Planul lui Lăcătuş pentru renaşterea Stelei. CSA implică ultraşii în luarea deciziilor. Clubul va fi finanţat de ŞASE investitori

6 ian 2017 17071 afişări Comentează şi tu Liga 1
Planul lui Lăcătuş pentru renaşterea Stelei. CSA implică ultraşii în luarea deciziilor. Clubul va fi finanţat de ŞASE investitori foto: Mediafax

Decizia Curţii de Apel Bucureşti prin care clubului lui Gigi Becali a primit interdicţia de a folosi numele ”Steaua” a fost punctul de plecare în planul celor de la CSA. Potrivit surselor ProSport, noul club care va porni din subsolul fotbalului românesc a pus deja la punct un proiect prin care să se asigure că echipa va funcţiona pe principii economice sănătoase. Cu Marius Lăcătuş vector de imagine, CSA Steaua urmează să demareze paşii necesari pentru a atrage la club potenţiali finanţatori, însă totul după o reţetă diferită de ceea ce s-a întâmplat la FCSB.

În primele şase luni sau, cel târziu, după următorul an forma de organizare a clubului de fotbal va permite oamenilor interesaţi să investească să vină alături de Steaua”, spun surse din Clubul Sportiv al Armatei pentru ProSport. La sfatul lui Marius Lăcătuş, forma de organizare va permite ca CSA Steaua să aibă mai mulţi acţionari. ”Deja sunt discuţii cu mai mulţi oameni de afaceri care să vină alături de club. Individual ei nu ar putea să susţină clubul în primele două ligi, spre exemplu. Însă planul este să se apropie şase astfel de potenţiali investitori care împreună să poată asigura bugetul necesar pentru lupta la nivel înalt chiar şi în Liga 1. Sfatul lui Lăcătuş a fost clar: nu trebuie să mai existe un singur investitor, nu trebuie să mai existe pericolul ca un singur finanţator să se joace cu destinele clubului”, spun aceleaşi surse.

Suporterii vor avea un reprezentant în conducerea Stelei

Ultraşii Stelei, în special cei de la Peluza Sud, au fost unii dintre cei mai importanţi aliaţi ai lui Florin Talpan în demersul său de a-i lua lui Gigi Becali dreptul de a se folosi de identitatea Stelei. Este şi motivul pentru care la sfatul juristului CSA, dar şi la dorinţa lui Marius Lăcătuş, un reprezentant al acestora va ocupa o poziţie executivă în noul club, urmând să intermedieze relaţia cu galeriile, dar să se şi asigure că ţelul ”Un club mai curat înainte de toate” nu va fi alterat de interese financiare ce pot apărea o dată cu revenirea în prim-planul fotbalului românesc. Mai mult, Florin Talpan urmează să fie şi el inclus în organigrama CSA Steaua după ce juristul şi-a exprimat clar punctul de vedere în acest caz. ”Doresc să se găsească o soluţie şi să pot ocupa un post în organizarea clubului, am muncit pentru ceea ce s-a obţinut până în prezent”, spunea recent Talpan pentru ProSport.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.