Pot uriaş în Cupa Ligii, ediţia 2015-2016! Câţi bani va încasa câştigătoarea

29 iun 2015 6132 afişări Comentează şi tu Liga 1
Pot uriaş în Cupa Ligii, ediţia 2015-2016! Câţi bani va încasa câştigătoarea

Echipa câştigătoare a Cupei Ligii Adeplast va încasa la finalul ediţiei 2015-2016 suma de 400.000 de euro, cu 135.000 de euro mai mult faţă de sezonul trecut, conform hotărârii adoptate, luni, de Adunarea Generală a Ligii Profesioniste de Fotbal.

"În Cupa Ligii s-a modificat puţin modul de împărţire a banilor, astfel că la final, câştigătoarea trofeului va obţine 400.000 de euro", a anunţat preşedintele LPF, Gino Iorgulescu, într-o conferinţă de presă.

Steaua şi ASA Târgu Mureş, direct în sferturi

Având în vedere că în noul sezon al Ligii I vor participa doar 14 echipe, oficialul a explicat că primele două clasate în ediţia precedentă, Steaua şi ASA Târgu Mureş, nu vor participa în turul I al Cupei Ligii, ci direct în turul II. "Adunarea Generală a aprobat regulamentul de desfăşurare al Cupei Ligii Adeplast. În ediţia 2015-2016, după cum se ştie, sunt 14 echipe, dar am hotărât ca în prima fază să nu participe două echipe. Aşa că, în prima fază vor fi 12 echipe şi şase meciuri. Am stabilit ca primele două echipe din clasamentul Ligii I să nu intre în prima fază a Cupei Ligii, ci direct în faza a II-a. Iar după aceea se vor desfăşura eliminatoriu toate fazele, doar semifinalele urmând să fie tur-retur", a spus Iorgulescu.

Preşedintele CSMS Iaşi, Florin Prunea, şi managerul general al CS Universitatea Craiova, Felix Grigore, şi-au disputat, luni, cel de-al doilea loc de membru în Comitetul Executiv al FRF. Prunea a câştigat alegerile cu 9 voturi la 5, el urmând să ocupe alături de preşedintele CA al FC Steaua, Valeriu Argăseală, cele două locuri în Comitetul Executiv ce revin cluburilor din Liga I. "Pentru locul de reprezentant în Comitetul Executiv al FRF au fost doi candidaţi, Felix Grigore şi Florin Prunea. A câştigat Florin Prunea cu nouă voturi la cinci. El este noul membru în Comitetul Executiv, în locul domnului Horoba, a căruie echipă a retrogradat", a afirmat Iorgulescu.

Acesta a menţionat că preşedinţii de cluburil doresc reducerea taxelor de participare în Liga I şi Cupa Ligii, dar o decizie în acest sens se va lua în cadrul Comitetului Exeutiv al FRF. "Am discutat referitor la taxele şi penalităţile pentru campionatul Ligii I şi Cupa Ligii Adeplast şi am căzut de acord ca în următoarea perioadă cluburile să ne dea mai multe propuneri. Pentru că acestea au solicitat să se micşoreze un pic taxele. Consideră că taxele sunt cam mari şi se ştie foarte bine situaţia financiară a cluburilor. Aşa că aşteptăm propunerile lor şi apoi vom merge în Comitetul Executiv a FRF", a precizat preşedintele LPF.

Referitor la situaţia secretarului general al FRF, Gheorghe Chivorchian, cercetat penal pentru complicitate la abuz în serviciu pentru perioada în care activa la conducerea clubului FC Timişoara, Iorgulescu a afirmat: "Nu aş vrea să fiu în pielea lui Chivorchian. Nu doresc nimănui aşa ceva. Nu ştiu ce e acolo şi nu vreau să mi dau cu părerea. În Comitetul Executiv dacă se ridică această problemă (n.r. - de suspendare a lui Chivorchian) o să îmi spun şi eu cu părerea".

Adunarea Generală a LPF a mai stabilit mărirea corpului de observatori de la 24 la 30 de oficiali. "Am stabilit să îi aprobăm pe observatorii care au luat examenul pentru anul trecut, adică să nu mai dea testul anul acesta. Iar acum să dea doar cei noi, pentru a completa până la 30 de observatori", a mai spus Gino Iorgulescu.

Mediafax

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.