Party de final de an. Steaua s-a distrat în ultimul meci al sezonul, 4-1 cu ASA, cu Popadiuc sau Onțel marcatori

  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Steliștii s-au „răzbunat” pe echipa încropită a ASA-ului, Chipciu fiind singurul marcator dintre titularii obișnuiți.
  • ASA a terminat meciul în 9 oameni, după eliminările lui Ciolacu și Gabi Mureșan, pentru loviri cu cotul.

În iarnă, Steaua și ASA impresionau prin transferuri. Reveniri cu nume grele, în frunte cu Marica și Mutu anunțau obiective mărețe, iar cei doi aveau ca obiectiv personal prezența la Euro. Steliștii își popuneau titlul, iar mureșenii se gândeau la cupele europene, cu astfel de jucători în lot. Patru luni mai târziu, cele două s-au întâlnit în ultima etapă, necăjite, cu obiectivele ratate și cu un joc fără niciun obiectiv. Rețeta „vedetelor” transferate n-a ieșit cum și-au dorit. Marica și Mutu n-au marcat niciun gol și de națională nici nu poate fi vorba, iar mulți dintre jucătorii celor două știau că joacă ultimul meci. În jocul „de palmares”, Reghecampf și-a propus să experimenteze. Papp și Toșca, fundași centrali, Tamaș, la mijloc, Bawab, titular. Ciorceri a experimentat și el, dar forțat de plecările în grup de la echipă. Chiar și într-un asemenea context, stadionul a fost plin la Mureș, amintind de vremurile când cele două se luptau pentru titlu. Steaua vinde bilete și de pe locul doi și a profitat de dezorganizarea adversarului să le și ofere ce doreau celor ce au cumpărat biletele. Marica a fost aproape de primul gol la Steaua, dar mingea a ocolit ținta (6), pentru ca apoi, Bawab, fotbalistul catalogat „de fotbal în sală” de Gigi Becali, să marcheze după o preluare ce i-a „trădat” tinerețea petrecută la Real și Barcelona (17).

Râpă, transportat la spital

Mureșenii au încercat și ei să participe la spectacol, dar Ciolacu a tras razant cu transversala (34). Bawab a mai trecut o dată pe lângă gol, dar a fost blocat de Stăncioiu (45), pentru ca apoi Ciolacu să-i spargă arcada lui Râpă. „Roșu” direct pentru atacant, 6 medici SMURD conducându-l pe fundaș spre spital, au fost măsurile imediate, semn că tragedia Ekeng își spune cuvântul.

Cotul lui Mureșan și golurile puștilor

Cu un om în plus, Steaua a început distracția. Chipciu a înscris după ce i-a driblat pe Candrea și Stăncioiu (49). Au urmat minutele „puștilor”. Popadiuc a fost primul care reușea golul de debut la Steaua, după o respingere ghinionistă a lui Stăncioiu (51).

Seara ASA-ului devenea și mai dezastruoasă, după ce Gabi Mureșan era și el eliminat. Cotul în fața lui Bawab l-a făcut să termine mai repede sezonul (64). Finalul de meci a fost ca o alergare ușoară pentru Steaua și infinit pentru ASA. Onțel, care abia ce a devenit major, avea să marcheze și el, după o gafă de amator al lui Gorobsov (67).

ASA a luat cât a putut din meciul cu Steaua, un gol marcat de Gorobsov, în ultimul minut, din penalty-ul obținut de Laurențiu Buș. Steaua termină relaxată sezonul în care a pierdut titlul, cu un meci ce a părut ca o petrecere de final de an, pentru fost campioană.


ASA Tg. Mureș – Steaua 1-4 (Gorobsov pen. 90 / Bawab 17, Chipciu 49, Popadiuc 51, Onțel 67)

Echipele de start:

  • ASA: Stăncioiu – G. Matei, Candrea, G. Mureșan, Pârvulescu (German 56) – Gorobsov, Brandan – Buș (Șut 90+2), Voiculeț (Muth 90+2), Borza – Ciolacu
  • Steaua:  Niță – Râpă (Popadiuc 46), Papp, Toșca, Momcilovic – Tamaș (Mihalcea 52), Bourceanu – Enache, Bawab, Chipciu (Onțel 60) – Marica

22:24 GOOOOOL ASA! Enache îl faultează în careu pe Laurențiu Buș și vede cartonașul galben. Penalty-ul e executat sigur de argentinianul Gorobsov care aduce o palidă consolare pentru mureșeni, care fac două schimbări în ultimul minut de prelungire. Șut și Muth intră pe teren 🙂


22:17 Se desprinde sentimentul că toți colegii încearcă să-l ajute pe Marica, poate, poate marchează și el un gol, dar încercările atacantului sunt sortite eșecului. E minutul 85.


22:11 Într-un meci în care au marcat Popadiuc și Onțel, Marica nu reușește în niciun fel să trimită mingea în poarta lui Stăncioiu. Mai încearcă și în minutul 79, cu un șut violent de la distanță, dar goalkeeper-ul mureșean se opune din nou.


22:05 E minutul 69 și asistăm la un gest care mai spală din imaginea tristă oferită de acest meci. Stăncioiu degajează mingea în afara terenului, iar întreg stadionul începe să aplaude în memoria lui Patrick Ekeng.


22:00 INCREDIBIL! Gabi Mureșan face un nou gest regretabil. Îl așteaptă pe Bawab, protejează mingea, apoi îl lovește imediat cu cotul în piept. Roșu evident și mureșenii rămân în 10. Imediat vine și pedeapsa, iar Onțel marchează după o greșeală mare a lui Gorobsov. Și Marica tot n-a marcat…


21:53 Reghecampf bagă și jucătorii tineri. În fața unei echipe ca a ASA-ului îți cam poți permite orice. Intră Mihalcea și Onțel, ies Tamaș și Chipciu. Mai sunt 30 de minute de chin pentru gazde.


21:46 GOOOOL STEAUA! ASA e groggy și aproape că lucrul acesta ne bucură. Marica șutează violent, Stăncioiu respinge, iar Popadiuc, aflat pe respingere, împinge mingea în poartă. E primul gol în tricoul Stelei pentru mijlocașul ofensiv de 21 de ani.


21:42 GOOOOL STEAUA! Doi dintre cei mai slabi jucători ai fostei campioane produc golul al doilea. Bourceanu pasează ca pe vremuri, Chipciu scapă singur cu portarul, Stăncioiu iese neinspirat și dă pe lângă minge, Candrea bagă o alunecare neinspirată, iar restul e istorie! 2-0 în minutul 49.


21:39 Intrarea lui Popadiuc nu schimbă mare lucru în sistemul lui Reghecampf. Enache va juca fundaș dreapta, iar fostul fotbalist de la Ceahlăul va juca în dreapta liniei ofensive.


21:35 Cornel Râpă a fost transportat la spitalul din Târgu Mureș pentru un control amănunțit. Din primele vești, starea sa nu este gravă, fiind conștient. Locul său e luat de Doru Popadiuc.


21:24 Și imaginea pe care n-am fi vrut s-o vedem atât de repede pe un stadion de fotbal.


21:21 Gest complet inutil al lui Andrei Ciolacu. Atacantul ASA-ului îl lovește cu cotul pe Cornel Râpă care se prăbușește pe gazon și este eliminat abia după ce arbitrul Iulian Călib observă că stelistul are fața plină de sânge. Intră și echipele medicale, cu ceva întârziere….

Ne întrebăm și noi ce am învățat din drama lui Ekeng dacă la câteva zile distanță vedem un astfel de gest. S-a terminat prima repriză.


21:17 Marica e aproape să-și treacă în cont un assist, dar Bawab ratează o ocazie mare. Fostul atacant de la Schalke și Stuttgart pasează bine printre doi adversari, dar șutul iordanianului e blocat de Stăncioiu. Gabi Matei vede cartonașul galben.


21:08 Marica are o nouă șansă de a-și trece în premieră numele pe tabela de marcaj într-un meci de Liga 1 din acest sezon, dar ratează din nou. Mai întâi șutul său e blocat de Gabi Mureșan, apoi a doua execuție e influențată de intrarea prin alunecare a lui Candrea și Stăncioiu reține fără probleme. Totuși, spre deosebire de alte meciuri, atacantul Stelei se mișcă destul de bine în această seară. E clar, însă, că nici adversarii nu sunt world class.


