Piţurcă, atacat de Hizo după acţiunea din Spania! Selecţionerul, acuzat că şi-a bătut joc de Antal: "L-a luat degeaba" Papp, adus în discuţie: "De ce nu mai vine la lot?"

13 feb 2013 2990 afişări Liga 1
Piţurcă, atacat de Hizo după acţiunea din Spania! Selecţionerul, acuzat că şi-a bătut joc de Antal: "L-a luat degeaba" Papp, adus în discuţie: "De ce nu mai vine la lot?"

Viorel Hizo, aflat în cantonament cu FC Vaslui, în Turcia, este extrem de supărat pe Victor Piţurcă deoarece l-a convocat la naţională pe mijlocaşul Liviu Antal şi nu l-a folosit pe acesta nici măcar un minut. "Dulăul" este deranjat şi de faptul că returul Ligii I va începe mai devreme cu o săptămână, deoarece în aceste condiţii programul de pregătire al echipei sale a fost dat peste cap.

Domnule Hizo, aţi început în sfârşit treaba. Cum decurg antrenamentele în Antalya?

Acum este bine, la început mi-a fost mai greu pentru că am avut doar 17 jucători. În acest moment pot să desfăşor antrenamentele în efectiv complet, după ce au revenit şi fotbaliştii convocaţi la loturile naţionale.

Cum vi se pare faptul că i-aţi avut pe Antal şi pe Stanciu la loturile naţionale?

Sincer, sunt un pic mâhnit de situaţia lui Antal, deoarece nu mi se pare normal ce i s-a întâmplat. Nu este corect cum a procedat selecţionerul. Îmi iei de la echipă un jucător care îmi trebuie în pregătiri, îl aduci la echipa naţională şi faci cu el tot pregătire fizică. Faci câte două-trei antrenamente pe zi, iar în meciul Polonia nu îl bagi pe Antal nici măcar un minut pe teren.

Aţi încercat să discutaţi cu selecţionerul această problemă?

Eu nu am ce să discut cu selecţionerul, alţii sunt în măsură să facă lucrul asta. Însă, totuşi eu cred că în luna februarie, atunci când şi echipele de club sunt în pregătire, jucătorii trebuie să meargă la lot doar cu acordul conducerilor formaţiilor respective. Nu are rost să pun gaz pe foc, dar poate era mai bine ca Antal să rămână la echipa mea, aşa a stat pe drumuri şi aici în Turcia vom avea mult de munca.

Totuşi a fost vorba de o acţiune a echipei naţionale, nu?

Stai un pic, a fost vorba practic de o acţiune a unei selecţionate divizionare. Era cumva vorba de vreo dată a unei acţiuni oficiale? În trecut am avut o problemă asemănătoare cu Papp. După o astfel de acţiune mi-a venit accidentat la echipă şi nu l-am putut folosi într-un meci important.

Dar Papp, după evoluţiile la naţională, a prins un contract la Chievo Verona...

Păi, asta e problema! Cum se face că mergea constant la echipa naţională, iar după ce a ajuns la Verona nici nu l-am mai văzut convocat la lot. Înţelegeţi voi ce vreţi.

Trecem în alt registru. Returul Ligii I va începe mai devreme cu o săptămână. Cum vi se pare această decizie?

Cât de curând noi o să intrăm în cartea recordurilor. Cred că în ultimii ani am prelungit campionatul şi l-am început la alte date ori de câte ori am vrut şi nu am vrut.

Afectează cumva Vasluiul?

În mod sigur! Eu mi-a făcut un program de pregătire, iar acum această decizie mi l-a dat total pest cap. Spre exemplu, noi am semnat un program de jocuri, iar acum două dintre aceste partide trebuie anulate. Dacă, Doamne fereşte, echipele respective ne cer daune, cine le plăteşte?

Să vorbim şi despre echipă. S-ar putea ca până la urmă Marius Niculae să plece de la Vaslui. Cum o să vă decurcaţi fără el?

Asta este viaţa! Mă bucur pentru binele lui Marius, iar eu sper că în locul lui vom mai aduce un atacant.

Aveţi ceva nume pe listă?

Da! Deja am demarat negocierile cu doi atacanţi din străinătate, iar în cel mai scurt timp sper că măcar unul dintre ei va sosi la Vaslui.

Mihai Costea nu vă interesează?

Nu vreau să-l jignesc pe băiat, dar cred că dacă nu e în stare să se impună la Steaua, atunci cum credeţi că s-ar putea impune la noi?

Totuşi aţi transfera un jucător de la liderul Ligii I...

Nu uitaţi că în ultimii ani Vasluiul a ternimat mai mereu campionatul în faţa Stelei. În aceste condiţii îmi e greu să cred că Mihai Costea ne interesează.

Nici măcar Rocha?

E vorba de aceaşi problemă, aşa că nu mai are rost să comentez.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.