Patru greşeli de arbitraj care au schimbat soarta derby-ului dintre CFR şi FCSB! Crăciunescu a analizat "la sânge" cele mai controversate faze: "Penalty clar şi a vrut să echilibreze balanţa"

19 mar 2018 17489 afişări Liga 1
Patru greşeli de arbitraj care au schimbat soarta derby-ului dintre CFR şi FCSB! Crăciunescu a analizat "la sânge" cele mai controversate faze: "Penalty clar şi a vrut să echilibreze balanţa"

Fostul arbitru, Ion Crăciunescu, a analizat cele mai controversate faze ale partidei CFR - FCSB, scor 1-1. Expertul în arbitraj a identificat patru greşeli mari comise de Ovidiu Haţegan, care, susţine Crăciunescu, a influenţat şi a echilibrat pe alocuri jocul dintre primele două clasate. 

Spiritele au fost încinse de centralul din Arad, iar nervii au cedat la finalul meciului, cele mai acide replici venind dinspre FCSB. Gigi Becali şi Mihai Stoica au fost cei mai vocali, iar într-o măsură Ion Crăciunescu a validat lucrurile pe care cei doi reprezentanţi ai FCSB le-au avut de reproşat: ”Au fost momente de dezechilibru, prin nişte decizii ale lui Haţegan de nejustificat. Spun momente, pentru că Steaua avea un avantaj, la un moment dat, de un om în plus, dar l-a dat afară nejustificat pe Pintilii şi atunci vorbim despre un alt moment, pentru că s-a făcut 10 contra 10. Apoi, vorbim despre un alt moment pentru că şi CFR a avut un penalty, la 1-0, asta după ce primul penalty nu a fost. Dacă se marca atunci poate se făcea 2-0 şi altul ar fi fost rezultatul final", a declarat fostul arbitru în studioul DigiSport. 

Peteleu a fost eliminat în repriza secundă, dar Crăciunescu a identificat greşeala de dinainte: "În fine, i-a lăsat pe cei de la CFR cu un om mai puţin, când era un henţ înainte, alt dezavantaj. El a vrut să mulţumească pe toată lumea. Adică mai dăm acolo, apoi hai să ne uităm în partea cealaltă, poate echilibrăm balanţa. Nu asta înseamnă arbitraj, a făcut o partidă foarte slabă".

De asemenea, fostul arbitru susţine că primul gol a fost marcat în urma unei decizii luate greşit de Haţegan. CFR a intrat la cabine după ce centralul partidei a văzut un henţ în careu comis de Romario Benzar: ”În prima faza trebuie să vedem ce face jucătorul celor de la  CFR, cu numărul 19. Încearcă să joace mingea cu mâna şi îl păcăleşte pe Benzar. Îl prinde cu mâna depărtată de corp, vrea să-şi tragă mâna din calea mingii, dar fiind păcălit nu mai reuşeste. Eu nu dădeam penalty, nu e intenţie de a juca mingea cu mâna”, a declarat Crăciunescu pentru sursa citată. 

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.