Opt luni de coşmar pentru Claudiu Tudor

16 dec 2009 82 afişări Liga 1
Opt luni de coşmar pentru Claudiu Tudor Opt luni de coşmar pentru Claudiu Tudor

Când toţi jucătorii se pregătesc de vacanţă şi se gândesc lacele câteva săptămâni de relaxare, un fotbalist al Astrei de abiaaşteaptă să înceapă antrenamentele! După opt luni de coşmar, cuoperaţii, cârje, gips şi suferinţă, mijlocaşul Claudiu Tudor esteapt pentru a încerca revenirea în fotbalul de performanţă.

Pe 13 decembrie s-au împlinit 8 luni de la operaţia suferită dejucătorul care debuta în liga I, în primăvara lui 2002, la doar 16ani, în tricoul Petrolului! Accidentarea a survenit în timpulantrenamentului, când efectua sărituri peste gărduleţe.

Şi pentru că, "aşa este în România", jucătorul a avut foarte multde pierdut pentru că nu a făcut operaţia imediat dupa accidentare,adică la 24-48 de ore, pentru a nu se produce calcifieri masive petendonul rupt. Tudor spune că: "din păcate pentru mine, eu m-amoperat la 13 zile de la accidentare! Chiar şi atunci a fost nevoiede ajutorul doctorului Mircea Miu şi a maseurului Roman Viorel,acesta din urmă avându-l pe ginerele său ca asistent alprofesorului Lascăr. Trebuia să astepti cel puţin 1 luna pentrua-ţi veni rândul la operaţie, doctorul fiind foarte solicitat,prof. Lascăr fiind recunoscut ca cel mai bun chirurg plastician dinţară, eu am reuşit după nici două săptămâni" - povesteşteClaudiu.

După operaţie a fost necesară imobilizarea piciorului cu o atelăgipsată pe o perioadă de 6 săptamâni. Tudor spune că: "după ce amrenunţat la atelă am început practic să învăţ să merg din nou,urmând o lună de "navetă" la Câmpina, la profesorul Mehedinţi,pentru fizioterapie".
De abia după 3 luni, jucătorul a început să efectueze alergăriuşoare sub îndrumarea fizoterapeutului de la Astra, Radu Vasilcan,un alt om căruia Tudor îi este recunoscător. "A urmat o perioadăde reînvăţare a alergării, de exerciţii specifice pentrumobilitatea tendonului. Problemele au început când am măritintensitatea antrenamentelor .După fiecare antrenament, zonaoperată se inflama după un nou control la doctorul Lascărlămurindu-mă că este un lucru normal, până la 6 luni. Am continuatantrenamentele, dar aceea inflamaţie s-a dovedit a fi o infecţieprodusă de un nod de fire, care nu au fost acceptate de corp!Această infecţie a fost scoasă printr-o intervenţie chirurgicalănouă, o incizie de câţiva centimetri, făcută în zona inflamată, iartimp de o lună de zile am fost nevoit să mă duc, o data la douăzile, pentru a fi dezinfectată aceea zonă" - îşi povesteştefotbalistul suferinţa.
"Este cea mai grea perioadă din viaţa mea şi sper să am sprijinulclubului în continuare şi să revin, pentru că am pus umărul lapromovare şi vreau şansa de a evolua din nou în liga I, şi pentruAstra, după ce am făcut acest lucru la Petrolul şi UniversitateaCraiova!

Amintiricu Napoli

Claudiu Tudor nu este un necunoscut pentru antrenorul Astrei,Nicolo Napoli! Italianul l-a antrenat în primul său mandat laCraiova, sub "domnia" lui Dinel Staicu, dar este impropriu spus,antrenat, pentru că tehnicianul l-a găsit, ca şi acum, totaccidentat grav! " Nu am putut evolua sub comanda lui şi sper să ofac acum, în primăvară. De abia acum voi lovi mingea, pentru primadată, după 8 luni, sper să fie bine şi să-mi pot continua cariera"- este declaraţia optimistă a unui jucător care visează laaplauzele tribunei, pe care le-a primit de atâtea ori, până acum."Este greu pentru un fotbalist accidentat grav, în România" - esteconcluzia lui Tudor, fotbalistul care, nu vrea să mai audă devacanţă! (Marian Dima)

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.