PACT DE NEAGRESIUNE! FC Vaslui – Steaua 0-0!** Tatu și Florin Costea au refuzat victoria și prima de 10.000 de euro

PACT DE NEAGRESIUNE! FC Vaslui - Steaua 0-0!** Tatu și Florin Costea au refuzat victoria și prima de 10.000 de euro
  • Publicat:
  • Actualizat:

Cele două formații s-au temut una de cealaltă și niciuna n-a arătat că poftește la titlu

Derby-ul etapei a X-a a oferit puțin spectacol, dar mult nerv. Pe un frig neprieten cu fotbalul lui octombrie, Steaua și Vaslui s-au anulat reciproc într-un meci care putea fi decis încă din start de Florin Costea.

CLICK AICI PENTRU LIVE TEXT

Meciul european între FC Vaslui și Steaua nu a durat aseară decât 10 minute, adică exact atât cât roș-albaștrii au atacat încerând să-și recapete aura de echipă dominatoare pe care o tot invocă Ilie Stan de la instalare.

Încă de la start, steliștii au lăsat în hibernare cvartetul stelar din atac cu care Vasluiul defilează de un an și ceva și au început să preseze hotărâți spre poarta lui Cerniauskas. Cu un 4-2-3-1 inedit, pe care nu l-a mai etalat până acum în acest sezon, echipa lui Stan a surprins rapid. Florin Costea, aruncat în banda stângă, a creat un spațiu pentru Latovlevici, acesta a centrat în careu, iar Milanov a blocat, dar folosindu-se de cot. Era minutul 7 și profeția lui Gigi Becali, care cerea înaintea meciului un penalty de la Balaj, se adeverea.

Costea cel mare a vrut să fie erou, dar se pare că îi priesc doar finalurile de meci, ca și cu Oțelul, pentru că execuția sa de la var a fost extrem de slabă, iar Cerniauskas a parat lejer. Era abia minutul 7 și nici 180 de secunde mai târziu, Tatu rata a doua ocazie, după ce un șpiț trimis de el din interiorul careului spre vinclu a fost scos de același Cerniauskas.

Tatu a fost ratangiul șef
Aici s-a terminat și ospitalitatea gazdelor, pentru că Sânmărtean, Wesley și Adailton și-au intrat în ritm. Cei trei magicieni ai lui Hizo au încântat publicul cu un joc de pase elaborate și cu faze cursive, dar eficacitatea trioului a fost nulă.

Fără ocazii până la pauză, după ce dominaseră aproape total prima repriză, vasluienii au apelat la tactica șarpelui adormit. I-au lăsat pe steliști să mențină posesia și au preferat contraatacurile. În minutul 53, Adailton a pătruns pe un culoar, a primit o pasă inspirată de la Temwanjera, dar șutul său a fost blocat în ultimul moment. Steaua își putea trece în cont cele trei puncte în minutul 78, când a fost asediu la poarta lui Cerniauskas, dar Tatu a jucat rolul de ratangiu șef, înălțând incredibil o minge pe care scria gol.



UPDATE 18:50 – Adrian Porumboiu spune că nu crede în nereguli privind arbitrajul în partida cu Steaua:

„După ce l-am auzit pe Gigi Becali, cred că nici nu mă mai duc la meci. Sper să am și eu parte de erori din astea în favoarea mea, că până acum nu am avut decât ghinioane. Nu am niciun motiv să cred că va fi ceva necurat cu arbitrajul în această seară. S-ar putea ca ceea ce îmi dorește Gigi mie să i se întâmple lui”

a spus Porumboiu la Fanatik Show, pe DigiSport.



UPDATE 18:15:
Gigi Becali: „Am zis că azi vor marca toți cei trei atacanți ai noștri, Tibi Bălan, Tatu și Mihai Costea. Le-am zis să dribleze, să ajungă în careu, să obțină 11 metri și să nu-i lase pe ăștia de la Vaslui să joace. Vreau să văd ce o să zică Porumboiu după meci despre arbitraj. Îmi doresc mai mult ca niciodată să câștigăm după o greșeală de arbitraj, un gol din ofsaid, un penalty care nu a fost….ceva! Bine, eu glumesc acum” a spus Becali la Fanatik Show, pe DigiSport.


UPDATE 17:30 – Directorul sportiv al Stelei admite voalat statutul de favorită al echipei FC Vaslui, confirmând totodată absențele lui Tănase și Emeghara:

„Tănase nu va juca sigur contra lui FC Vaslui și nici Emeghara, care are o publagie ce îl va ține pe tușă încă o săptămână, cel puțin. Nu mi se pare că starea terenului, care e ud, va avantaja vreuna dintre echipe, ambele joacă pe aceeași suprafață. Ei au o ofensivă de apreciat, ăsta este punctul forte al Vasluiului, de aceea vom avea mult de alergat. Probabil, din cauza absențelor noastre, dar și din cauza faptului că la Vaslui va juca totuși Sânmărtean, în viziunea pariorilor ei pornesc ca favoriți, dar vom vedea ce va fi” a spus Răducan la Sport.ro


UPDATE 16.35: Casele de pariuri văd Vasluiul echipa favorită, cotele acordate fiind în jurul cifrei doi pentru o victorie, în vreme ce un succces al Stelei ar putea mări suma investit aproape de patru ori. Mai jos aveți cotele la cele mai importante case de pariuri

Cine conduce la pauză:

Scor corect:


UPDATE 16:00 – Președintele vasluian Constantin Zotta anunță că derby-ul cu Steaua se va disputa în condiții optime, în ciuda vremii defavorabile. „Vremea este închisă la Vaslui, a plouat, însă terenul se prezintă în condiții foarte bune. Cred că vom avea un meci de calitate europeană. Ne dorim doar victoria, egalul nu ne folosește. Este exclusă această variantă” a spus Zotta la Sport.ro.



UPDATE
15:00 @Lippi: „Știe cineva ce cota este la 5-1 ptr Vaslui?

5-1 are cotă 81, 6-1 – 301. Cele mai „probabile” scoruri în viziunea caselor de pariuri sunt 1-0 și 1-1, ambele cu cotă 6.


14:35 O victorie clară la Vaslui i-a adus Stelei ultimul titlu din palmares. În 2006, formația pe atunci „din Ghencea” câștiga fără drept de apel pe terenul moldovenilor, în ultima etapă, scor 4-0. Rezultatul aducea Stelei al 23-lea titlu din istorie și îi provoca o criză de nervi a lui Adrian Porumboiu care și-a acuzat echipa de blat fără menajamente.

Iată rezumatul partidei care a adus ultil titlu Stelei:


07.06.2006 – FC Vaslui vs. Steaua Bucuresti 0-4 de rosalbastru08


13:20 „Iliesta” a dezvăluit că oferta lui Becali a venit chiar când își planifica un stagiu de pregătire în Spania, unde ar fi urmat să asiste la antrenamentele conduse de Guardiola și Mourinho, însă, deși a fost nevoit să-și amâne „excursia” pentru câteva luni, dovește că i-a „studiat” deja pe cei doi tehnicieni.

Forțat de multiplele accidentări ce i-au lovit pe jucătorii stelei, Ilie Stan va improviza în meciul cu Vaslui, cu o metodă „împrumutată” de la tehnicianul Barcelonei. Guardiola a avut probleme majore pe axul central al defensivei în ultimele sezoane și a apelat la jucători obișnuiți să evolueze pe alte posturi. Javier Mascherano (la bază închizător) și Eric Abidal (fundaș stânga) au fost cei doi fotbaliști mutați de Pep în centrul defensivei atunci când Pique sau Puyol au avut probleme, iar mutarea a dat aproape de fiecare dată rezultate.

Pe același sistem, Stan a pregătit meciul cu Vaslui cu Brandan pe post de fundaș central. Argenitinianul s-a făcut remarcat inițial pe postul de fundaș stânga, dar a dovedid că se descurcă excelent și ca închizător, iar acum a venit momentul să mai încerce un post inedit.


11:45 Stelei în merge bine cu Cristi Balaj la centru, dar nu și în derby-urile jucate în deplasare. În ultimii 10 ani, Steaua a reușit să se impună doar în fața CFR-ului, însă asta s-a întâmplat în 2004, când clujenii erau o echipă proaspăt promovată în prima ligă și nu putea emite pretenții în lupta pentru titlu.

