Petrescu, un nou mesaj pentru contestatari: “De ce se spune numele meu? Nu există în lume aşa ceva“. Verdictul pentru meciul cu Celtic: “Statui la fotbalişti, dacă îi eliminăm. Ne comparăm cu Celtic la ceva?”

3 aug 2019 2355 afişări Liga 1
Petrescu, un nou mesaj pentru contestatari: “De ce se spune numele meu? Nu există în lume aşa ceva“. Verdictul pentru meciul cu Celtic: “Statui la fotbalişti, dacă îi eliminăm. Ne comparăm cu Celtic la ceva?”

Dan Petrescu spune că s-a simţit atacat în presă şi după calificarea din Israel. “Asta e o întrebare pe care trebuie să le-o puneţi lor. Eu nu mai înţeleg moda asta. Iar s-a vorbit de numele meu. De ce se spune numele meu? În singura ţară din lume, unde avem şi noi recordurile noastre. Vorbim de alţii. Nu mai ştiu în câte ţări am antrenat şi în câte ţări am jucat, dar eu n-am mai întâlnit. Nu există”, a “tunat” Petrescu, cre n-a vrut să comenteze plecarea lui Andone de la FCSB: “Fiecare antrenor are geanta făcută, şi eu o am. Avem genţile făcute, dar nu am ce să declar despre ei. Trebuie să-i întrebaţi pe ei. Când vorbesc alţii despre mine mă supăr. Nu îmi place când vorbesc alţii de mine”.

“Mă bufnea râsul când spuneau că şansele sunt 50/50. Ei cu 3000 de euro îşi iau pantofi”

Antrenorul campioanei este de părere că viitorul adversar din Champions League este un colos al fotbalului european şi că şansele CFR-ului sunt foarte mici. Mai mult, Petrescu spune că cei care dau şanse egale de calificare campioanei României şi lui Celtic vor doar să pună presiune pe ei. “Celtic are o istorie incredibilă. Fanii lor sunt unici. Au fost meciuri în care veneau 25.000 de spectatori, într-o ţară străină, nu la ei în ţară. Odată ce intri în acea bază sportivă te simţi antrenor, fotbalist, om. Aş vrea ca toată România să o viziteze. Ceva senzaţional se întâmplă la Celtic. E o fabrică de fotbalişti. Mă bufnea râsul când ziceau că şansele sunt 50/50. Acolo toţi au salarii peste 1 milion. Vând jucători la echipele mari cu 30-40 de milioane, dar CFR e mai bună. Iar o presiune pusă de toată presa de fotbal. Ne comparăm noi cu Celtic la ceva? Cum a spus şi Hagi ieri, că unii jucători au fost întrebaţi ce salarii au şi au spus 3000. “Păi cu 3000 de euro noi ne luăm pantofi”. Ăştia au 100 de milioane buget, nu 50 ca şi Astana. Nu poţi să compari Astana cu Celtic. O echipă care ia an de an campionatul. Recunosc, campionatul lor nu e puternic, dar istoria lor spune că au câştigat şi Champions League. Spunea cineva că anul trecut i-a eliminat AEK Atena. Păi AEK Atena e nimeni? Nu joacă bugetul, dar în niciun caz nu putem spune că şansele sunt egale”, a spus Dan Petrescu.

“De ce e normal că am eliminat Maccabi şi Astana? Care e motivul? Câţi jucători am cumpărat noi, după ce am câştigat campionatul?”

Antrenorul spune că nu înţelege de ce calificările cu Astana şi Maccabi au părut normale, pentru că CFR nu s-a putut compara la buget cu cele două şi a adus doar jucători gratis. “Favorită e Celtic. Dacă noi putem face o minune, cum am făcut în ultimele două meciuri, chiar dacă nimeni nu vrea să recunoască. Chiar dacă presa spune că e normal că CFR i-a eliminat pe Astana şi Maccabi. De ce e normal? Care e motivul? Câţi jucători am cumpărat noi, după ce am câştigat campionatul? Toţi jucătorii au fost aduşi liberi. Burcă a costat 100.000, în rest toţi liberi. Dacă aveam şi eu buget măcar 10 milioane pentru transferuri, cum a zis şi Hagi, atunci spuneam şi eu că ne batem de la egal, la egal cu Celtic şi n-a fost surpriză că am eliminat Maccabi. Maccabi are jucători care câştigă între 500 şi 1 milion, toţi. Astana la fel, doar jucători de naţională, iar CFR ia doar jucători liberi. Şi cu jucătorii liberi am eliminat două echipe mai bune ca noi. Cu buget mai mare şi cu jucători mai buni. Dacă mai facem un miracol, bravo băieţilor! Să le facem statui, dacă eliminăm şi Celtic”, a spus Petrescu.

Articol scris de Vlad Măcicăşan

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.