Povestea lui Tănase, decarul dorit de Steaua. EXCLUSIV – Puștiul din Găești, școlit la Pitești, și-a fixat ținta: „Îmi doresc să joc la EURO 2016”

Redactor:
Andru Nenciu
Povestea lui Tănase, decarul dorit de Steaua. EXCLUSIV - Puștiul din Găești, școlit la Pitești, și-a fixat ținta:
  • Publicat:
  • Actualizat:

Dincolo de bucuria de a juca fotbal cu zâmbezul pe buze, industria creată în jurul celui mai iubit sport din lume propune o serie de strategii. Una dintre acestea o reprezintă descoperirea, creșterea și vânzarea tinerelor talente. Cel mai elocvent exemplu în acest sens este oferit de Ajax Amsterdam, însă ideea a prins și în România, locul unde Gheorghe Hagi încearcă să implementeze un sistem sănătos într-un fotbal atât de ciudat.

  • ProSport l-a vizitat la Voluntari, la finele unei ședințe obișnuite de antrenament, pe mijlocașul dorit de Steaua, Florin Tănase
  • Puștiul face parte din clubul jucătorilor care au impresionat la Viitorul. Tănase știe ce-i lipsește jucătorului român: „Cred că fotbalistul român ar trebui să gândească mai mult”
  • Florin a marcat cu Vaslui (1-0), împotriva Coronei (4-0) și cu Pandurii (1-1).
  • Mijlocașul din Găești a crescut urmărind cariera lui Adrian Mutu, dar acum susține că este fan Hagi
  • Antrenorul de la Viitorul, Bogdan Argeș Vintilă, susține că elevul său se aseamănă în joc cu Lucian Sânmărtean. „Are o foarte mare personalitate”, spune fostul portar de la FC Argeș și FC Național
  • Florin Tănase s-a remarcat și în meciul cu Petrolul. La primul gol reușit de Gavra, decarul Viitorului a oferit pasa decisivă. În minutul 64, acesta a fost protagonistul uneia dintre cele mai mari ratări, când din șase metri, cu poarta goală, a lovit doar bara.

Datorită ambiției și perseverenței, rezultatele au început deja să se vadă în proiectul lui Gheorghe Hagi, iar fotbaliștii vânduți atât în țară, cât mai ales în străinătate, vin să întărească și mai mult proiectul gândit de „Rege”. Viitorul lui Hagi trece în acest sezon prin momente grele, dar chiar și așa s-au putut remarca o serie de fotbaliști de perspectivă.

Cupa generatoare de ambiții

Numele său este Tănase, joacă pe postul de extremă stângă, poartă numărul 10 pe tricou, crescut la Pitești. În pofida acestor detalii, nu este vorba despre decarul Stelei, Cristi, ci Florin Tănase. Legitimat la Viitorul în 20 11, fotbalistul de 19 ani a explodat odată cu startul returului, mai exact în 2014. Totuși, aventura sa la echipa mare, locul unde vizează să joace toți juniorii, a început în august, anului trecut. Era Cupa României, iar Florin Tănase a prins lotul de 18 în două rânduri: cu Unirea Slobozia (5-0) și cu Rapid (0-1). Nu a intrat din prima în focuri, însă a fost de ajuns să simtă parfumul jocurilor cu miză.

Primul gol în Liga I

23 februarie 2014 este una din zilele de referință ale lui Florin Tănase. Atunci era primul meci oficial al Viitorului din an, deplasare la Dinamo, foame de puncte. Chiar dacă alb-roșii se îndreptau spre o victorie, puștii lui Vintilă au reușit să întoarcă soarta și să câștige cu 2-1. Extrema stângă a alternat meciurile din postura de titular cu cele în care a rămas pe bancă, dar principala lovitură a dat-o în deplasarea de la Vaslui, de la începutul lui aprilie. Tănase a izbutit primul său gol în Liga I, însă greutatea provine din punctele câștigate de Viitorul. La aproape o lună distanță, Florin Tănase s-a mai remarcat o dată, tot în deplasare. De această dată într-un nou succes al echipei sale, la Corona, 4-0, prin golul doi al formației.

Remarcat de Hagi la un turneu zonal

Sigur, acestea sunt doar momentele frumoase. Înainte de ele, au fost multe clipe grele, în care doar un singur cuvânt a contat: munca. Născut la Găești în penultima zi a lui 1994, Florin Tănase nu are nimic de-a face cu județul originar, Dâmbovița. Dat fiind faptul că părinții l-au crescut la Pitești, șansele să se remarce au crescut remarcabil. Primul pas în fotbal l-a făcut la LPS Pitești, sub îndrumarea antrenorului Dumitru Cioran. Avea 6 ani în momentul în care s-a apucat serios de fotbal. A petrecut nu mai puțin de 10 sezoane la clubul argeșean, după care a urmat șansa vieții: un turneu zonal la Constanța, unde a fost remarcat de Gică Hagi. Apoi, a urmat adevăratul urcuș.

 

Florin Tănase pare un tip care știe ce-și dorește în viață. Cel puțin asta transmite privirea sa Foto: Bogdan Iordache


„Florin Tănase este un jucător cu calități deosebite. Are dribling, cum puțini jucători din Liga I au și are o marjă de creștere foarte mare. În momentul de față este un fotbalist talentat, care numai cu muncă poate să crească în valoare. Are personalitate și poate deveni un jucător bun. Eu îl asemăn cu Sânmărtean”

Bogdan Vintilă, antrenor Viitorul  


3 goluri a reușit fotbalistul de 19 ani al Viitorului în Liga I

760 de minute a strâns Florin Tănase pe prima scenă a fotbalului românesc

150.000 de euro este cota sa, conform transfermarkt.de


„La Bayern Munchen m-aș transfera”

Florin Tănase (19 ani) a acceptat să dialogheze cu ProSport. Discuția s-a purtat la Voluntari, locul unde își desfășoară antrenamentele Viitorul. Mijlocașul a rememorat principalele momente ale carierei și a mărturisit care sunt dorințele sale. În dialog a existat un moment interesant, în care acesta a dat dovadă de o maturitate ieșită din comun, în ciuda vârstei fragede.

Florin, ce înseamnă pentru tine fotbalul?
Fotbalul mi-a oferit totul. El reprezintă cea mai importantă parte din viața mea. Am jucat dintotdeauna din plăcere și vreau din tot sufletul să ajung cât mai sus.

Cum te-ai apucat de fotbal?
Destul de simplu: eram la școală și a venit domnul profesor prin clasă și ne-a întrebat cine vrea să meargă la fotbal, să vină la selecție. N-am stat prea mult pe gânduri și am mers la selecție. M-au păstrat fără probleme (surâde în momentul rememorării).

Ai jucat de prima dată dată în spatele vârfurilor sau atacant lateral?
Da. Când eram la Pitești, jucam în sistemul 4-4-2 la mijlocul terenului. Mereu domnul profesor îi spunea colegului meu din linia mediană: tu nu urci prea mult, lasă-l pe colegul tău, adică pe mine.

„Fotbalistul român ar trebui să gândească mai mult”

Cum ai făcut pasul spre academie?
A fost un turneu zonal la Constanța și echipa mea a jucat împotriva Viitorului. Domnul Hagi era în tribună și m-a remarcat.

A venit să vorbească personal cu tine?
Nu. Dânsul a vorbit cu domnul profesor și de-abia apoi m-au sunat și pe mine.

Aici, la academie, care crezi că este cea mai importantă lecție pe care ai învățat-o?
Trebuie să muncești ca să-ți câștigi un loc de titluar. Eu când am ajuns la academie, în primul an nu prea am jucat, eram rezervă. Am muncit și mai mult, am progresat, iar rezultatele s-au văzut, fiindcă am prins și locul de titluar mult vizat.

Ce calitate crezi că-i lipsește fotbalistului român?
Să gândească.

Nimic legat de principii fizice?
Sigur că trebuie să se afle la un nivel fizic bun, dar trebuie să gândească mai mult.

„În copilărie, idolul meu a fost Mutu. Acum este Hagi”

Pe viitor, la ce echipă ai vrea să evoluezi? Cei de la Steaua și-au manifestat interesul pentru tine…
Nu știu, nici nu m-am gândit. Deocamdată sunt la Viitorul, sper să-mi fac treaba cât mai bine aici. Vreau să-mi ajut echipa cât mai mult, astfel încât să scăpăm de la retrogradare. După…vom mai vedea.

Ce fotbalist ți-a marcat copilăria? Ai avut vreun idol?
Adrian Mutu a fost în copilărie. Iar acum este Hagi.

În momentul de față, dacă ai putea să te transferi la orice echipă din lume, ce ai alege?
Sunt o grămadă, e o listă cam lungă, dar îți dau un nume: Bayern Munchen.

