Povestea unui "oţelar": Fenomenalul Paraschiv

8 mai 2011 6148 afişări Comentează şi tu Liga 1
Povestea unui "oţelar": Fenomenalul Paraschiv Fenomenalul Paraschiv

Rămas fără părinţi la 28 de ani, vârstă la care unii încătrăiesc pe spatele babacilor, Gabriel Paraschiv este un tip desucces, un brand al profesionalismului în fotbalul românesc. Adusla Oţelul în februarie 2006 de directorul general Marius Stan, Paraa fost considerat protejatul conducerii şi nimic mai mult. "Ecopilul lui Stan, l-a avut şi la Poli Iaşi. Cum să-l transferi laprima ligă când el are o vârstă destul de înaintată?", bârfeaucârcotaşii pe la colţuri, dar n-a fost nevoie decât de un singurmeci pentru a se dovedi că achiziţionarea dâmboviţeanului (n.r. - eoriginar din Moreni) n-a fost doar un moft. Gabriel a înscris chiarla debut, în acel istoric 3-0 de pe terenul lui Dinamo Bucureşti,dar golul i-a fost anulat pe nedrept. A făcut-o şi peste alte douăjocuri, într-un 4-0 cu FCM Bacău, efortul fiindu-i de data aceastavalidat.

Au trecut cinci ani de când Paraschiv, folosit ca mijlocaşdefensiv, ofensiv, de bandă şi atacant central, se confundă custema Oţelului, iar cifrele vorbesc de la sine: 152 de meciuri şi34 de goluri numai în campionat, cele două de joi seară, cuUniversitatea Craiova, marcându-i revenirea pe gazon după 30 dezile în care a fost măcinat de câteva probleme musculare."Scuză-mă, dar nu vreau să vorbesc acum,ci numai la finalul campionatului. Să dea Dumnezeu să iasă aşa cumne dorim cu toţii!", a parat elegant sportivul care pe 27martie a împlinit 33 de ani. "Copilul" lui Marius Stan s-a făcutmare de tot, iar tendinţa de creştere nu i-o poate opri nimeni.Recent i-a fost prelungit pe încă doi ani contractul cu liderulLigii I, iar longevitatea lui Para nu este întâmplătoare. Oricesucces se hrăneşte cu mari sacrificii.

Îşidedică timpul exclusiv fotbalului

De mai bine de un an, "oţelarul" care alaltăieri a readus Galaţiulpe primul loc al clasamentului locuieşte singur în Galaţi, cu toatecă şi-a întemeiat o familie. Soţia Alexandra Maria şi fiica Sara,de patru ani şi jumătate, stau departe de el, acasă, la Moreni."Este un profesionist desăvârşit! A decis să rămână singurîn Galaţi pentru a-şi dedica exclusiv timpul sportului deperformanţă. Un copil mic îţi cam face programul şi a preferatsacrificiul acesta pentru a juca la un nivel ridicat şi în ultimiiani ai carierei. Doar când are liber, merge să fie cu ele, în restse văd pe Internet. E jos pălăria, la 10 seara e în pat, la odihnă,de asta e mereu în formă", spun apropiaţii desprefotbalistul care în vara anului trecut apărea pe prima pagină aziarelor cu inedita idee de a-i cere lui Marius Stan reducereasalariului cu 30 la sută.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.