență și, în afara câtorva încercări ale lui Alibec, linia ofensivă nu a produs mare lucru. În schimb, apărarea a fost ceva mai bună, cu câteva minusuri pentru Niță și Momcilovic.


17:17 În lipsa lui Boldrin, Denis Alibec e responsabil cu fazele fixe. Atacantul trimite din corner direct spre poartă, dar portarul advers e atent și respinge. Mai face apoi o încercare, cu stângul de la distanță, dar execuția e prea slabă pentru a pune probleme. Cinci minute până la pauză.


17:08 Pintilii aerisește jocul cu o pasă superbă pentru Adi Popa, dar aripa dreaptă a FCSB-ului ratează preluarea care l-ar fi lăsat singur cu portarul advers. Gnohere e punctul fix din atacul lui Reghecampf, iar majoritatea fazelor sunt percepute pe mingi redublate de vârful francez pentru Alibec sau De Amorim. Deocamdată fără succes.


17:00 Niță iese complet aiurea pe o centrare, scapă mingea în față, dar se redresează la timp și reține încercarea de foarfecă a unui adversar.


16:55 Ovidiu Popescu încearcă o pasă pe culoar pentru Gnohere, un fundaș macedonean intervine și face henț, iar Alibec mai primește o șansă. De această dată, șeptarul FCSB bate bine lovitura liberă, dar goalkeeper-ul advers se întinde și respinge de lângă bară. 20 de minute în care FCSB a fost echipa mai bună.


16:49 Bară Pintilii! Mijlocașul central ajunge în poziție foarte bună, șutează violent de la 25 de metri, dar execuția sa se oprește în bară.


16:45 O primă observație e legată de poziția în teren a lui Alibec. Denis joacă număr 10, coboară pentru a face conexiunea între compartimente, iar în minutul 8 leagă o fază frumoasă cu Tamaș și De Amorim, dar finalizarea lui Muniru lasă de dorit.


16:41 Alibec are prima oportunitate. Șeptarul FCSB-ului execută o lovitură liberă de la marginea careului, dar trimite în tribune.


16:35 A început meciul. FCSB joacă în alb, iar partida poate fi urmărită grație amabilității macedonenilor.


16:15 Pentru prima dată de la transferul la vicecampioană, Gnohere și Alibec vor juca împreună. E de așteptat ca atacantul să ocupe poziția de număr 9, iar cea mai scumpă achiziție a iernii să joace ceva mai retras.


FCSB va juca astăzi, ora 16:30, al doilea amical al iernii în compania celor de la Vardar Skopje. Macedonenii sunt lideri în competiția internă și îl au în lot pe Boban Nikolov, fostul jucător al lui Hagi la Viitorul.

În prima partidă test, echipa lui Reghecampf a înregistat o înfrângere, scor 0-2 cu Qarabag.

Vicecampioana  mai are  programate patru partide amicale în acest stagiu de pregătire: cu Terek Grozny pe 26 ianuarie, cu Slovan Bratislava pe 28 ianuarie, cu Wisla Cracovia pe 21 ianuarie și cu Hajduk Split pe 2 februarie.

Valentin Nastaila / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
“BEACH, PLEASE!” a sărit în aer! E “Highest in the room”! 2.500.000 €, pentru primul concert al lui Travis Scott în România
“BEACH, PLEASE!” a sărit în aer! E “Highest in the room”! 2.500.000 €, pentru primul concert al lui Travis Scott…
Luptătorul suspendat pe viață pentru gestul golănesc pe care l-a făcut către fata din ring a rupt tăcerea! Mai rău a făcut
Luptătorul suspendat pe viață pentru gestul golănesc pe care l-a făcut către fata din ring a rupt tăcerea! Mai rău…
Vali Vijelie și soția lui s-au despărțit! Carmen a confirmat separarea:
Vali Vijelie și soția lui s-au despărțit! Carmen a confirmat separarea: "Nu mai vreau să am de-a face cu el"
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
Medicii din Iași, ȘOCAȚI de ce au găsit în ochiul unui băiat de 14 ani! Trăia cu ea de 5 ani și îi făcea viața un calvar
Medicii din Iași, ȘOCAȚI de ce au găsit în ochiul unui băiat de 14 ani! Trăia cu ea de 5…
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și femei?
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și femei?
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de Biruinţă, ca să ai noroc tot anul
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de Biruinţă, ca să ai noroc…
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Spaima litoralului i-a salvat viaţa lui Adrian Mititelu Jr. Dezvăluiri incredibile, din spital, ale Prinţişorului Craiovei
Spaima litoralului i-a salvat viaţa lui Adrian Mititelu Jr. Dezvăluiri incredibile, din spital, ale Prinţişorului Craiovei
Imagini deprimante cu mormântul Stelei Popescu! Cum arată locul de veci, la aproape 7 ani de la moartea celebrei actrițe
Imagini deprimante cu mormântul Stelei Popescu! Cum arată locul de veci, la aproape 7 ani de la moartea celebrei actrițe
Obligație pentru români. Plata impusă de stat de care nu pot scăpa: E pentru nimic
Obligație pentru români. Plata impusă de stat de care nu pot scăpa: E pentru nimic
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Halep, încăpățânarea costă: cum plătește Simona prețul după ce l-a ignorat pe Ion Țiriac
Halep, încăpățânarea costă: cum plătește Simona prețul după ce l-a ignorat pe Ion Țiriac
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul privat?
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul privat?
Mașini vândute în România? 99Vehicles: „Undeva e o problemă, o fraudă, o vrăjeală”
Mașini vândute în România? 99Vehicles: „Undeva e o problemă, o fraudă, o vrăjeală”
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era atentă: „Am făcut-o să o ajut!”. Camerele de filmat au surprins întregul moment
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era atentă: „Am făcut-o să o…