Petrolul – Astra 1-2. Inspirat, Șumudică revine cu victorie pe banca giurgiuvenilor. Echipa lui Rednic ajunge la cinci meciuri consecutive pierdute pe teren propriu, dar rămâne pe podiumul Ligii 1

Petrolul - Astra 1-2. Inspirat, Șumudică revine cu victorie pe banca giurgiuvenilor. Echipa lui Rednic ajunge la cinci meciuri consecutive pierdute pe teren propriu, dar rămâne pe podiumul Ligii 1
  • Publicat:
  • Actualizat:

La primul meci cu Marius Șumudică pe banca tehnică, Astra a câștigat pe terenul Petrolului, scor 2-1, prin golurile marcate de Seto și Alibec, respectiv Tamuz, și a urcat pe locul 5 în Liga 1.

Un meci între două echipe mediocre, sufocate de probleme financiare, partida de pe Ilie Oană a fost una modestă, care nu a semănat cu derby-urile tari pe care cele două echipe le-au jucat în ultimele sezoane. După o primă repriză ștearsă, în care cele mai mari ocazii au fost ratate de Ipsa și Enache, partea a doua a început cu golul marcat de Tamuz dintr-un penalty scos de Astafei, după un duel cu Nuno Pinto, în minutul 53.

A urmat o perioadă de dominare a Astrei, care nu a părut capabilă să pună în pericol poarta apărată de Pecanha. Șumudică a demonstrat, însă, ca are fler la schimbări. A mizat pe Budescu și Alibec în detrimentul lui Tembo și Fatai, inexistenți în prima parte a meciului, iar rezultatele pe tabelă au venit târziu. Mai întâi japonezul Seto a marcat după o centrare a lui Nuno Pinto, în minutul 83, pentru ca, în momentul în care tabela arăta minutul 86, Budescu să centreze excelent pentru Alibec, iar fostul atacant de la Inter să marcheze cu un vole superb, la colțul scurt.

În urma victoriei, Astra urcă de pe locul 7 pe locul 5, cu 44 de puncte și se apropie la patru lungimi de Petrolul, formație care a ajuns la cinci eșecuri consecutive pe teren propriu, dar care rămâne pe ultima treaptă a podiumului, cu 48 de puncte,

Petrolul – Astra 1-2 (Tamuz 53 / Seto 83, Alibec 86)

  • Petrolul: Pecanha – Alcenat, I. Filip, Ipsa,   Peteleu  (Fanchone 79) – De Lucas,   Satli – Astafei,   L. Marinescu, Nepomuceno (Pastorini 46) – Tamuz (Tchite 72)
     
  • Astra: S. Lung Jr. – Gorupec,   Găman, Ben Youssef,   Nuno Pinto – Seto, Laban – Enache, Tembo (Budescu 56), De Amorim – Fatai (Alibec 65)


23:20 Final de meci la Ploiești. O partidă salvată de ultimele 10 minute, în care Astra a reușit să întoarcă scorul și să-și treacă în cont primele trei puncte după o serie de șase meciuri consecutive fără victorie. Tamuz a deschis scorul din penalty, în minutul 53, pentru ca Seto, în minutul 83, și Alibec, în minutul 86, să înscrie golurile care i-au adus lui Marius Șumudică victoria la revenirea pe banca giurgiuvenilor.


23:15 GOOOOOOOOOOL ASTRA (ALIBEC 86). Ei bine, a meritat să așteptăm 86 de minute pentru a vedea un asemenea gol. Cei doi jucători introduși de Marius Șumudică pe teren în repriza secundă, Budescu și Alibec, au oferit una dintre cele mai frumoase reușite ale campionatului. Decarul giurgiuvean a preluat o minge, apoi a centrat perfect, iar fostul atacant de la Internationale Milano a șutat din prima, din vole, la colțul scurt și și-a adus formația în avantaj. Un gol superb, care mai spală din imaginea unui meci modest.


23:11 GOOOOOOOOOOOOL ASTRA (SETO 83). De nicăieri, giurgiuvenii reușesc să egaleze. Nuno Pinto își repară greșeala de la golul ploieștenilor, centrează foarte bine, iar japonezul își folosește experiența și viziunea în joc pentru a se întâlni la timp cu mingea, apoi reia cu capul, din careu și restabilește egalitatea. E 1-1, un scor echitabil, având în vedere modul în care a decurs partida.


23:00 Mai trecem în condică o schimbare: Tchite în locul lui Tamuz. În rest, meciul a rămas la fel cum vi l-am descris ultima dată. Mai avem vreo 15 minute. Cum ne-am luat gândul de la spectacol, nu putem aștepta decât finalul unui meci slab, între două echipe blazate.


22:52 Nu, nu a fost golul care să deblocheze meciul, așa cum speram, cel puțin nu până acum. S-a revenit la jocul slab spre foarte slab, în care Astra are mingea mai mult, dar nu e în stare să pună probleme reale. Șumudică mai face o schimbare și apelează la eternul talent Alibec, care intră în locul lui Fatai. Să vedem ce și cum.


22:43 10 goluri avea Tamuz în acest sezon, dar ultimul era marcat, atenție!, în luna august a anului 2014. Israelianul a arătat cum se bate un penalty, tare și pe colț, și ajunge astfel la cota 11. Șumudică schimbă imediat: intră Budescu și iese Tembo, cel mai slab om de pe teren.


22:40 GOOOOOOOOOOL PETROLUL (TOTO TAMUZ 53) Astafei obține un penalty, după o intervenție neglijentă a lui Nuno Pinto, care vede și cartonașul galben. Tamuz, golgheterul ploieștenilor, execută sigur, în forță și deschide scorul. Poate fi golul care să deblocheze această partidă.


22:32 S-a reluat meciul. Rednic schimbă primul, cu Pastorini în locul lui Nepomuceno, marcatorul golului ploieștenilor în victoria cu Steaua, de pe Național Arena, inexistent în prima parte.


22:17 E pauză la Ploiești, unde Petrolul și Astra au oferit 45 de minute modeste. Horațiu Feșnic a fluierat pentru ultima dată în prima repriză, nu înainte ca Ipsa să rateze o ocazie mare, după o lovitură liberă a lui De Lucas. Ne recitim în aproximativ 15 minute.


22:14 Banner-ul afișat de unii dintre fanii Petrolului. E corect scris din punct de vedere gramatical, așa că nu avem nicio problemă, dar absolut niciuna cu el, ba chiar îi felicităm pe fani pentru verticalitatea de care dau dovadă.


22:10 Dacă urmăreați constant Liga 1 în urmă cu câteva sezoane, apoi ați făcut o pauză, iar acesta este primul meci pe care-l vedeți, ați spune că Tembo nu e fotbalistul care încânta în trecut în tricoul Astrei. Astăzi a fost, probabil, cel mai slab om al primei reprize, la bătaie cu Ioan Filip. A greșit multe mingi, a alunecat de câteva ori, ultima dată în duel cu Astafei și a fost capăt de linie la multe dintre acțiunile echipei sale.


22:08 Au trecut 37 de minute, unele de la care, evident, așteptam mai multe faze spectaculoase. Jocul nu are un ritm deloc rău, dar ambele echipe au reale probleme când vine vorba despre pasele în ultima treime. Apar, inevitabil, greșelile tehnice și faulturile, dar nici fazele fixe nu sunt exploatate cum trebuie.


21:59 Meciul se încinge. Peteleu ratează prima ocazie, după un șut la colțul scurt apărat de Silviu Lung, apoi Ioan Filip face o greșeală nepermisă, care-l pune în poziție bună pe Enache. Aripa giurgiuvenilor intră în careu, șutează, dar execuția e prea slabă pentru a-i pune probleme lui Pecahna, unul dintre cei mai buni portari din Liga 1.


21:56 Vă spuneam că Budescu este omul responsabil cu spectacolul în jocul Astrei. Am să vă arăt și de ce. Mai jos, un gol de excepție marcat de decarul giurgiuvean în poarta lui Dinamo.


