"Păcatele" lui Andrei Vlad, aduse în faţă de olteni! Oamenii din jurul U Craiova au intervenit şi nu au uitat cum a plecat

1 sep 2018 11238 afişări Liga 1
"Păcatele" lui Andrei Vlad, aduse în faţă de olteni! Oamenii din jurul U Craiova au intervenit şi nu au uitat cum a plecat

"Mă pedepseşte Dumnezeu pentru că l-am furat pe Vlad de la Craiova”, a identificat Gigi Becali cauza eliminării din Europa League. "Furtul” de care aminteşte şeful FCSB a costat însă 400.000 de euro, iar Craiova are şi 10 procente dintr-un eventual transfer. E adevărat, conducătorii Universităţii Craiova s-au arătat deranjaţi de modul cum FCSB l-a transferat pe portarul care avea atunci 18 ani şi jucase un singur meci în Liga I, dar vina le-a aparţinut, deoarece nu avea nicio clauză stipulată în cazul în care şi-ar fi denunţat contractul, care se mai întindea numai pe încă un an.

Vlad a trecut de la 350 de euro pe lună, cât câştiga în Bănie, unde juca la „satelit”, în Liga a III-a, la nu mai puţin de 10.000 de euro lunar şi la statutul de „Messi al portarilor”, atribuit de Gigi Becali. Acesta îl putea achiziţiona pe o sumă mult mai mică, dar nu a mai dorit să aştepte 12 până la 24 de etape, cât ar fi fost suspendarea jucătorului, după rezilierea unilaterală a contractului, Vlad fiind şi internaţional de juniori. Tânărul goal-keeper era nemulţumit la Craiova nu neapărat de salariu, ci pentru că atunci când familia sa a avut probleme financiare nu a fost ajutat de club.

Oamenii care au lucrat cu Andrei Vlad la Craiova spun că el nu trebuia forţat, ci promovat treptat, pentru a căpăta încredere. "Este un copil foarte bun, foarte cuminte, inteligent, l-am avut de la 11 ani la şcoala mea de fotbal, de când l-am adus de la Târgovişte. Nu comentez eu ce ar trebui să facă FCSB, dar îmi pare rău că a plecat de la noi, fiindcă este un băiat deosebit” spune Silviu Bogdan, manager al centrului de copii şi juniori la Craiova.

Cătălin Mulţescu l-a avut şi el sub comandă la Craiova şi spune că tânărul portar nu trebuia să facă pasul spre FCSB de la 18 ani. „S-a grăbit, putea să mai aştepte, fiindcă la Craiova avea posibilitatea de a apăra, avea şi linişte. Debutase deja în Liga I, avea şansa  de a creşte. A pus alte lucruri înaintea fotbalului, părerea mea este că a făcut o mare prostie plecând de la Craiova, acolo toată lumea îi dorea binele. Eu am discutat cu el când eram la Universitatea, am avut discuţii interminabile, l-am pregătit un an pentru debutul acela în meciul cu Viitorul, în care a apărat excelent, a fost impecabil. A apărat şi la echipa a doua, şi la juniori republicani, am făcut cu el antrenamente specifice, m-am şi ataşat de el.

Are calităţi în primul rând fizice pentru acest post, apoi stă bine şi tehnic, intuieşte şi jocul bine, este inteligent. Dar ca portar trebuie să fi la 100 % din punct de vedere mental. Trebuie să nu-ţi pierzi pentru o clipă concentrarea. Cred că apropiaţii ar trebui să fie alături de el acum, familia, cei de la echipă. Ar trebui să plece la o altă echipă, să stea la coadă şi când prinde momentul să nu mai iasă din poartă. Pare puţin schimbat faţă de perioada în care am lucrat eu cu el, nici apărarea FCSB nu este în cea mai bună formă”, a spus Cătălin Mulţescu.

Dacă în acest sezon italianul Pigliacelli a fost sigur, în stagiunea trecută Craiova a avut probleme mari pe postul de portar, deoarece moldoveanul Neculai Calancea a avut un sezon execrabil, iar acum ajuns să apere la echipa a doua, iar elveţianul Mitrovic nu a convins nici el pentru a continua în Bănie, Universitatea neactivând clauza de prelungire a contractului.

Silviu Lung senior, care l-a pregătit pe portar atât la Universitatea Craiova, dar şi la şcoala de fotbal a lui Silviu Bogdan, spune că greşelile i-au aparţinut atât lui Vlad, fiindcă a plecat de la Craiova, unde ar fi avut mediul propice pentru a-şi dezvolta calităţile, dar şi celor de la FCSB, care l-au forţat imediat după ce a plecat Niţă, fără niciun meci pregătitor, iar acum a revenit în poartă cu o mare presiune, el fiind folosit în meciuri foarte importante, precum cele cu Lazio, cu Dinamo sau acum, cu Rapid Viena.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.