Poveste de film! În urmă cu 10 ani muncea în construcții, acum e căpitanul Craiovei: „Am mers pe șantier ca să-mi pot cumpăra ghete de fotbal”

Redactor:
Cosmin Staicu
Poveste de film! În urmă cu 10 ani muncea în construcții, acum e căpitanul Craiovei: „Am mers pe șantier ca să-mi pot cumpăra ghete de fotbal”
  • Publicat:

Căpitanul Craiovei, Nicuşor Bancu (27 de ani), recunoaşte că nu visa să aibă o asemenea carieră, să ajungă să poarte banderola Ştiinţei şi să devină jucător de bază la echipa naţională a României, mai ales că acum un deceniu a lucrat pe şantier. „Bancone” spune că înainte de a debuta la FC Olt, în Liga a II-a, a muncit câteva luni în construcţii, pentru a câştiga banii necesari să-şi cumpere ghete de fotbal.

„Nici măcar când am ajuns la Craiova nu mă aşteptam niciodată să am acest parcurs. Am lucrat în construcţii, la 17 ani jumate, jucam în Liga a III-a şi am promovat în liga a II-a, până să înceapă campionatul, am lucrat în construcţii cu nişte prieteni, ca să îmi pot lua nişte ghete. Primii bani pe care i-am câştigat au fost tot la 17 ani jumătate, am luat 500 de lei, cu jumătate din ei am plătit rata la bancă, iar cu restul am făcut cinste familiei şi prietenilor cu un grătar.

Am avut probleme la fotbalul mare, fiindcă eu nu am avut practic juniorat. Jucasem în liga judeţeană, de la 14 ani, la mine în comună, dar nu ştiam să stau în teren, nu aveam cunoştinţe desppre aşezare, nimic, nici când am ajuns la liga a II-a. Fratele meu era mijlocaş stânga, iar eu fundaş stânga la mine în comună, asiguram banda echipei din comună” a povestit Nicuşor Bancu, la Oltenia TV.

Tatăl său a fost cel mai fericit când a ajuns la Craiova

Bancu a ajuns la Universitatea Craiova de la FC Olt, acum 6 ani, după ce fusese remarcat în meciurile directe din Liga a II-a.

„După promovare, au vrut să mă ia numai în probe pentru stagiul din Slovenia, dar m-am remarcat, iar în primul meci amical am dat şi gol şi astrele s-au legat şi a fost totul ok şi am rămas. Prima dată mi-au spus că nu mă opresc şi nu am dormit toată noaptea când am aflat că nu rămân, a doua zi nu am putut să dau o pasă, eram terminat, dar apoi a venit Jerry Gane, antrenorul de atunci, la mine şi mi-a spus că de fapt n-au vorbit serios. Eu m-am bucurat cum m-am bucurat, însă tatăl meu a fost cel mai fericit om, fiindcă el a fost toată viaţa suporterul Craiovei şi a fost un vis împlinit pentru el”, îşi aminteşte Bancu.

Accidentarea l-a făcut mai puternic

Nicuşor Bancu spune că a trecut mai uşor decât alţii peste accidentarea gravă, dublă fractură de tibie şi peroneu, suferită în 2014, într-un meci de Cupă, cu Viitorul, pe vechiul „Ion Oblemenco”.

„Acea accidentare pot spune că m-a făcut mai puternic, parcă m-a ajutat, că am ajuns căpitan la echipa pe care o iubesc şi apoi şi la echipa naţională. Se spunea că o să stau 7 luni şi am revenit în 5 luni şi jumătate, dar şi pentru că am lucrat mult să mă recuperez cu Alin Burileanu, la clinica lui, am lucrat şi suplimentar” a declarat Bancu.

„Ar fi dureros pentru noi să nu se mai joace acest campionat”

Fundaşul stânga al oltenilor spune că este nerăbdător să reînceapă campionatul, considerând că dacă s-ar îngheţa sezonul el şi colegii săi ar fi prejudiciaţi.

„Ne e dor de fotbal, mă bucur că o se reînceapă. Pe de altă parte, am făcut Paştele acasă cu familia după mulţi ani, dar totuşi nu voiam să se întrerupă campionatul, voiam să se joace. Credeam că e ceva temporar şi numai în China, dar treptat am luat în serios această problemă şi am ajuns să nu ne mai vedem cu persoanele apropiate. E bine că sunt totuşi puţine persoane afectate în România.

Eu am plecat la ţară, 8 zile nu am făcut nimic, m-am odihnit, apoi am făcut programul dat de la club. Am început să facem câte 3 antrenament şi nu m-am văzut cu restul colegilor încă. Sunt convins că se va relua campionatul, mai ales că avem şanse reale la titlu şi ar fi dureros pentru noi să nu se mai joace. Sper să câştigăm cât mai multe meciuri, să putem arăta ce am24 acumulat. Multe echipe nu au condiţiile pe care le avem noi, cred că avem un avantaj în pregătirea fizică şi poate conta acest lucru. Din fericire şi datorită domnului Rotaru, nu au fost probleme financiare la noi, nu pierdem nimic, nu suntem în situaţia altor jucători, care pierd bani” a declarat mijlocaşul oltean.

Lipsa publicului, principalul dezavantaj

„Chiar am vorbit zilele trecute cu tatăl meu, care de când am venit eu la Craiova nu a lipsit la niciun meci, iar acum nu va mai putea să vină pe stadion. Toată Oltenia vrea să câştigăm după mult timp un titlu, dar ne vor lipsi mult de tot fanii, se ştie că noi avem o susţinere importantă faţă de restul echipelor din Liga I. Nu am avut o problemă cu galeria, a fost o neînţelegere atunci, m-am băgat pentru Kelic atunci, pentru că am avut o relaţie foarte bună cu el, iar unii suporteri nu au înţeles şi au crezut că am ceva cu ei, dar s-a rezolvat totul”.

Unul dintre regretele lui Bancu din acest sezon este legat de eliminarea din cupele europene, în urma dublei cu AEK Atena, deoarece consideră că elenii nu au fost superiori în cele două partide.

„Am alergat mult în meciul de la Atena, 14 kilometri, pe o căldură sufocantă. Am fost determinaţi să ne calificăm acolo, acasă ne-am speriat degeaba, fiindcă am crezut că sunt foarte buni şi am văzut că nu ne sunt superiori, şi meritam să ne calificăm”, spune Bancu.

Preferă sistemul de joc 3-4-3

Nicuşor Bancu spune că postul de fundaş stânga îi convine cel mai mult, iar sistemul preferat este 3-4-3, cel folosit la Universitatea Craiova de Devis Mangia.

„Cel mai bun randament l-am dat cu domnul Mangia, sistemul 3-4-3 rămâne numărul 1, fiindcă pot pleca în atac şi să nu revin mereu. După ce a plecat domnul Mangia, au apărut critici, lumea nu a înţeles că s-a schimbat sistemul, voiau toţi să joc la fel de ofensiv. Mi se pare mult mai uşor să joc fundaş stânga, fiindcă am tot jocul în faţă. Am jucat şi mijlocaş de bandă şi mijlocaş central, ba chiar şi fundaş central, într-un meci de Cupa României, la Bacău. Pentru mine ar fi fantastic să joc la o echipă care joacă 3-4-3. Dar nu ştiu dacă în Italia, fiindcă Alex Mitriţă mi-a spus că e foarte greu acolo” spune Bancone.

Nu se mai gândeşte la un transfer extern

Deşi au fost multe zvonuri vis a vis de anumite oferte pe care le-ar avea din străinătate, Nicuşor Bancu spune că nu a existat o ofertă concretă, chiar dacă patronul Mihai Rotaru a scăzut pretenţiile, deoarece este vorba de un jucător care se află de 6 ani în Bănie.

„Nu am avut oferte importante, nici nu am vrut să plec, mă simt iubit la Craiova. Domnul Rotaru spune că nu ar ţine la preţ dacă ar apărea o ofertă foarte avantajoasă pentru mine, dar nu a fost cazul. Sincer, nu mă mai gândesc la plecare, vreau doar să mă liniştesc în vacanţă, fiindcă sunt fericit la Craiova şi cât voi juca va fi foarte bine” a adăugat internaţionalul Craiovei

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti Miuța
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti Miuța
”Cea mai frumoasă femeie din România”, gata de un gest necugetat după ce soțul ei a fost umilit: ”I-am văzut mașina”
”Cea mai frumoasă femeie din România”, gata de un gest necugetat după ce soțul ei a fost umilit: ”I-am văzut…
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest. Nu își mai poate privi copilul în ochi
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest.…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
E cutremur! Cine este blonda care aspiră la titlul de "noua doamnă Şoşoacă". Avem imagini-bombă!
E cutremur! Cine este blonda care aspiră la titlul de "noua doamnă Şoşoacă". Avem imagini-bombă!
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să nu îl citești!
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să nu îl citești!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se așteaptă la cel mai călduros 1 aprilie din ultimii ani
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se așteaptă la cel mai călduros…
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Transformare spectaculoasă a iubitei lui Laurenţiu Reghecampf! Corina Caciuc a uluit pe toată lumea
Transformare spectaculoasă a iubitei lui Laurenţiu Reghecampf! Corina Caciuc a uluit pe toată lumea
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
RUSIA, în lacrimi! A MURIT împușcat de 3 ori! S-a încercat imposibilul
RUSIA, în lacrimi! A MURIT împușcat de 3 ori! S-a încercat imposibilul
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului:
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu pot să-l privesc în ochi"
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
FABULOS! Cum a folosit primul pacient implantul cerebral Neuralink?
FABULOS! Cum a folosit primul pacient implantul cerebral Neuralink?
Prețul amețitor cu care se vinde un garaj din lemn în Brașov: „E inclusă și mașina în preț?
Prețul amețitor cu care se vinde un garaj din lemn în Brașov: „E inclusă și mașina în preț?"
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Veste ȘOC pe piața mașinilor electrice. Chinezii au lansat mașina care bate TESLA! - GALERIE FOTO
Veste ȘOC pe piața mașinilor electrice. Chinezii au lansat mașina care bate TESLA! - GALERIE FOTO
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup