Pelici, prezentat oficial la Braşov: "E cea mai valoroasă echipă cu care am lucrat, sper să profit de şansă"

23 sep 2013 1224 afişări Liga 1
Pelici, prezentat oficial la Braşov: "E cea mai valoroasă echipă cu care am lucrat, sper să profit de şansă"

Alexandru Pelici a declarat luni, într-o conferinţă de presă în care a fost prezentat oficial în calitate de antrenor principal al echipei FC Braşov, că gruparea ardeleană este cea mai valoroasă dintre formaţiile cu care a lucrat şi că speră că profite de şansa pe care o are.

"Trebuie să recunosc, am fost surprins de telefonul primit de la FC Braşov şi m-am întrebat de ce eu? Este o echipă importantă din fotbalul românesc şi sunt bucuros că mi s-a acordat această şansă. Îmi doresc foarte tare să nu dezamăgesc şi să am rezultate, pentru că, până la urmă asta e tot ce contează pentru un antrenor. Vreau să profit din plin de şansa pe care o am, de a antrena în Liga I o echipă de talia FC Braşov, care cu siguranţă nu merită locul pe care îl ocupă. Vreau să cunosc repede jucătorii, să ne apropiem unii de alţii şi să avem încredere. Este foarte important ca băieţii să aibă încredere în mine, dar am speranţe că acest lucru se va întâmpla după ce ne vom cunoaşte", a declarat Pelici.

Noul antrenor al ardelenilor a mai adăugat că FC Braşov reprezintă o piatră de încercare pentru el. "Sunt conştient că FC Braşov este o piatră de încercare şi sper să trec cu bine peste toate şi să facem treabă bună împreună. Vreau să duc mai departe munca începută de antrenorii care au fost înainte la Braşov, îi mulţumesc lui Aurel Ţicleanu, care am înţeles că a vorbit foarte frumos despre mine şi sper să nu dezamăgesc pe nimeni".

Prezent la conferinţa de presă, directorul general de la FC Braşov, Constantin Zotta a declarat că Alexandru Pelici poate considera că are în el un mare susţinător pe care îl va apăra indiferent cine va fi cel care are ceva de obiectat la adresa tehnicianului. "Eu sunt foarte bucuros că am reuşit să ne înţelegem cu Alexandru Pelici. Era foarte important să aducem repede un antrenor profesionist care să preia ce a lăsat Aurică Ţicleanu. Am luat multe date despre el şi avem numai cuvinte de laudă la adresa lui. Este un antrenor cu mare caracter şi poate să considere că are în mine un mare fan şi un susţinător care îl va apăra de câte ori va fi cazul, indiferent de numele celui care îl va ataca. L-am urmărit de multă vreme, Alex a mai fost în atenţia noastră şi mă bucur că am reuşit să îl aducem acum", a menţionat Zotta.

Oficialul a mai spus că şi fostul antrenor al echipei FC Braşov, Aurel Ţicleanu i-a vorbit foarte frumos despre Alexandru Pelici: "Se ştie deja, pentru că am mai spus-o, îmi pare tare rău că Aurel Ţicleanu nu mai este antrenor, dar trebuie să ştie că odată cu colaborarea noastră la FC Braşov el a câştigat în mine, un prieten pe viaţă. Ba chiar m-a felicitat pentru alegerea făcută şi a spus că Alex i-a câştigat respectul anul trecut, atunci când el era antrenorul Coronei iar Alexandru Pelici şi-a apărat corect şansele chiar dacă pentru el nu mai conta acel meci. Asta înseamnă mult şi spune multe despre un om".

Alexandru Pelici a semnat un contract doar până în vară, Constantin Zotta explicând şi motivul pentru care înţelegerea nu a fost mai lungă. "Se vede foarte simplu că viaţa antrenorilor la o echipă nu mai este cum era cândva, aşa că, am preferat să alegem o perioadă mai scurtă pe care să o prelungim, decât să tot reziliem contracte. Sincer, eu am încredere că Alex va face treabă bună la FC Braşov şi va rămâne la echipă, iar asta să fie ultima problemă, şi anume o prelungire a contractului", a precizat Zotta.

Mediafax

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.