Pedeapsa lui Şumudică, redusă de la 6 la 2 luni: sancţiunea intră în vigoare începând cu sezonul 2016-2017! Reacţia antrenorului

8 mar 2016 23104 afişări Liga 1
Pedeapsa lui Şumudică, redusă de la 6 la 2 luni: sancţiunea intră în vigoare începând cu sezonul 2016-2017! Reacţia antrenorului

Veşti bune pentru Marius Şumudică şi Astra. Antrenorul giurgiuvenilor poate sta pe banca echipei până la finalul sezonului.

Comisia de Recurs a decis să micşoreze suspendarea de şase luni dictată iniţial: Şumudică a primit o suspendare de doar două luni, pedeapsă care va intra în vigoare începând cu sezonul următor. Astfel, Şumudică îşi poate pregăti echipa până la finalul actualei stagiuni, urmând ca suspendarea de două luni să intre în vigoare o dată cu startul sezonului 2016-2017.

De asemenea, amenda de 100.000 de lei primită iniţial a fost redusă la 50.000 de lei. Marius Şumudică a fost apărat de fostul preşedinte al Comisiei de Recurs FRF, Dorin Silviu Sabău. (DETALII AICI)

"Decizia ne-a fost comunicată verbal. După-amiază sunt la antrenamente. Îmi era dor de băieţi, de iarbă, mă bucur că revin la muncă. Sunt mulţumit, sunt fericit. Amenda s-a redus la 50.000 de lei, dar asta nici nu mă interesează. Vor fi acum două meciuri grele cu un adversar rănit (n. red. Steaua). Va fi un play-off interesant"", a declarat Marius Şumudică la ieşirea de la Comisii.

Dorin Silviu Sabău, avocatul care a obţinut, marţi dimineaţă, reducerea la două luni a suspendării lui Marius Şumudică, spune că prima pedeapsă pentru pariere dată în fotbalul românesc nu trebuia să fie una exemplară.

"Asta ar însemna să ne întoarcem în perioada anilor '50. Nu se procedează cu pedepse exemplare. Se procedează conform legii şi regulamentului, cu sancţiune graduală, rezonabilă în raport cu gradul de vinovăţie şi pericolul prezentat. Dacă există, pericolul este minim. Nu s-a făcut niciun probatoriu în privinţa valorilor care sunt lezate, că ar exista intenţia de a afecta integritatea competiţiilor. Decizia este conformă cu regulamentul. La prima abatere, sancţiunea trebuie să fie mai puţin severă. Astea sunt regulile care trebuie respectate, în litera şi spiritul lor", a declarat avocatul Dorin Silviu Sabău, contactat de MEDIAFAX.

Întrebat dacă pedeapsa primită îl va împiedica pe Marius Şumudică să mai parieze, avocatul antrenorului a spus: "Mi se pare un om deosebit de serios. E responsabil, a înţeles ce înseamnă o astfel de situaţie. Este un om matur şi a înţeles că antrenoratul este singura activitate pe care o stăpâneşte".

Dorin Silviu Sabău susţine că semnalul dat de reducerea sancţiunii, de la 6 la două luni, şi a amenzii, de la 100.000 la 50.000 de lei, nu este unul nociv pentru fotbalul românesc: "Semnalul este foarte clar. S-a aplicat o sancţiune până la urmă, dar în limitele fireşti. Nu este minimă. Minima ar fi fost, după opinia mea, o lună de suspendare şi 10.000 de lei amendă".

Marius Şumudică va putea lua loc pe bancă la meciul cu Steaua de miercuri, din prima manşă a semifinalelor Cupei Ligii.

Într-o intervenţie telefonică la DigiSport, săptămâna trecută, Şumudică cerea clemenţă din partea Comisiilor: "Să mă lase să termin campionatul şi pe urmă să mă suspende".

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.