„Derby-urile” disputate de Steaua în deplasare, cu Balaj la centru:

2001: Rapid – Steaua 1-1

2003: Rapid – Steua 1-1

2004: CFR – Steaua 0-2, Poli Timișoara – Steaua 1-1

2005: CFR – Steaua 1-0

2010: Urziceni – Steaua 2-2, Rapid – Steaua 0-0

2011: Poli Timișoara – Steaua 1-1


ECHIPELE PROBABILE:

Vaslui 4-2-3-1: 12 Cerniauskas – 20 Milanov, 3 Papp, 26 Farkaș, 11 Milisavljevic – 30 R. Costin 5 Zmeu – 10 Adailton, 80 Wesley, 18 Sânmărtean – 19 Temwanjera

Rezerve: 22. Puia – 8. Gheorghiu, 9. Bello, 21. Balaur, 25. Gerlem, 88 Buhăescu , 77 Jovanovic

Absenți: Bălace, Gladstone, Annang ( accidentați) Pavlovic (suspendat)

Antrenor: Viorel Hizo

Steaua 4-4-2: 1 Stanca – 23 Geraldo, 18 Martinovic, 5 Brandan, 14 Latovlevici – 77 Tatu, 5 Bourceanu, 11 Prepeliță, 30 Tibi Bălan – 24 Rusescu, 90 Nikolic

Rezerve: 95. Cojocaru – 3. Emeghara, 7. Florin Costea, 19. Lupu, 26 Bicfalvi, 27. Năstăsie

Absenți: Tătărușanu, Răduț, Tănase, Mihai Costea, Dorinel Popa , Galamaz, Gardoș (accidentați) Iliev (suspendat)

Antrenor : Ilie Stan

Stadion: Municipal Vaslui, Bilete: 10 lei Peluze, 20 lei Tribuna I și Tribuna II , 40 lei Tribuna 0


Ilie Stan a debutat cu o victorie la Steaua, 2-1 în fața campioanei Oțelul Galați. Pentru roș-albaștri urmează alte două meciuri „de foc” în Liga 1, cu FC Vaslui și Rapid.

Antrenorul Stelei a prefațat derby-ul acestei etape, cu FC Vaslui și a dezvăluit și cum își va motiva jucătorii înaintea meciului din Moldova.

De partea cealaltă, după ce ProSport a publicat modul în care Ilie Stan îi pregătește pe jucători pentru meciul cu Vaslui, Hizo a replicat ironic. VEZI AICI DETALII.



Partida FC Vaslui – Steaua se va disputa duminică, de la ora 21:30, LIVE BLOG pe www.prosport.ro. Derby-ul etapei are acoperire TOTALĂ‚ pe www.prosport.ro! Facem LIVE BLOG la FC Vaslui – Steaua! Duminică, pe tot parcursul zilei, redactorii, reporterii și fotoreporterii ProSport te vor ține la curent cu toate detaliile despre derby!

Informații în timp real, poze și reacții, într-un LIVE BLOG pe care nu ai voie să-l ratezi! Rămâi pe www.prosport.ro, pentru că ȘTIM CE ÎNSEAMNĂ‚ SĂ‚ FII SUPORTER!

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Total bizar: iubita l-a pus să semneze un contract: ”Era foarte supărată!” Ce e obligat să facă și lucrurile interzise
Total bizar: iubita l-a pus să semneze un contract: ”Era foarte supărată!” Ce e obligat să facă și lucrurile interzise
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Ancuţa Popoviciu rămâne judecătoarea dosarului de la 2 Mai. Judecătoria Mangalia a respins defintiv cererea de abţinere
Ancuţa Popoviciu rămâne judecătoarea dosarului de la 2 Mai. Judecătoria Mangalia a respins defintiv cererea de abţinere
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Ion Țiriac a plătit un preț obscen și a așteptat cinci ani să o primească. Miliardarul este acum în extaz! Imagini colosale
Ion Țiriac a plătit un preț obscen și a așteptat cinci ani să o primească. Miliardarul este acum în extaz!…
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
E strict interzis în România dacă stai la BLOC. Se face ÎNCHISOARE
E strict interzis în România dacă stai la BLOC. Se face ÎNCHISOARE
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au cunoscut celebritatea
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
De ce suntem penultimii în UE la salarii și primii la creșterea prețurilor. Expert: „Inflația e mama tuturor taxelor”
De ce suntem penultimii în UE la salarii și primii la creșterea prețurilor. Expert: „Inflația e mama tuturor taxelor”
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen