OPINIE | Dinamoviştilor, ştiţi ce zi e azi?

14 mar 2018 7041 afişări Comentează şi tu Liga 1
OPINIE | Dinamoviştilor, ştiţi ce zi e azi?

E pentru voi, da, pentru voi, "câinilor", care speraţi şi iubiţi "fără regrete Dinamo", aşa cum sună un refren al unui cântec de-al vostru din înaltul peluzei. Care, peluză, e în Arena Naţională, că voi n-aveţi stadion. Adică, aveţi în Ştefan cel Mare, dar acolo totul e vechi, e prăfuit, e de fapt imaginea clubului, care de la atâta "new" a ajuns "old" şi-n play-out şi nu mai e nici în Cupă şi...cred că e destul.

Ştiţi ce zi e azi? E 14 martie 2018, o să vedeţi că e importantă. Voi, în urmă cu cinci ani, credeaţi că o să ascultaţi deja imnul. Care imn? Ăla pentru care altcineva v-a pregătit demult. Da, al Ligii Campionilor! Şi aţi stat aşa, pregătiţi, încât acum nici nu mai credeţi, nu mai aveţi aşteptări.
De mulţi ani vă strângeţi lângă stadion şi strigaţi "de bine" Stelei sau FCSB-ului, sau cum vreţi să-i spuneţi. De fapt, vă adresaţi oricui a ajuns în Ligă înaintea voastră. Capitolul "Champions League" e încheiat, aşa că aţi rămas cu "duminicile voastre frumoase", care duminici nici ele nu mai sunt... era derby-ul. Altceva, ce?

Şi, iar vă strângeaţi în locurile voastre. Unii peste drum de fostul "23 August", acum Arena Naţională, sau Mall Arena, cum i se mai spune printre voi. Acolo e o străduţă perpedinculară faţă de stadion, intrarea de la Electroaparataj, unde poate au lucrat părinţii voştri, unde acum e alt mall, unde vă făceaţi "încălzirea" într-o cărciumă mică de cartier. Alţii vă pregăteaţi la Diham sau la Obor, la terasă, sau la Intermacedonia, în Iancului, sau oriunde. Cert e că de fapt toţi vă strigaţi frustarea.

Aţi avut speranţe, că a venit Ionuţ Negoiţă, că a sosit altcineva. A semnat că e acţionar majoritar. Şi, a fost prezentat. Bun... tv, presă, artificii şi aţi auzit de New Dinamo.

Negocierile, până să aflaţi de noul proiect prezentat apoi megalomanic ca un decalog, au durat 17 ore şi s-au încheiat a doua zi, ceasul 6.30. Adică la 14 martie 2013. Tranzacţia s-a întins fiindcă a implicat milioane de euro, dar ar fi trebuit să vă dea de gândit. De ce? Păi, milioanele alea nu erau tocmai lichidităţi. Şi, spun unii avizaţi că, spre exemplu, unui om important, unul dintre cei ce şi-a cedat acţiunile ar fi primit mai multe apartamente într-un complex rezidenţial situat dincolo de târgul de maşini din Vitan, undeva înspre Popeşti - Leordeni. Asta, ca o garanţie, în loc de o parte din bani. Şi o să vedeţi că Popeşti e punct de referinţă.

Promisiuni, pupături, fulare, marketing, totul ambalat strălucitor. Voi aţi visat frumos, nu-i aşa? Şi a început spectacolul. S-a deschis uşa larg, s-a prezentat "recepţia", ca să vorbim în termeni cunoscuţi, patronul Negoiţă fiind deţinător de hoteluri. Dar, în camere era "praf", "mini-barul" nu funcţiona, iar "mocheta" lăsa mult de dorit.

Ce aţi avut de atunci e simplu. Ştiţi cifrele, dar mai ales concluzia. Antrenorii au fost schimbaţi de parcă lucrau în ture, jucătorii, aproape obligatoriu, erau liberi de contract, şi unii dintre ei aveau şanse să dea gol cam câte are un claustrofob să fie liftier. Cert e că mereu Dinamo a fost pe un loc mediocru în clasament, de Liga Campionilor nici nu mai poate fi vorba.

Ce s-a reuşit? Echipa a fost scoasă din insolvenţă, stare în care intrase chiar când s-au împlinit 66 de ani de existenţă a clubului, în caz că aţi uitat?!, Negoiţă "descoperind" atunci datoriile lăsate de predecesori. A, şi s-a luat un trofeu, Cupa Ligii, ceea ce "cred" că vă e de ajuns. Cel mai trist e că acum, la împlinirea a 70 de ani, Dinamo are "derby-uri" în play-out, cu Voluntari sau Chiajna, şi vorba colegului Dan, "în ritmul ăsta nici nu o să mai fie nevoie de rovinietă".

Ce e clar: Dinamo, echipă în colaps, are cea mai frumoasă galerie din ţară, uneori şi din Europa, şi până şi Ronnie O' Sullivan, băiatul ăla multiplu campion mondial la snooker, îi poartă tricoul. Realizaţi ce ar fi fost dacă Dinamo era în Liga Campionilor?

Ionuţ Negoiţă face ce poate, nici nu mai vorbeşte cu presa, nici cu fanii, şi singurele "noutăţi" din partea sa sunt că vrea să vândă clubul unor oameni "mai potenţi financiar". De fapt, poate ar trebui depăşită faza de investitor la Viscofil Popeşti - Leordeni sau ACSMU Poli Iaşi, echipe unde s-a pregătit pentru Dinamo.  

 
 

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.