Omul care ar putea fi apariţia surpriză din dubla cu Ajax a fost în curtea lui Dinamo: "Ca atacant, dădea 12 goluri pe meci!" Mina de aur a Stelei regăsită în Spania:

25 ian 2013 8478 afişări Liga 1
Omul care ar putea fi apariţia surpriză din dubla cu Ajax a fost în curtea lui Dinamo: "Ca atacant, dădea 12 goluri pe meci!" Mina de aur a Stelei regăsită în Spania:

Ciprian Tătăruşanu a lipsit din cauza unei accidentări în meciurile amicale ale Stelei disputate în stagiul de pregătire de la Marbella, dar Steaua dispune de soluţii pentru înblocuirea acestuia. Răzvan Stanca şi tânărul Valentin Cojocaru au fost utilizaţi de Laurenţiu Reghecampf între buturi, iar ambii au demonstrat că pot fi utilizaţi în meciurile cu Ajax, dacă situaţia o va impune.

Cojocaru a fost însă o adevărată revelaţie în Spania. Puştiul de 17 ani a încasat două goluri, în meciurile cu Basel (1-1) şi Ferencvaros (1-2), dar evoluţiile sale dintre buturi au fost apreciate de colegi şi de staff-ul tehnic. Chiar dacă până acum se dovedeşte un talent ca portar, tatăl lui Valentin, fostul arbitru Ispas Cojocaru, povesteşte cum fiul său era la un pas de a juca pe postul de atacant, dar şi pentru rivala Dinamo.

"Fiul meu a vrut portar din prima, dar eu nu l-am lăsat, îl vedeam atacant! Până la 9 ani, când era la Luceafărul şi avea 1,60 m, a fost vârf. Dădea 12 goluri pe meci! A urmat Dinamo. A fost trimis prima oară între buturi, şi acolo a rămas. Avea un coleg cu tată senator. Îşi tot forţa fiul! Am pus piciorul în prag: ori joacă cel mai bun, ori plecăm! Am plecat, la Steaua! L-am angajat pe Haidu să mi-l pregătească, dar marele goalkeeper a venit băut şi am renunţat la el. M-am apucat de şcoală, l-am antrenat, ba mi-am luat şi licenţa de antrenor de portari. Vali s-a simţit marginalizat la Steaua II, dar Reghe i-a dat încredere. Vali speră să ajungă titular! Singurele lui emoţii sunt cu ghetele. Nu i-au găsit măsura 46 şi i le-am comandat eu în Anglia!", spune Ispas în Libertatea, azi antrenor la Chiajna şi observator FRF.

Valentin Cojocaru a fost în probe la Liverpool, în 2011. "A apărat bine, dar a avut ghinion. L-au demis pe managerul Dalglish, care ne chemase, şi a picat tot", spune tatăl său, Ispas Cojocaru.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.