Povestea spusă de Mihai Stoica după două decenii. Cum ar fi putut ajunge Nicolae Dică la Rapid: Viorel Tănase, antrenorul din acte al FCSB-ului, a fost omul decisiv: "Dacă nu suna el, cine ştie..."

10 iun 2017 3624 afişări Comentează şi tu Liga 1
Povestea spusă de Mihai Stoica după două decenii. Cum ar fi putut ajunge Nicolae Dică la Rapid: Viorel Tănase, antrenorul din acte al FCSB-ului, a fost omul decisiv: "Dacă nu suna el, cine ştie..."

FCSB a apăsat butonul de „restart” aşa cum declara Mihai Stoica în conferinţa de presă în care au fost prezentaţi Nicolae Dică şi Viorel Tănase. În spatele noilor ipostaze în care sunt puşi cei doi au rămas câteva legături solide care-i leagă pe Dică şi Tănase încă de pe vremea pe când amândoi activau ca fotbalişti.

În 2004, Nicolae Dică a făcut pasul la Steaua, iar fotbalistul, care a devenit decarul echipei, a fost unul dintre cei mai importanţi jucători ai „roş-albaştrilor” între 2004-2008, plecând mai apoi la Catania. Totuşi, cele două campionate câştigate cu Steaua (2004-2005, 2005-2006), Supercupa României (2006-2007), semifinala de Cupa Uefa şi victoria cu Dinamo Kiev (4-1) ar fi putut fi şterse din CV-ul lui Dică. 

Mihai Stoica a povestit, în cadrul conferinţei de la baza FCSB-ului de la Berceni, despre primul moment în care a fost interesat să-l transfere pe Dică: "Eu am avut intenţia de a-l transfera pe Nicolae Dică la Galaţi unde îl aveam jucător pe Viorel Tănase. Chiar acum mă gândeam dacă în 1997 sau 1998. El era la juniorii lui FC Argeş. Şi i-am sunat pe cei de acolo, el nu era în lotul seniorilor, am făcut o ofertă care a fost respinsă. După ani de zile, Viorel Tănase, în 2003, atunci când el era la Piteşti, m-a sunat într-o zi şi mi-a spus: Dar Dică nu te mai interesează? Eu eram la Steaua. Mi-a spus că intră în ultimul an. Atunci era Victor Piţurcă antrenor şi mi-a spus în primă fază: Mmm, la ce jucăm noi oare ne ajută?"

În cele din urmă, după un meci în care l-a avut adversar direct, Victor Piţurcă s-a hotărât să-l transfere pe Nicolae Dică, Viorel Tănase având un aport important la acel moment: "Şi după două luni m-a chemat Victor Piţurcă, după un FC Argeş - Steaua 0-0, şi mi-a spus că-l luăm. Şi în iarna aia a venit la Steaua. Dar dacă nu m-ar fi sunat Viorel Tănase, cine ştie... Pe el îl voia Rapidul unde era Dan Petrescu". 

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.