21:03 Steaua face un mic pas în spate, ASA presează, dar nu face decât să-și arate limitele ofensive. Ciolacu se luptă, încearcă, dar nu reușește mai nimic, Buș și Borza creează foarte puțin, iar Voiculeț nu s-a văzut. Tade e scos la încălzire.


20:54 ASA încearcă să dea o replică rapidă, iar o recuperare a lui Gabi Mureșan duce la o fază periculoasă. Borza îl depășește în viteză pe Papp, Ciolacu nu joacă mingea pentru că e în ofsaid, jucătorul ASA-ului scapă într-o poziție foarte bună, dar Toșca intervine la timp și blochează. Ritm bun în primele 25 de minute.


20:50 GOOOOOL STEAUA! Momcilovic centrază din stânga, Gabi Matei bâlbâie mingea în propriul careu, iar Bawab atât așteaptă. Iordanianul preia cam cum ar trebui să preia un fost fotbalist de la Real și Barca, șutează cu stângul la colțul lung, îl învinge pe Stăncioiu și își trece în cont primul gol pentru Steaua în Liga 1. Marica mai are de așteptat 🙂


20:45 ASA joacă parcă altceva față de meciul cu Viitorul, în care a încasat șase goluri. Steaua începe mai bine, dar mureșenii răspund printr-o acțiune bună a stelistului Pârvulescu. Enache îl faultează la marginea careului de 16 metri, dar arbitrul Iulian Călin nu dictează fault.


20:38 Ciprian Marica dă semne că încă poate juca fotbal. Brandan greșește inexplicabil, mingea ajunge la atacantul Stelei care îl evită ușor pe Candrea, apoi încearcă o execuție pretențioasă, cu interiorul, la colțul lung, și nu trimite departe de poarta lui Stăncioiu.


20:30 A început meciul, nu înainte de a se ține un moment de reculegere în memoria lui Patrick Ekeng. Un tricol negru, cu numărul 14, înconjurat de tot atâtea lumânări, și-a găsit locul pe gazon.


20:25 Mai avem doar cinci minute până la startul meciului. Mai jos puteți citi despre momentul special pe care cele două echipe l-au pregătit în memoria lui Patrick Ekeng.


20:15 Dacă pentru majoritatea fotbaliștilor de la ASA meciul din această seară nu are o miză aparte, în afară de o răzbunare tardivă pentru titlul ratat anul trecut, nu același lucru se poate spune despre Nicolas Gorobsov. Despre mijlocașul argentinian s-a scris că ar fi una dintre țintele Stelei în următoarea campanie de transferuri, iar o evoluție bună în această seară l-ar putea ajuta.


20:10 Anul trecut pe această vreme Steaua și ASA dădeau o luptă la baionetă pentru titlul din Liga 1. Bucureștenii aveau câștig de cauză, după o prestație formidabilă a Oțelului, deja retrogradată, la Târgu Mureș și tranșau un duel intens. Pentru că în fotbalul românesc lucrurile se schimbă cum bate vântul, ASA a devenit cea mai slabă echipă din play-off, s-a umplut de rușine la meciul cu Pandurii și are mari probleme financiare. Steaua are și ea probleme cauzate de ratarea titlului. Cât despre meciul din această seară, probabil va fi mai interesant decât Pandurii – Astra de aseară.


19:50 Avem și echipa de start a ASA-ului. Sunt titulari atât foștii steliști Gabi Matei și Pablo Brandan, cât și Paul Pârvulescu, fotbalistul împrumutat de Steaua la ASA. În schimb, Adi Mutu nu e pe foaia de joc 🙁


19:14 Steaua a anunțat echipa pentru meciul din această seară. Surpriză mare la mijlocul terenului, unde Tamaș e folosit închizător alături de Bourceanu. De asemenea, Marica mai primește o șansă.


Echipa lui Laurențiu Reghecampf joacă ultimul meci al acestui sezon din Liga 1 împotriva celei mai slabe echipe din playoff. ASA Tg. Mureș primește vizita vicecampioanei într-un meci care nu mai poate schimba cu nimic ordinea din clasament. Indiferent de rezultatul înregistrat în această seară, Steaua termină sezonul pe locul secund, iar ASA Tg. Mureș pe poziția a șasea.

Dacă mureșenii sunt la finalul unui sezon în care s-au confruntat cu probleme uriașe de efectiv, nici misiunea antrenorului bucureștenilor nu este mai ușoară. Reghecampf nu îi poate folosi pe Stanciu și pe Adi Popa, lăsați să se odihnească pentru meciurile naționalei, dar nici pe Marica, Hamroun, Filip și Muniru, toți accidentați. Mihai Pintilii va lipsi și el din pricina unei suspendări, astfel că în primul „11” ar putea apărea nume inedite precum Popadiuc sau Bawab.

În fața Stelei suntem neînvinși în ultimele sezoane și e normal să ne gândim la victorie. Mulți dintre jucătorii din lot ne vor părăsi la finalul sezonului, de aceea cred că e o oportunitate foarte bună de a ieși cu fruntea sus de pe teren„, a spus înainte de meci Daniel Stanciu, directorul sportiv al mureșenilor. Discursul i-a fost împrumutat și de Gabriel Mureșan, căpitanul lui ASA, cel care spune că „ne așteaptă un meci dificil, dar eu cred că suntem pregătiți să spălăm rușinea pe care am acumulat-o etapele trecute„.

Pe aceeași temă
Coincidenţa stranie dintre cele două mariaje ale lui Reghe! Ce s-a întâmplat după fix 13 ani
Coincidenţa stranie dintre cele două mariaje ale lui Reghe! Ce s-a întâmplat după fix 13 ani
Primele imagini de la accidentul în care a murit un pilot campion naţional. Maşina sa a căzut în apele Oituzului FOTO VIDEO
Primele imagini de la accidentul în care a murit un pilot campion naţional. Maşina sa a căzut în apele Oituzului FOTO VIDEO
Gestul lui Ronaldo a fost ironizat după meciul de pe Naţional Arena. Ce a făcut Andriy Yarmolenko
Gestul lui Ronaldo a fost ironizat după meciul de pe Naţional Arena. Ce a făcut Andriy Yarmolenko
„La naiba!” Imaginea zilei! Cum a aparut Messi la scurt timp dupa victoria in fata Uruguayului lui Suarez
„La naiba!” Imaginea zilei! Cum a aparut Messi la scurt timp dupa victoria in fata Uruguayului lui Suarez
Alimente diuretice care combat retenția de apă și te ajută să slăbești
Alimente diuretice care combat retenția de apă și te ajută să slăbești
Surpriză mare în audiențele TV din România. Ce s-a întâmplat cu emisiunea La Măruță de la Pro TV, în ziua în care prezentatorul a lipsit
Surpriză mare în audiențele TV din România. Ce s-a întâmplat cu emisiunea La Măruță de la Pro TV, în ziua în care prezentatorul a lipsit
Dan Capatos, despre Bianca Drăgușanu: „ Era un dulap umblător cu o greblă în gură. Dacă am fi avut toți ambiția ei, eram peste Japonia”
Dan Capatos, despre Bianca Drăgușanu: „ Era un dulap umblător cu o greblă în gură. Dacă am fi avut toți ambiția ei, eram peste Japonia”
Cornel, un tânăr poliţist din Deva, a murit într-un Trabant strivit, la Şoimuş. Agentul a intrat cu maşina pe contrasens
Cornel, un tânăr poliţist din Deva, a murit într-un Trabant strivit, la Şoimuş. Agentul a intrat cu maşina pe contrasens
Tinerii din Romania, luați în armată! MApN a făcut anunțul: Începe recrutarea!
Tinerii din Romania, luați în armată! MApN a făcut anunțul: Începe recrutarea!
Ce declanşează la FEMEI dorinţa de a FACE sex? Răspunsul cercetătorilor este neaşteptat
Ce declanşează la FEMEI dorinţa de a FACE sex? Răspunsul cercetătorilor este neaşteptat
Zlatan Ibrahimovic le-a arătat jurnaliştilor iPhone-ul lui său. Surpriza pe care au avut-o
Zlatan Ibrahimovic le-a arătat jurnaliştilor iPhone-ul lui său. Surpriza pe care au avut-o
Motivul pentru care Reghe a băgat divorț. Ce i-a făcut Prodanca! Ea și Gigi Becali
Motivul pentru care Reghe a băgat divorț. Ce i-a făcut Prodanca! Ea și Gigi Becali
Ştefania, ÎN SUTIEN la NUNTĂ! Iubita lui Speak a făcut furori printre invitaţi. Toată lumea a fotografiat-o
Ştefania, ÎN SUTIEN la NUNTĂ! Iubita lui Speak a făcut furori printre invitaţi. Toată lumea a fotografiat-o
Calendar ortodox duminică, 20 iunie. Ce este INTERZIS TOTAL de Rusalii!
Calendar ortodox duminică, 20 iunie. Ce este INTERZIS TOTAL de Rusalii!
Faliment de răsunet în România. Bătălia este aprigă
Faliment de răsunet în România. Bătălia este aprigă
Are 22 de ani și va moșteni imperiul Apple. Cum arată Eve Jobs, fiica lui Steve Jobs
Are 22 de ani și va moșteni imperiul Apple. Cum arată Eve Jobs, fiica lui Steve Jobs
Cele mai bune mașini second-hand premium pe care le poți cumpăra acum cu mai puțin de 7.000 de euro
Cele mai bune mașini second-hand premium pe care le poți cumpăra acum cu mai puțin de 7.000 de euro
Motivul ascuns pentru care nu vrei să pierzi un smartphone neprotejat cu parolă și amprentă
Motivul ascuns pentru care nu vrei să pierzi un smartphone neprotejat cu parolă și amprentă
NEWS ALERT. Ploile nu se opresc. ANM a emis un Cod portocaliu de ploi abundente în 12 judeţe din ţară şi Cod galben în mare parte din ţară
NEWS ALERT. Ploile nu se opresc. ANM a emis un Cod portocaliu de ploi abundente în 12 judeţe din ţară şi Cod galben în mare parte din ţară
BANCUL ZILEI – Darul iubitei și bikinii buclucași
BANCUL ZILEI – Darul iubitei și bikinii buclucași
Cele mai bizare practici din cetăţile dacice. Sex mistic în temple, dansuri în pielea goală şi spirale yoga
Cele mai bizare practici din cetăţile dacice. Sex mistic în temple, dansuri în pielea goală şi spirale yoga
Heidi Klum și-a arătat susținerea pentru Germania în „cel mai mic bikini”. Puține femei ar avea curajul, la vârsta ei
Heidi Klum și-a arătat susținerea pentru Germania în „cel mai mic bikini”. Puține femei ar avea curajul, la vârsta ei
Andreea Mantea a mărturisit că a fost bătută de tatăl fiului ei, Cristi Mitrea: ”Câte am îndurat, chiar și cu el în pântec”
Andreea Mantea a mărturisit că a fost bătută de tatăl fiului ei, Cristi Mitrea: ”Câte am îndurat, chiar și cu el în pântec”
Start la plajă! S-a dat proba costumelor de baie și avem cele mai HOT imagini
Start la plajă! S-a dat proba costumelor de baie și avem cele mai HOT imagini
Șocant: Podul suspendat de la Brăila are probleme înainte de finalizare. CNAIR a cerut o intervenție de urgență
Șocant: Podul suspendat de la Brăila are probleme înainte de finalizare. CNAIR a cerut o intervenție de urgență
FOTO. Otniela, fosta vedetă de la PRO TV, apariție incendiară pe plajă! Și-a arătat complet corpul în costum de baie
FOTO. Otniela, fosta vedetă de la PRO TV, apariție incendiară pe plajă! Și-a arătat complet corpul în costum de baie
FOTO. Imagini incendiare cu Ana Baniciu! Cum arată în costum de baie fata celebrului cântăreț Mircea Baniciu
FOTO. Imagini incendiare cu Ana Baniciu! Cum arată în costum de baie fata celebrului cântăreț Mircea Baniciu