Pitbull cu suflet

18 iun 2009 16 afişări Liga 1
Pitbull cu suflet Pitbull cu suflet

În prima zi de vacanţă, Tony a fost mesagerul campaniei PRO TV „Sângele are viaţă” şi a devenit primul fotbalist din România prezent în baza de date a donatorilor de celule stem.
Fundaşul fără plămâni al CFR-ului, Antony da Silva, nu iartă nimic pe teren. Fuge de rupe pământul, lăsând de multe ori impresia că 90 de minute trec prea repede pentru el. Bagă fără nicio jenă capul în gheată, deşi nu poartă cască pe cap. Acestea sunt detaliile cu care Tony şi-a câştigat renumele de „Pitbull” în faţa fanilor din România. Franco-portughezul lasă însă toată răutatea la vestiar după finalul meciurilor, iar în timpul liber scoate la iveală o altă mină. „Eu şi Elodie (n.r. - soţia lui Tony) suntem nişte copii. Ne jucăm de-a viaţa”, mărturiseşte însuşi jucătorul clujenilor, cunoscut mai nou şi pentru inedita sa ocupaţie. Tony şi-a înfiinţat o fundaţie umanitară. A strâns fonduri pentru o şcoală specială din Cluj, unde învaţă copii cu probleme neuro-psiho-motorii, în pauza meciului de campionat CFR - Oţelul, însă „Pitbull” nu s-a oprit aici.

E gata să doneze sânge oricând
Luni, Tony s-a alăturat campaniei PRO TV „Sângele are viaţă” şi s-a prezentat, cuminte, la Clinica de Urologie şi Transplant Renal din Cluj Napoca. A făcut o analiză de sânge pentru a intra în baza de date a donatorilor de celule stem din România. „Viaţa e mai presus de orice. De asta am acceptat să intru în acest sistem de date, pentru a putea fi căutat oricând e nevoie de mine pentru a dona sânge unui bolnav. Sunt gata să renunţ chiar la o partidă de fotbal dacă e nevoie să ajut un om în suferinţă”, a mărturisit Tony, care a devenit primul fotbalist din România intrat în vizorul acestei baze de date. Iar gestul său nu s-a oprit aici. Le-a promis medicilor că la revenirea din vacanţă va aduce alţi colegi de la CFR pentru a fi înscrişi în baza de date.

4 ani de contract mai are Tony cu CFR, înţelegere prelungită în urmă cu o lună

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.