21:54 Comentatorul Digi Sport remarcă foarte bine că Petrolul nu are, sau mai bine zis nu mai are, un fotbalist capabil să coordoneze jocul. În acest moment, playmaker-ul petroliștilor este Marinescu, ajutat de Satli, după ce în acest sezon tribunele i-au văzut la lucru pe Mutu sau Teixeira. Nici Astra nu stă foarte bine la acest lucru. Budescu, omul responsabil cu spectacolul, e doar pe bancă.


21:51 Recunosc de pe acum că sunt șanse mari să mă fi înșelat cu privire la acest meci. E o partidă echilibrată, cu un mic plus pentru Petrolul, care ține mingea în posesie mai mult timp. Parcă am fi așteptat, totuși, mai mult de la 22 de jucători care nu au foarte multă presiune pe umeri pe acest final de campionat.


21:40 10 minute, nimic notabli, încă. O luptă la mijlocul terenului, câteva proteste ale lui Șumudică și un șut de la distanșță al lui Tembo, despre care știm sigur că poate trimite mai bine decât a făcut-o. Avem nevoie de răbdare, căci golurile ar trebui să vină și ele.


21:32 A început partida de la Ploiești.

21:26 Așa arată stadionul Ilie Oană cu fix cinci minute înaintea începerii meciului. În aceste condiții, ne întrebăm ce rost are ca LPF să programeze partidele de la ora 21:30, mai ales în perioada în care toată lumea profită de vacanța de 1 mai și dă fuga la mare.


21:19 S-a terminat meciul de la Iași. CSMS s-a impus, scor 2-0, în fața Ceahlăului. Din candidată la retrogradare, echipa lui Napoli poate ajunge în cupele europene. De cealaltă parte, Massone are mari șanse să ducă Ceahlăul în Liga 2. Mai avem 10 minute până la meciul serii în Liga 1.


21:11 Dacă cifrele pe care vi le-am prezentat mai devreme sugerează un ușor avantaj pentru oaspeți, cotele oferite de bookmakeri sunt echilibrate. Totuși, pariorii au mizat în ultimul timp pe Astra, a cărei cotă scade. Oare știu ei ceva ce noi nu știm? Puțin probabil.


 


21:04 O comparație a loturilor celor două echipe, din punct de vedere al valorii, conform transfermarkt.com. Astra are un lot mai scump, o echipă cu o medie de vârstă puțin mai mică, dar și mai mulți internaționali. Cum fotbalul nu e doar statistică și matematică, rămâne de văzut cât îl vor ajuta pe Șumudică aceste cifre.


20:46 O mențiune și pentru Cristi Balaj, unul dintre cei mai buni centrali ai României în ultimii ani, care astăzi a ajuns la meciul 300 în Liga 1. Mai jos puteți citi un interviu realizat de colegul Florin Caramavrov, în care arbitrul din Baia Mare spune multe lucruri interesante.


20:39 Dacă vă întrebați cum s-a înrăutățit situația de la cele două echipe, una dintre explicații poate fi numărul mare de tehnicieni care au luat loc pe cele două bănci tehnice. Petrolul a început sezonul cu speranțe mari, cu Răzvan Lucescu pe bancă, a urmat apoi o perioadă în care ploieștenii au fost conduși de Gigi Mulțescu, pentru ca Mircea Rednic să vină în iarnă ca potențial salvator. Dacă petroliștii au schimbat trei tehnicieni în acest sezon, Astra a avut patru antrenori: Daniel Isăilă, Oleg Protasov, Dorinel Munteanu și, mai nou, Marius Șumudică.


20:29 Meciul din această seară e unul special pentru Marius Șumudică. Unul dintre cei mai doriți antrenori din Liga 1, fostul atacant al Rapidului a antrenat în acest sezon la Concordia Chiajna, de unde a plecat cu scandal, pentru ca mai apoi să refuze oferte de la FC Brașov și Gaz Metan Mediaș. S-a întors pe banca Astrei, echipă pe care a mai condus-o în 2011, când formația patronată de Ioan Niculae evolua la Ploiești, și nu la Giurgiu.

10 etape a stat Șumudică pe banca Astrei în primul mandat, obținând patru victorii. Astăzi revine pe banca giurgiuvenilor, pentru a ajuta echipa într-o situație dificilă: cu rezultate slabe pe plan sportiv și cu mari probleme la nivelul conducerii, după condamnarea patronului la doi ani și jumătate de închisoare.


20:25 Bună seara! Sunt Cristian Voicu, iar pentru următoarele ore vă voi ține la curent cu tot ce mișcă la Ploiești, unde Petrolul va întâlni Astra. Știu că nu mai e derby-ul de acum un sezon sau două, știu că partida nu are importanța celei de aseară, dintre Steaua și ASA, dar cu Rednic și, mai ales, Șumudică pe bancă, avem șanse mari să asistăm la un meci spectaculos, între două formații care nu mai au mare lucru de pierdut în acest final de sezon.

Să spunem și că la această oră, în Moldova, CSMS Iași conduce pe Ceahlăul cu 1-0, prin golul marcat de Golubovic, fostul fotbalist al nemțenilor. Dacă scorul va rămâne așa, echipa lui Massone are cale liberă spre liga secundă.


Rămasă fără Dorinel Munteanu, care ș-ia dat demisia de pe banca echipei, locul său fiind luat de Marius Șumudică, Astra se deplasează în această seară, de la ora 21:30, pe terenul Petrolului, pentru cel mai interesant meci al zilei de joi din Liga 1, care va fi acoperit în format live blog pe www.prosport.ro.

Ambele echipe au probleme mari și un viitor incert, iar ceea ce în campionatele trecute era un derby pentru una dintre primele trei poziții acum s-a transformat într-un meci între două echipe care nu au certitudinea că anul următor le va găsi tot pe prima scenă a fotbalului românesc. Petrolul ocupă un onorant loc 3, cu 48 de puncte, și conduce un pluton de echipe incapabil să pună probleme primelor două clasate.

De cealaltă parte, Astra, aflată la al patrulea antrenor al sezonului, Marius Șumudică, e pe locul al șaptelea cu 41 de puncte,  iar trei puncte pe Ilie Oană ar ajuta-o să urce până pe locul al cincilea. Fără victorie în deplasare în Liga 1 din august 2014, giurgiuvenii au ajuns la șase meciuri consecutive fără victorie, interval în care au obținut doar trei rezultate de egalitate, cu Steaua, Pandurii și CS U Craiova.

În tur, cu Oleg Protasov și Gigi Mulțescu pe cele două bănci tehnice, meciul s-a terminat la egalitate, scor 0-0, pe terenul Astrei.

Petrolul – Astra, echipe probabile

Petrolul: Pecanha – Alcenat, I. Filip, Ipsa, Peteleu – Astafei, De Lucas, Satli, Pastorini – Tchite, Tamuz

Astra: Lung jr. – Gorupec, Găman, Ben Youssef, Nuno Pinto – Yahaya, Takayuki – Enache, Budescu, De Amorim – Fatai

 

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli pârjoliti, două…
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli pârjoliti, două…
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte; ANM anunţă o uşoară încălzire de la mijlocul săptămânii viitoare
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte; ANM anunţă o uşoară încălzire…
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a ţinut-o ascunsă
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a ţinut-o ascunsă
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Ciucă a dat VESTEA CEA MARE pentru milioane de români. Decizia care ar putea fi LUATĂ cât de curând
Ciucă a dat VESTEA CEA MARE pentru milioane de români. Decizia care ar putea fi LUATĂ cât de curând
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
FCSB – Rapid evidențiază o situație dezolantă pentru echipa lui Dan Șucu: giuleștenii au luat o decizie bizară
FCSB – Rapid evidențiază o situație dezolantă pentru echipa lui Dan Șucu: giuleștenii au luat o decizie bizară
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen