Poli Timişoara a cerut falimentul lui Dinamo! EXCLUSIV | Prima reacţie din tabăra "câinilor"

19 mar 2019 38230 afişări Liga 1
Poli Timişoara a cerut falimentul lui Dinamo! EXCLUSIV | Prima reacţie din tabăra "câinilor"

Reprezentanţii Politehnica Timişoara SA, fosta FC Timişoara SA, au depus o cerere la Tribunalul Bucureşti, prin care solicită intrarea în insolvenţă a societăţii Dinamo 1948 SA, deţinută în prezent de Ionuţ Negoiţă, anunţă site-ul www.supervizor.ro. Cum Dinamo 1948 SA s-a mai aflat în insolvenţă în ultimii cinci ani, societatea va intra direct în faliment, dacă Tribunalul Bucureşti le va da câştig de cauză bănăţenilor.

Suma pe care Dinamo o datorează nu ar fi una uriaşă, dar ar putea reprezenta lovitura fatală pentru club: "Conform celui mai recent raport de activitate al lichidatorului judiciar care se ocupă de falimentul Politehnica Timişoara SA, suma pe care Dinamo ar trebui să o plătească este de minimum 270.000 euro + TVA, bani care au legătură cu transferul lui Dorin Rotariu la CLUB BRUGGE KV", notează sursa citată.

Dorin Rotariu a fost transferat în 2013 de Dinamo, de la Poli Timişoara. "Câinii" au plătit 1.1 milioane de euro pentru transferul său. În 2017, Club Brugge a plătit 2.2 milioane de euro pentru Rotariu. Între timp, Timişoara a dispărut de pe harta fotbalului, dar avocaţii solicită plata sumei pe care Dinamo o datora societăţii din vest.

Contactat de ProSport, secretarul general al clubului Dinamo, Bogdan Bălănescu, a comentat situaţia: "Oricine poate depune o cerere, dar trebuie să aibă şi o bază legală când se întâmplă acest lucru. În principiu, Dinamo nu mai are niciun ban de plătit. Mâine vom emite un comunicat de presă în care vom explica întreaga situaţie", a spus oficialul "câinilor."

Dosarul de faliment, nr.7600/3/2019. Foto: www.portal.just.ro

În ianuarie 2019, lichidatorul judiciar Violeta Galai spunea că "există posibilitatea tranzacţionării pe cale amiabilă a diferendului, ca urmare a soluţiei favorabile pronunţate de Curtea de Apel Timişoara în dosarul de apel nr.4243/30/2017". Din moment ce avocaţii au depus la Tribunalul Bucureşti cererea de intrare în faliment a societăţii Dinamo 1948 SA, e clar că nu s-a ajuns la un acord.

Dacă instanţa le va da dreptate timişorenilor, societatea Dinamo 1948 SA va intra în faliment. În cazul lui Dinamo se judecă în continuare şi ieşirea din insolvenţă. Pe 19 aprilie va avea loc o nou înfăţisare în cazul ieşirii lui Dinamo din insolvenţă, în timp ce pentru cererea de faliment nu a fost fixat un termen de judecată.

În 2017, Ionuţ Negoiţă a fost trimis în judecată pentru că ar fi comis infracţiuni de complicitate la bancrută frauduloasă, în dosarul de insolvenţă a clubului Dinamo. Negoiţă e acuzat că ar fi votat atât direct, cât şi indirect, pentru aprobarea planului de reorganizare, chiar dacă ştia că nu erau cuprinse în acest plan active cu o valoare contabilă netă de 16.863.011 lei.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.