"Plecarea lui Mangia e cea mai mare greşeală". Panduru îl critică pe Rotaru şi îi arată calea spre glorie, alta decât Neagoe: "El e antrenorul care face Craiova campioană"

16 apr 2019 8466 afişări Liga 1
"Plecarea lui Mangia e cea mai mare greşeală". Panduru îl critică pe Rotaru şi îi arată calea spre glorie, alta decât Neagoe: "El e antrenorul care face Craiova campioană"

Cu Devis Mangia (44 de ani) plecat la jumătatea play-off-ului, Craiova se află în punctul în care trebuie să găsească un antrenor cu care să facă pasul spre următorul nivel, iar Basarab Panduru (48 de ani) e părere că cea mai bună alegere ar fi Victor Piţurcă (62 de ani). Totuşi, fostul internaţional, care nu e de acord cu debarcarea italianului, i-ar acorda o şansă lui Eugen Neagoe (51 de ani), primul antrenor de pe lista lui Mihai Rotaru.

"Când cineva vine acum după Mangia e obligat să ia campionatul. Nu mai poţi să zici locul 4, locul 5. Acum l-ai dat pe Mangia afară, deşi eu trag de două săptămâni un semnal de alarmă, e cea mai mare greşeală, deşi, eu acum văd, nici nu l-am dat afară, nici nu a plecat, nici nu i-am reziliat contractul, nu demisia, e prietenul nostru, poate ne trezim cu el săptămâna viitoare, după un meci. Nu au făcut bine ce au făcut. Au avut un antrenor bun, dar un antrenor care ar face Craiova campioană e Piţurcă. Dar Neagoe merită şansa asta, a muncit ani buni. cu rezultate, pentru a face pasul mai sus", a declarat Panduru, la Telekom Sport.

Condiţia pentru revenirea lui Piţurcă

După ce a fost demis de Răzvan Burleanu, în octombrie 2014, pentru a-i face loc neinspiratului Christoph Daum, Piţurcă a avut câteva negocieri cu formaţii româneşti, dar, de fiecare dată, a ales să nu dea curs ofertelor pe care le-a primit. Iar motivul nu ar fi legat de partea financiară a înţelegerii, ci de un context ceva mai amplu, pentru că fostul selecţioner se va întoarce doar dacă un patron de club îi va da pe mână un buget considerabil de transferuri, putere totală în club şi îi va asigura toate condiţiile necesare pentru înalta performanţă: "Victor Piţurcă se va întoarce în Liga 1 doar dacă i se aprobă toate condiţiile, dacă patronul îi satisface toate pretenţiile şi îi acordă putere deplină la club. Uitaţi-vă ce se întâmplă afară, antrenorii sunt manageri, stau toată ziua la teren şi se ocupă de echipă, nu vin trei, patru ore şi apoi pleacă acasă", a dezvăluit Adrian Porumboiu pentru ProSport.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.