Îți place fotbalul german sau stilul lui Guardiola?
Da, amândouă. Este un mix interesant în acest sezon la Bayern.

La națională, crezi că poți să calci pe urmele idolului tău, Gică Hagi?
Da, aș vrea din tot sufletul. Deja mi-am propus un obiectiv. Sper să joc la Campionatul European din 2016 (n.r. – va fi găzduit de Franța).

Care e cea mai mare dorință a ta în acest moment?
Să ajung cât mai sus și să fac performanță cu echipa națională.


Profil

Nume: Florin Tănase

Post: mijlocaș ofensiv, atacant lateral

Vârstă: 19 ani și 4 luni

Locul nașterii: Găești

Data nașterii: 30 decembrie 1994

Înălțime: 1,85 m

Greutate: 73 kg.

Picior de bază: dreptul

Principalele calități: dribling, viteză de execuție  


Articol scris de Mădălin Răducu

 

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Cât costă sicriul în care a fost depus trupul neînsuflețit al lui Costel Corduneanu. 'Stăpânul Moldovei', înmormântat regește!
Cât costă sicriul în care a fost depus trupul neînsuflețit al lui Costel Corduneanu. 'Stăpânul Moldovei', înmormântat regește!
Surprinzător! A văzut cine s-a calificat în semifinalele UCL și a spus clar ce echipă va câștiga trofeul
Surprinzător! A văzut cine s-a calificat în semifinalele UCL și a spus clar ce echipă va câștiga trofeul
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Pacienții care suferă de cancer colorectal se pot vindeca! Tratamentul revoluționar descoperit de medici
Pacienții care suferă de cancer colorectal se pot vindeca! Tratamentul revoluționar descoperit de medici
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. La ușa lui Bulă sună un neamț.- Nu vă supărați, mă puteți găzdui și pe mine la noapte? Plătesc bine
BANCUL ZILEI. La ușa lui Bulă sună un neamț.- Nu vă supărați, mă puteți găzdui și pe mine la noapte?…
Filmul exploziei care a devastat, azi noapte, un bloc din Craiova: Țipete de groază și oameni sub dărâmături care imploră să fie salvați
Filmul exploziei care a devastat, azi noapte, un bloc din Craiova: Țipete de groază și oameni sub dărâmături care imploră…
A fost SPART codul celui mai TEMUT criminal în serie din istoria Americii
A fost SPART codul celui mai TEMUT criminal în serie din istoria Americii
Ronald Gavril a apărut dezbrăcat în pat, alături de iubita lui, Anamaria Prodan: Viaţa nu se aşteaptă, se trăieşte!
Ronald Gavril a apărut dezbrăcat în pat, alături de iubita lui, Anamaria Prodan: Viaţa nu se aşteaptă, se trăieşte!
IMAGINILE DURERII 😢 Mama lui Costel Corduneanu s-a prăbușit de durere când a văzut sicriul cu trupul neînsuflețit al fiului său
IMAGINILE DURERII 😢 Mama lui Costel Corduneanu s-a prăbușit de durere când a văzut sicriul cu trupul neînsuflețit al fiului…
Schimbare în CODUL RUTIER din România. Când au voie șoferii să facă DEPĂȘIRI pe drumurile publice
Schimbare în CODUL RUTIER din România. Când au voie șoferii să facă DEPĂȘIRI pe drumurile publice
Ultimul mesaj al Anei, gravida dispărută în drum spre casă: Eu...
Ultimul mesaj al Anei, gravida dispărută în drum spre casă: Eu...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Istvan Kovacs, răplata unei prestații stelare: poate bifa o premieră fabuloasă pentru România
Istvan Kovacs, răplata unei prestații stelare: poate bifa o premieră fabuloasă pentru România
Cum puteţi să luaţi 40.000 de euro direct pe Revolut să vă plătiţi instant creditele de la alte bănci. Cât veţi da înapoi pe lună
Cum puteţi să luaţi 40.000 de euro direct pe Revolut să vă plătiţi instant creditele de la alte bănci. Cât…
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
Chefi la cuțite, sezonul 13. Cine sunt concurenții din echipa lui chef Richard Abou Zaki. Ei au primit tunica roz
Chefi la cuțite, sezonul 13. Cine sunt concurenții din echipa lui chef Richard Abou Zaki. Ei au primit tunica roz